Κάθειρξη 9 ετών σε λογιστή για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Κάθειρξη 9 ετών σε  λογιστή για υπεξαίρεση  και πλαστογραφία

Κάθειρξη 9 ετών σε λογιστή για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1421 ΦΟΡΕΣ

Διότι δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ

Συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 47χρονο λογιστή ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο και για τις δύο κατηγορίες επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης έξι ετών για την κάθε πράξη, κατά συγχώνευση 9 έτη κάθειρξης, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 47χρονος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2008 και ενώ ασκούσε το επάγγελμα του λογιστή είχε συμβληθεί με σύμβαση εντολής με έμπορο της περιοχής μας ώστε να εκτελεί για λογαριασμό του τελευταίου τις πληρωμές στα ασφαλιστικά ταμεία για τους εργαζόμενους του.

Ωστόσο αν και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο 47χρονος έλαβε από τον έμπορο το ποσό των περίπου 35.000 ευρώ για να καλύψει τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ για πέντε υπαλλήλους εκείνος ουδέποτε τα κατέβαλε.

Ο ίδιος κατηγορείται και για πλαστογραφία αφού από το 2006 μέχρι το 2010 φέρεται να κατήρτισε 12 βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ για την επιχείρηση του εμπόρου, οι οποίες ήταν πλαστές.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσε ο έμπορος και χθες εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου ο 47χρονος λογιστής κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε συνολικά 9 χρόνια κάθειρξη.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Κουτσούκος και πολιτική αγωγή για λογαριασμό του εμπόρου ο κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών