Οι εκτιμήσεις των t.o’s για τις αφίξεις Ρώσων στην Ελλάδα

Οι εκτιμήσεις των t.o’s για  τις αφίξεις Ρώσων στην Ελλάδα

Οι εκτιμήσεις των t.o’s για τις αφίξεις Ρώσων στην Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Μεικτές εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική κίνηση στη χώρα μας από τη Ρωσία τη φετινή σεζόν, εκφράζουν οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ, με μερίδα να εκτιμά ότι οι ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα θα είναι φέτος στα περυσινά επίπεδα και άλλους να στηρίζουν περισσότερο το σενάριο των απωλειών.

Οι αισιόδοξοι τουρ οπερέιτορ, εκτιμούν ότι ευνοϊκοί παράγοντες όπως η δημοφιλία της χώρας στους Ρώσους, η σχετική σταθεροποίηση του ευρώ και οι φιλικές σχέσεις των δύο λαών, θα συμβάλλουν στη διατήρηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και φέτος.

«Κατά τη γνώμη μου, η ροή τουριστών προς την Ελλάδα φέτος θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», επισημαίνει μιλώντας στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, ATOR, η διευθύντρια του t.o. Russian Express, Svetlana Davidyuk. Όπως εξηγεί η ίδια, «η Ελλάδα προσελκύει τουρισμό από τη Ρωσία εξαιτίας των resort και των νησιών της, της πλούσιας ιστορίας της, της γαστρονομίας της και της φιλικότητας των κατοίκων της. Γι’ αυτό τόσοι πολλοί Ρώσοι επιστρέφουν κάθε χρόνο στη χώρα για τις διακοπές τους, εξερευνώντας διαφορετικά νησιά κάθε φορά ή resort στην ηπειρωτική χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετείται και η διευθύντρια πωλήσεων της TEZ TOUR, Turbine Maria, η οποία εκτιμά ότι «παρά τις μεγάλες απώλειες το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο ρυθμός των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα την άνοιξη που διανύουμε είναι πολύ καλός.

Ο αριθμός των κρατήσεων είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, κάτι που για εμάς αποτελεί πολύ καλή ένδειξη. Επομένως, συμπεραίνουμε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, η τουριστική ροή δεν θα περάσει σε αρνητικό έδαφος, αλλά θα παραμείνει στα περυσινά επίπεδα. Υπάρχουν πολλές προσφορές διακοπών και μεγάλη διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία στα προγράμματα του TEZ TOUR».

Οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι η οικονομική αστάθεια θα επηρεάσει τη φετινή κίνηση από τη Ρωσία. Ο επικεφαλής της Ελλάδας του ICS Travel Group, Alexander Skopintsev, εκτιμά ότι ο αριθμός των Ρώσων που θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μειωμένος συγκριτικά με πέρυσι και στην καλύτερη περίπτωση θα κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα. «Αυτό οφείλεται στην κρίση που πλήττει τον εξερχόμενο τουρισμό της Ρωσίας και στην επίδραση της ανατίμησης και αστάθειας του ευρώ συγκριτικά με πέρυσι», είπε.

Όλοι οι τουρ οπερέιτορ συμφωνούν ότι οι κρατήσεις που καταγράφηκαν στα μέσα Απριλίου εμφανίζουν ελαφρά αύξηση σε επίπεδο πωλήσεων, κάτι που αποδίδεται στον ρυθμό ανόδου του ρουβλίου σε σχέση με το ευρώ. «Με αυτό το ρυθμό, οι κρατήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και θα αυξηθούν για Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα και Πελοπόννησο», αναφέρει η κ. Τurbine. Από την πλευρά της η κ. Davidyuk επισημαίνει ότι οι πωλήσεις για Ελλάδα είναι ικανοποιητικές, φτάνουν μέχρι και τον Αύγουστο και αφορούν Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Ρόδο, ενώ παρατηρεί και αύξηση της ζήτησης για πεντάστερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής.Ο ICS Travel Group αναφέρει μέτριες πωλήσεις, μερικές εκ των οποίων αφορούν τον Αύγουστο και περισσότερες τον Ιούλιο. Μεγάλη ζήτηση για Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Πελοπόννησο.

Όλοι οι τουρ οπερέιτορ ανέφεραν ότι οι πρώιμες κρατήσεις φέτος, παρά τις μεγάλες προσφορές τον Ιανουάριο, δεν κινήθηκαν καλά, σε αντίθεση με πέρυσι, και μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν να ενεργοποιούνται. Σχεδόν όλοι συμφώνησαν ότι ο κύριος όγκος των πωλήσεων για διακοπές στην Ελλάδα θα ενεργοποιηθούν στα μέσα Μαΐου, ενώ, σύμφωνα με την κ. Davidyuk, οι περισσότερες θα είναι της τελευταίας στιγμής φέτος.

Οι Ρώσοι φαίνεται ότι και φέτος θα ξοδέψουν 10-11 ημέρες διαμονής στην Ελλάδα, κάτι που υποδηλώνει ότι όσοι θα ταξιδέψουν μέχρι τη χώρα μας δεν θα κάνουν μεγάλες περικοπές στις δαπάνες, ενώ η ζήτηση τόσο για ακριβά όσο και πιο οικονομικά ξενοδοχεία συνεχίζονται.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό