Στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή την ώρα ο Γιώργος Χατζημάρκος

Στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή την ώρα ο Γιώργος Χατζημάρκος

Στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή την ώρα ο Γιώργος Χατζημάρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα των αποθεματικών

Συνάντηση με δημάρχους και περιφερειάρχες έχει σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν οι περιφερειάρχες και στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση με τους δημάρχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου θα έχει χωριστή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.

Περιφερειάρχες και δήμαρχοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να λάβουν σαφείς εξηγήσεις για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Την Παρασκευή οι δήμαρχοι όλης της χώρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στο προεδρείο της Βουλής και σε εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΕΝΠΕ έχουν αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» συνεννόησης και ενδεχομένως αποδοχής τελικά της μεταφοράς μέρους των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Κι αυτό για να ενημερωθούν, όπως σημειώνουν, για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Έτσι, η επαφή με τον κ. Τσίπρα θεωρείται κρίσιμη.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Πατούλης, με δηλώσεις του, έχει επισημάνει ότι «πιστεύουμε ότι η συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό και η ανάγκη εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος να δώσει περαιτέρω λύσεις».


Μάλιστα, είναι αξιοπρόσεκτο ότι η ΚΕΔΕ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «νίκη της λογικής και της αυτοδιοίκησης» την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων.

Με κάθε τρόπο, οι εκπρόσωποι των περιφερειαρχών και των δημάρχων αφήνουν περιθώρια σύγκλισης με την κυβέρνηση. Λένε και ξαναλένε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια. Μάλιστα, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα και κατήγγειλαν πολλάκις την έλλειψη διαλόγου.

Τις τελικές τους αποφάσεις θα τις λάβουν τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ΚΕΔΕ έχει γνωστοποιήσει ότι μετά την ενημέρωση που θα λάβει από τον πρωθυπουργό θα προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου για να επανακαθορίσει τη θέση της.
Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την ΕΝΠΕ.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης