Ένα βήμα από την άνοδο στην Α2 βόλεϊ η Τελχινίς

Ένα βήμα από την άνοδο στην Α2 βόλεϊ η Τελχινίς

Ένα βήμα από την άνοδο στην Α2 βόλεϊ η Τελχινίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 191 ΦΟΡΕΣ

Η Τελχινίς κέρδισε Νηρέα (3-2) και Μυτιλήνη (3-0), ενώ σήμερα στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Σάμου, θα κριθεί ο τίτλος

Οι κοπέλες του Νίκου Τσιντομηνά δείχνουν έτοιμες για το μεγάλο άλμα. Μπορεί να αντιμετώπισαν ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο την Παρασκευή το βράδυ, χθες όμως πήραν σπουδαία νίκη από τον ΑΟ Μυτιλήνης με 3-0 και προελαύνουν

Η Τελχινίς κέρδισε τον Νηρέα που ήθελε κι εκείνος την επιτυχία, αλλά στο τέλος και παρά τα εμπόδια που συνάντησαν οι παίκτριες του Νίκου Τσιντομηνά, πήραν μια πολύ σπουδαία και κρίσιμη για τη συνέχεια νίκη.
Με τις νίκες αυτές και σε συνδυασμό με το ρεπό της Αναγέννησης Σάμου, η Ροδίτικη ομάδα βρέθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Η συνέχεια είναι αυτή που θα κρίνει το ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο και θα ανεβεί Κατηγορία. Χθες το βράδυ αναμενόταν από την Ροδίτικη ομάδα με μεγάλο ενδιαφέρον το ματς της Αναγέννησης κόντρα στο Φοίνικα Σύρου, ενώ το μεγάλο ντέρμπι θα διεξαχθεί σήμερα στις 14.00 με την ομάδα του νησιού μας ν’ αντιμετωπίζει την ομάδα της Σάμου, όπου με νίκη κατακτά τίτλο και άνοδο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΝΗΡΕΑ
Οι αθλήτριες της Τελχινίδας μπήκαν δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν με 4-1. Η πρωταθλήτριες Χίου αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά με 12-17.

Όμως, με τη βοήθεια του σερβίς οι Ροδίτισσες κάλυψαν τη διαφορά και πήραν το σετ με 25-23.
Στο 2ο σετ η Τελχινίδα ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και δε δυσκολεύτηκε να κάνει, με 25-20, το 2-0 σετ.
Οι εσωτερικές αλλαγές του προπονητή της Χίου έφεραν αποτέλεσμα και η ομάδα του έγινε πιο αποτελεσματική σε μπλοκ και επίθεση. Έτσι τα δύο επόμενα σετ χάθηκαν για την Τελχινίδα με 18-25 και 17-25.

Στο tie break o Νηρέας ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 1-6, 2-7 και 5-8.
Στο σημείο αυτό οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου, μεταμορφώθηκαν και με το δύσκολο σερβίς, την πολύ καλή άμυνα και τις δυνατές επιθέσεις πέτυχαν 6 συνεχόμενους πόντους και προηγήθηκαν με 11-8. Η αντίδραση του Νηρέα έφερε το ματς στο 11-11, αλλά οι αθλήτριες του Νίκου Τσιντομηνά πήραν το σετ με 15-12 και τη νίκη με 3-2 σετ.

Ο αγώνας με αριθμούς:
ΡΣΦΠ Τελχινίς - ΑΣ Νηρέας Χίου 3-2 σετ σε 128΄. Το α΄ 25-23 σε 25΄, το β΄ 25-20 σε 27΄, το γ΄ 18-25 σε 27, το δ΄ 17-25 σε 27΄ και 15-12 στο τάι μπρέικ σε 22΄)

Οι ομάδες:
ΤΕΛΧΙΝΙΣ: (Νίκος Τσιντομηνάς) Ελένη Μητροπούλου, Ελισάβετ Αμορανίτη, Αγλαΐα Σκορδά, Ματίνα Γιαννέλη, Μαρία Βρατσάλη, Χρυσάνθη Μαθιουδάκη, Κέλυ Δαουτοπούλου, Κωνσταντίνα Λορένζου, Αγάθη Μπόνη, Λένα Πολυτάνου και Νικολέτα Αμορανίτη (λίμπερο).

ΝΗΡΕΑΣ: (Φραγκούλης Κυλαδίτης) Σιδεράτου, Μπλάνη, Μπεκιάρη, Κριμιζή, Κυλαδίτη, Κούγια, Καράβολου, Καλογεροπούλου, Τσουχλή, Κωστάρα, Βαβάτσικου (λίμπερο) και Γιαννητσαργιώτη (λίμπερο),
Τον αγώνα διαιτήτευσαν η Παναγιώτα Ράντσιου, η Μαρία Χαμπιλού και η Μαρία Οικονόμου.
Στο άλλο ματς της Παρασκευής, ο Φοίνικας Σάμου επικράτησε του ΑΟ Μυτιλήνης με 3-1 σετ (25-19, 25-18, 13-25, 25-18).

Η ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Σοβαρή και αποφασιστική σαν ομάδα η Τελχινίς επικράτησε χθες το μεσημέρι και του ΑΟ Μυτιλήνης με 3-0 σετ γεγονός που τη φέρνει φαβορί για τον τίτλο χωρίς φυσικά να παραγνωρίζεται η Αναγέννηση που έχει κι εκείνη τον ίδιο στόχο.
Τα κορίτσια του Νίκου Τσιντομηνά πήραν το α΄ σετ με 25-20, το β΄με 25-22 και το γ΄ με 25-13.
Ο αγώνας με αριθμούς: Το α΄ 25-20 σε 25΄, το β΄ 25-22 σε 26΄ και το γ΄ με 25-13 σε 23΄.

Οι ομάδες:
ΤΕΛΧΙΝΙΣ: (Νίκος Τσιντομηνάς) Ελένη Μητροπούλου, Ελισάβετ Αμορανίτη, Αγλαΐα Σκορδά, Ματίνα Γιαννέλη, Μαρία Βρατσάλη, Χρυσάνθη Μαθιουδάκη, Κέλυ Δαουτοπούλου, Κωνσταντίνα Λορένζου, Αγάθη Μπόνη, Λένα Πολυτάνου και Νικολέτα Αμορανίτη (λίμπερο).

ΑΟ ΜYΤΙΛΗΝΗΣ: Κρεμμύδα, Κούκουτα, Αντώνη, Χατζηπαυλή, Πέτση, Χρόνη, Τζανάκη (λίμπερο) Γιαβρίνη (λίμπερο), Φιάσκα, Τζιβγαδέλη, Βάρνα.

Βαθμολογία
Ομάδες Αγ Βαθμ Nίκες Ήττες σετ + σετ -
1 Τελχινίς 3 8 3 0 9 3
2 Νηρέας 2 4 1 1 5 4
3 Αναγέννηση 1 3 1 0 3 0
4 Φοίνικας 3 3 1 2 5 7
5 Μυτιλήνη 3 0 0 3 1 9

Τα κορίτσια της Τελχινίδας χαρούμενα μετά την νίκη τους επί του Νηρέα (ΦΩΤΟ SAMOS SPORT)
Τα κορίτσια της Τελχινίδας χαρούμενα μετά την νίκη τους επί του Νηρέα (ΦΩΤΟ SAMOS SPORT)

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!