Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την κατάρτηση των αγγλόφωνων τμημάτων

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την κατάρτηση των αγγλόφωνων τμημάτων

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την κατάρτηση των αγγλόφωνων τμημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση της Εισηγήτριας Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με την κατάργηση από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. των αγγλόφωνων Τμημάτων ΑΕΙ

“Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καταργήσει τα τρία αγγλόφωνα προπτυχιακά Τμήματα: Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ελληνικών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τα οποία ιδρύθηκαν με προοπτική να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Κύριος σκοπός ίδρυσης αγγλόφωνων τμημάτων είναι η προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό σε γνωστικά πεδία που διευρύνουν τις δυνατότητες εξωστρέφειας των Πανεπιστημίων αλλά και της οικονομίας, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για φοιτητές από χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ρωσία.
Δυστυχώς μετά την εξαγγελθείσα κατάργηση των βασικότερων διατάξεων του ν. 4009/2011, ο κ. Μπαλτάς φαίνεται να συνεχίζει το «τσεκούρωμα» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποστερώντας κάθε προοπτική εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ.

Καλούμε το Υπουργείο να συνειδητοποιήσει -έστω την ύστατη στιγμή- τη σημασία της εκπαίδευσης και της έρευνας για την ανάπτυξη της χώρας και την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της. Σπασμωδικές κινήσεις, που εμφορούνται από ιδεοληψίες του παρελθόντος προκαλούν τεράστια ζημία σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο. Ας χτίσουμε μαζί την Παιδεία που μας αξίζει. Μην γκρεμίζουμε τα πάντα. Είναι θλιβερό για τον τόπο και τα παιδιά μας”.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο