Κωλυσιεργεί η δημοτική αρχή

Κωλυσιεργεί  η δημοτική αρχή

Κωλυσιεργεί η δημοτική αρχή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 74 ΦΟΡΕΣ

Κριτική από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Στ. Καρίκη

Σε κριτική για την κωλυσιεργία που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή σε ορισμένα ζητήματα, αυτούς τους πρώτους μήνες της θητείας της, προτίθεται να προχωρήσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, κ. Στράτος Καρίκης, στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος, και σε δηλώσεις του χθες, έδωσε μία…πρόγευση.

Όπως είπε, λοιπόν, ως παράταξη τους απασχολεί πάρα πολύ το νησί και το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, αρχές Μαΐου δεν είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες που ήδη έχουν έρθει.

Και είπε:
«Εμείς βλέπουμε ότι πολλά πράγματα δεν “έτρεξαν”, αν και είχαμε υπόσχεση όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ότι θα “έτρεχαν” στο νησί μας και πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση τόσο με πόρους. Εμείς βλέπαμε έναν διαφορετικό τρόπο Διοίκησης, έναν τρόπο άμεσων παρεμβάσεων, έναν τρόπο διαφορετικής λειτουργίας της Εταιρίας (σ.σ. της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.)».

Ως παράδειγμα, μάλιστα, ανέφερε ότι το να περάσουν οι παραλίες στην εκμετάλλευση του Δήμου δεν είναι θετικό βήμα αφού, σ’ αυτό το πλαίσιο που ζούμε τώρα, ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει τις επενδύσεις που πρέπει στις παραλίες όλου του νησιού.

Οι ίδιοι, θα ήθελαν την Εταιρία ήδη να έχει ανακοινώσει το σύνολο των παρεμβάσεων και την αλλαγή της μορφής των παραλιών μας σήμερα στο νησί της Ρόδου, τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο ή το τέλος της σεζόν.

«Αυτό, λοιπόν, δεν το βλέπουμε και δυστυχώς πριν έρθει και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είδαμε έναν καβγά-στον οποίο επί της ουσίας δεν θέλουμε να μπούμε- ο οποίος θεωρούμε ότι ζημιώνει τον τόπο.

Γιατί, όλοι, αυτή τη στιγμή, πρέπει να συμφωνήσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτούν τις παραλίες και τα χρήματα αυτά να πάνε επιτέλους ανταποδοτικά σε συγκεκριμένους σκοπούς. Αυτό δεν το βλέπουμε».

Έτσι, λοιπόν, δήλωσε ότι, στη σημερινή συνεδρίαση, είναι υποχρεωμένος να θέσει και άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα ότι είχε ζητήσει συγκεκριμένες αποφάσεις και ένα επενδυτικό πλαίσιο σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, για την κρουαζιέρα, και δεν το είδε.

Αντίθετα, είχε ζητήσει σαν πρώτα βήματα μία απόφαση της ΔΕΥΑΡ για σχεδόν μηδενισμό των τελών ελλιμενισμού, μία απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για σοβαρή μείωση των τελών στα θέματα της κρουαζιέρας, θύμισε, ακόμη, ότι από τη Δημοτική Αρχή είχαν πει ότι θα έρχονταν εδώ παράγοντες της κρουαζιέρας για να συζητήσουμε και να τους τιμήσουμε, και αυτά δεν έχουν γίνει.

Και δήλωσε, στη συνέχεια:
Ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις αυτή τη στιγμή στη λειτουργία του Δήμου και του νησιού και γι’ αυτό είναι υποχρεωμένος για πρώτη φορά να θέσει αυτά τα ζητήματα, όχι σε αντιπολιτευτικό επίπεδο, όπως σημείωσε αλλά επειδή έχουν ηθική υποχρέωση να τα θέσουν από τη στιγμή που τους τα θέτουν οι πολίτες.

Ένα άλλο θέμα που θα θέσει στον Δήμαρχο είναι ότι πρέπει, σε πρώτη προτεραιότητα και ανεξαρτήτως των οικονομικών θεμάτων του τόπου, να κληθεί ο Υπουργός πολιτισμού και να περπατήσει στην Παλιά Πόλη για να δει την κατάσταση που βρίσκονται τα σπίτια εκεί και να θέσει σε άμεση προτεραιότητα την προγραμματική σύμβαση που και αυτό μένει πίσω.

Όσο για τους πόρους, βλέπει ότι το Κράτος κάνει μία κίνηση για να προκαταλάβει το Δήμο και να θεσπίσει φόρο στα ξενοδοχεία για λογαριασμό του.

Πάντως, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η βασική τους θέση είναι ότι, παρ’ όλο που πρεσβεύουν μία διαφορετική μορφή διοίκησης, θα συνεχίσουν να είναι υποστηρικτικοί στο έργο της Δημοτικής Αρχής, όμως σ’ αυτή τη φάση και πολλούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων, δεν μπορούν να μη θέτουν αυτά τα ζητήματα.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα