Τα παρωπλισμένα σύγχρονα μηχανήματα ασφαλτόστρωσης του Δήμου

Τα παρωπλισμένα σύγχρονα  μηχανήματα  ασφαλτόστρωσης  του Δήμου

Τα παρωπλισμένα σύγχρονα μηχανήματα ασφαλτόστρωσης του Δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 428 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Η “Ροδιακή” ανέδειξε με φωτορεπορτάζ και αδιάσειστα στοιχεία, αυτό που δυστυχώς συμβαίνει κατά σύστημα στον Δημόσιο ευρύτερο τομέα και βέβαια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ανικανότητα αξιοποίησης για το καλό του τόπου μηχανημάτων που αγοράστηκαν, προκειμένου με αυτά ο Δήμος μας να αποκαταστήσει το πεπαλαιωμένο και σε πολλά μέρη πολύ κατεστραμμένο ασφαλτικό τάπητα με ΝΕΟ και μάλιστα ποιοτικά καλύτερο.


Η πόλις της Ρόδου το εσωτερικό οδικό της δίκτυο και ιδιαίτερα αυτό των συνοικιών αλλά και των κωμοπόλεων και των Κοινοτήτων, σε όλο το νησί της Ρόδου το διευρυμένο σήμερα Δήμο, είναι παλαιό και κατεστραμμένο χρειάζεται επειγόντως αντικατάσταση, αφού η Ρόδος μας κάποτε ήτο διάσημη και για το ποιοτικό οδικό της δίκτυο.

Οι πληγές και τα προβλήματα των δρόμων συνεχή και μεγάλα, άλλοτε λόγω καταστροφής από τις κακές καιρικές συνθήκες, και άλλοτε από το απρογραμμάτιστο και ασυντόνιστο πρόγραμμα παρεμβάσεων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ κυρίως, παντού σε όλη την πόλη, γέμισαν αθεράπευτες πληγές το οδικό της σύστημα, πολλές τρύπες.

Πάντως δεν φταίει μόνον ο Ο.Τ.Ε, η ΔΕΗ αλλά και ο ίδιος ο Δήμος λόγω παρεμβάσεων, συνήθως ατελών των τεχνικών του υπηρεσιών και των συνεργείων, πρόβλημα που επιδεινώνεται από τις πολύ συχνές βλάβες στο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΡ που συμβαίνουν συχνά όχι μόνο στις γειτονιές, αλλά και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες Ρόδου-Λίνδου και Ρόδου-Ιαλυσού.
Εχω άποψη της αξίας και της σημασίας αυτών των πολύ σύγχρονων μηχανημάτων ασφαλτόστρωσης, αφού με συστηματικό τρόπο αφαιρούν όλη την παλιά κατεστραμμένη άσφλτο και τοποθετούν αμέσως νέα, έτσι που ο δρόμος καθίσταται αμέσως νέος με ποιοτική άσφαλτο, δηλαδή έχουμε καινούργιο, σχεδόν δρόμο, χωρίς να αναγκαζόμαστε να ρίχνουμε, να πετάμε πάνω στην παλιά άσφαλτο καινούρια, με όχι καθόλου καλά αποτελέσματα.

Ο Δήμος μας λοιπόν οφείλει με αυτεπιστασία, και δικά του συνεργεία και τεχνικά μέσα να προγραμματίσει και να μεθοδεύσει παρεμβάσεις που αφορούν την εξ ολοκλήρου αντικατάσταση του παλαιού οδοστρώματος με νέο μπορεί και πρέπει να καταστήσει τον διευρυμένο Δήμο και την πόλη όλη με σύγχρονο νέο οδικό σύστημα., μας χρειάζεται απαραιτήτως παντού.
Μόνον έτσι ο Δήμος θα μπορέσει να αποσβέσει το 12 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε σωστά, για την προμήθεια σύγχρονων μηχανημάτων ασφαλτόστρωσης οδών και πλατειών.

Διαβάστε ακόμη

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"

Μαρία Καρίκη: Πώς χτίζεται η αυτοπεποίθηση;