Θα αφαιρούνται άδειες καταστημάτων

Θα αφαιρούνται άδειες καταστημάτων

Θα αφαιρούνται άδειες καταστημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1104 ΦΟΡΕΣ

Προειδοποίηση από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου

Για αφαίρεση αδειών καταστημάτων στην Παλιά Πόλη και τους πεζόδρομους, εφόσον συνεχίσουν να παραβιάζουν τον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους, προειδοποιεί ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς.

Ο τελευταίος, με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, με τη Διοίκηση του Σωματείου των εστιατόρων προχθές το μεσημέρι, με τη συμμετοχή και του Αστυνομικού Διευθυντή, είπε ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα που είναι σημαντικά για την πόλη και γενικότερα για το νησί.

Σύμφωνα με τον κ. Παγκά, ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Κλούβας, έθεσε μία σειρά από προβληματισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σοβαροί και χρειάζονται οπωσδήποτε τη βοήθεια του Δήμου, όπως και ο Δήμος τη βοήθεια του Σωματείου.

Εξέθεσαν, λοιπόν, τα προβλήματά τους που έχουν να κάνουν με την παράταση του ωραρίου μουσικής και ζητούν αν είναι δυνατόν μεγαλύτερη ελαστικότητα, ακόμη συζήτησαν για τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, όπως και για διάφορα θέματα του κλάδου, εστιάζοντας περισσότερο στην Παλιά Πόλη αλλά και τη Λίνδο. Και δήλωσε ο κ. Παγκάς:

«Γενικά ήταν μία πολύ καλή συζήτηση. Θα επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα τέτοιες συζητήσεις γιατί βοηθούν και τη Δημοτική Αρχή, βοηθούν και τους ίδιους τους φορείς. Επιλογή μας είναι η συνεργασία μαζί τους, και είμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε να βοηθήσουμε στα προβλήματά τους, στο μέτρο που μπορούμε και εμείς».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της δ.κ. Ρόδου, την κατάσταση στους πεζόδρομους τη γνωρίζουμε όλοι και. ειδικά στο κέντρο της πόλης, είναι δύσκολη η πρόσβαση έως αδύνατη, «δηλαδή ούτε πεζός δεν μπορείς να τους διασχίσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, τα συζήτησαν αυτά με το Σωματείο και συμφωνεί να προχωρήσουν σε δράσεις. Δηλαδή, κάποια στιγμή, εκεί είτε θα συμμορφωθούν με τα τετραγωνικά που είναι προκαθορισμένα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά καιρούς ή, «εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», όπως είπε.

Ακόμη, τους έθεσαν και το πρόβλημα με τη διέλευση οχημάτων γι’ αυτό προχωρούν αυτές τις ημέρες στο κλείσιμο των πεζόδρομων με μπάρες, προβλέποντας πρόσβαση για ΑμΕΑ. Όπως είπε ο Πρόεδρος, το Σωματείο στηρίζει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, ωστόσο σε κάθε κλάδο υπάρχουν και οι κακοί επαγγελματίες.

Τέλος, ο κ. Παγκάς, έστειλε το μήνυμα ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα, θα αναγκαστούν να αφαιρέσουν τις άδειες στα καταστήματα, ειδικά στην Παλιά Πόλη και τους πεζόδρομους.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου