Απάντηση για τις εκλογές στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων

Απάντηση για τις εκλογές  στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων

Απάντηση για τις εκλογές στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 90 ΦΟΡΕΣ

Αγαπητέ κ.Νικολή,
προσφάτως δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα και σε κάποια sites, η άποψή σας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των Εκλογών της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Σκοπός της απάντησής μου, είναι να σας τονίσω αφενός τον συλλογικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα της Ομοσπονδίας, αφετέρου, να διασκεδάσω τις υπόνοιες της εκλογής μου που πολύ επιμόνως και αδίκως, σας ομολογώ ειλικρινά ότι στηλιτεύσατε.


Εν ολίγοις, όλοι οι συμμετέχοντες στις εκλογές και ταυτοχρόνως εκφραστές ενός κοινού πολιτιστικού έργου, δεν έχουν κανένα λογο να παραβιάσουν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας όπως καταγράφεται στο καταστατικό της. Τούτο αποδεικνύει η παρουσία δικηγόρου καθόλη τη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας.

Επίσης, κ.Νικολή, δεν θα αμφισβητούσα ποτέ στον κοινό μας αγώνα, ούτε το έργο που έχετε επιδείξει ούτε την καλή σας πρόθεση στην προώθηση του πολιτισμού μας. Άλλωστε το έργο κάθε Συλλόγου ανταλλάσσεται ως γνώση σε όλες μας τις συναντήσεις.

Σκοπός της ομιλίας μου δεν ήταν να ανακυκλώσω προτάσεις και έργα που έγιναν ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν.

Σκοπός μου ήταν να τονίσω την αναγκαιότητα να γίνουν οι προτάσεις υλοποιήσιμες καθώς και τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν πολύ περισσότερα έργα για τον τόπο τούτο. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο από τους επιμέρους συλλόγους όσο και από την Ομοσπονδία στο σύνολό της.

Ο Καζαντζάκης αποτέλεσε τη βάση της Ομιλίας μου και λόγω του ότι με εκφράζει εξατομικευμένα και λόγω του ότι, ως κορυφαίος εκφραστής πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, συνάδει απόλυτα με τον πολιτιστικό χαρακτήρα τόσο των συλλόγων όσο και της Ομοσπονδίας γενικότερα.

Συμπερασματικά, κ Νικολή, λόγω του ότι έχουμε ως Ομοσπονδία έναν ανώτερο σκοπό, νομίζω ότι προέχει να δώσουμε τα χέρια συμπορευόμενοι όλοι, εκλεγέντες ή μη, το ίδιο άξιοι ανεξαρτήτου εκλογής, στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αποπεράτωση του κοινού μας έργου...

Γράφει η Mαρία Ειρήνη Ισκά

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"