Αεροπορική ''ασπίδα'' στο Καστελόριζο με τα F-16 των Αρχηγών ΓΕΑ Ελλάδας -Ισραήλ!

Αεροπορική ''ασπίδα'' στο Καστελόριζο με τα F-16 των Αρχηγών ΓΕΑ Ελλάδας -Ισραήλ!

Αεροπορική ''ασπίδα'' στο Καστελόριζο με τα F-16 των Αρχηγών ΓΕΑ Ελλάδας -Ισραήλ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 594 ΦΟΡΕΣ

Αεροπορική ''ασπίδα'' στην περιοχή ΑΟΖ Καστελόρίζου έστησαν από κοινού ομάδα F-16 Ελλάδας -Ισραήλ με επικεφαλής του σμήνους τους ίδιους τους Αρχηγούς των Πολεμικών Αεροποριών των δυο χωρών!

Η έμπρακτη εφαρμογή του κοινού αμυντικού δόγματος Ελλάδας -Κύπρου -Ισραήλ που ουσιαστικά είχε περιγράψει λίγο νωρίτερα ο Υπουργός Άμυνας κ Πάνος Καμμένος στην Ανδραβίδα στην επίσημη παρουσίαση της διακλαδικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ στην οποία συμμετέχουν Ισραήλ και ΗΠΑ.

Η πτήση - μήνυμα ότι η ''άσπίδα'' στην Ανατολική Μεσόγειο παίρνει σάρκα και οστά έγινε από 12 αεροσκάφη F-16 ελληνικά και ισραηλινά.Σε δυο από τα αεροσκάφη μπήκαν ως συγκυβερνήτες οι Αρχηγοί του ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρίστος Βα'ί'τσης και και της Ισραηλινής Αεροπορίας, ο υποπτέραρχος Αμιρ Εσέλ. Οι δυο Αρχηγοί, μαζί με άλλα 4 αεροσκάφη ( μικτή συνθεση) αποτέλεσαν την ''φίλια'' δύναμη και τα άλλα 6 ( όλα ελληνικά) την ''εχθρική'' δύναμη. Αποστολή της ''φίλιας'' δύναμης ήταν να προσβάλουν ναυτικό στόχο πολύ κοντά στο Καστελόριζο- τα ''εχθρικά'' είχαν αποστολή να υπερασπίσουν το ''εχθρικό ''πλοίο που είχε παραβιάσει την ελληνική ΑΟΖ.

Η αποστολή ξεκίνησε από την Ανδραβιδα γύρω στις 13.00 και έφτασε στο σημείο ''χ'' ΝΔ του Καστελορίζου -που προβλεπόταν από το σχεδιασμό- γύρω στις 14.30.

Να σημειωθεί ότι για την παρουσία του Αρχηγού της Αεροπορίας του Ισραήλ υπήρχε απόλυτη σιγή μέχρι να ολοκληρώσει την άσκηση και να φύγει. Ουτε στους δημοσιογραφους που ήταν το πρωί στην Ανδραβιδα ειπώθηκε κάτι - άλλωστε δεν είδαν και κανέναν ισραηλινό αξιωματικό. Τα μέτρα ασφαλείας από πλευράς Ισραήλ ήταν σφιχτά όσον αφορά την παρουσία τους. Η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ άρχισε στις 20 και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου. Εξελίσσεται σε όλο το FIR Aθηνας, όπως εξ αρχής είχε ανακοινωθεί.
Εμεις έως News4people είχαμε κάνει την έμμεση αναφορά για κοινή εμφάνιση σε περιοχές ΑΟΖ σημειώνοντας ότι η κοινή άσκησή θα εξελιχθεί σε όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος.-
Aπό το news4people

Διαβάστε ακόμη

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection