Σχέδια για τη Ρόδο έχει στα σκαριά η Ryanair

Σχέδια για τη Ρόδο έχει στα σκαριά η Ryanair

Σχέδια για τη Ρόδο έχει στα σκαριά η Ryanair

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1076 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται ότι θα μεταφέρει στο νησί 300.000 επιβάτες

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες για λίγες ώρες ο Ιρλανδός Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κροατία, John Alborante.

O κ. Alborante μιλώντας στη «Ροδιακή» μαζί με τον Διευθυντή της επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο της Ρόδου κ. Ηλία Σκιαδά δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το νησί μας, αφού το επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Τόσο από τις τουριστικές υποδομές, όσο και από τις φυσικές ομορφιές της. Μάλιστα τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει στη Ρόδο για να πραγματοποιήσει ολιγοήμερες διακοπές.

Κατά την παραμονή του στο νησί μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου. Στη συζήτηση που είχαν επικεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Alborante στις δηλώσεις του στην «Ροδιακή», έλαβε την υπόσχεση ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους τοπικούς φορείς, ώστε να πεισθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις να παραμένουν ανοιχτές και μετά τον Οκτώβριο, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και για την επέκταση των δρομολογίων της Ryanair προς την Ρόδο για τους χειμερινούς μήνες.

Για παράδειγμα τόνισε ότι για να έρθει ο επισκέπτης στο νησί μας και τον χειμώνα θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι αρχαιολογικοί χώροι να επισκεφθεί, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ωστόσο επισκέψιμοι και εκείνο το διάστημα. Εξήγησε παράλληλα ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι μόνο… ελληνικό, ενώ έδωσε και ένα ακόμη παράδειγμα για την Ιταλία απ’ όπου έλκει την καταγωγή του. Η ξακουστή Σκάλα του Μιλάνο παρέμενε για χρόνια κλειστή ολόκληρο τον Αύγουστο, παρότι πρόκειται για την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και πείσθηκαν να την ανοίξουν λόγω της φιλοξενίας της Expo στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά έως το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν θα υπάρχει ένα απογευματινό δρομολόγιο καθημερινά από την Αθήνα προς την Ρόδο με επιστροφή, ενώ όσοι ταξιδιώτες κάνουν κρατήσεις εγκαίρως για τα εισιτήριά τους, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν μόλις με 19,99 ευρώ ή και φθηνότερα αφού κατά καιρούς προσφέρουν ακόμη φθηνότερα πακέτα προώθησης της εταιρείας τους.

Ο κ. Alborante τόνισε στη «Ροδιακή» ότι αναμένει για το φετινό καλοκαίρι η Ryanair να μεταφέρει προς την Ρόδο πάνω από 300.000 επιβάτες, αριθμός που τους ικανοποιεί ιδιαίτερα, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που η εταιρεία θα εξυπηρετεί τους θερινούς μήνες την γραμμή Αθήνα-Ρόδος.

Επιπροσθέτως ένα πρώτο βήμα για την επέκταση τους χειμερινούς μήνες των πτήσεων και προς την Ρόδο, θα είναι ότι τον ερχόμενο χειμώνα η Ryanair θα έχει καθημερινά δύο προγραμματισμένα δρομολόγια από το εξωτερικό προς την Αθήνα και στην συνέχεια, ο επισκέπτης θα μπορεί να συνεχίσει με ανταπόκριση άλλης εταιρείας προς τον προορισμό του, όπως συμβαίνει δηλαδή με άλλες ξένες εταιρείες και ιδιαίτερα στα υπερατλαντικά ταξίδια, ώστε να μειώνεται το κόστος των εισιτηρίων.

Ο διευθυντής Πωλήσεων της Ryanair για την Ελλάδα, επεσήμανε μιλώντας στην «Ροδιακή» ότι είναι πιθανόν οι νησιώτες επιβάτες να έχουν γνωρίσει την «παλιά» Ryanair, η οποία πλέον έχει αλλάξει ριζικά την πολιτική της σε ότι αφορά τις χρεώσεις της προς τους επιβάτες της (όπως για τις βαλίτσες και τα υπέρβαρα φορτία).

Ο κ. John Alborante τόνισε ότι αυτή η «σφιχτή» πολιτική που είχαν τους βοήθησε να αναπτυχθούν ως αεροπορική εταιρεία, αλλά πλέον όσοι επιβάτες ταξιδέψουν με τη «νέα» Ryanair θα εντοπίσουν άμεσα τις διαφορές. Με τη νέα φιλοσοφία που ακολουθούν ευελπιστούν ότι θα αυξήσουν σε πάνω από ένα εκατομμύριο τους διακινούμενους επιβάτες τη χρονιά, ενώ διερευνούν και τη δυνατότητα να αυξήσουν σε περισσότερα μέρη στον κόσμο την παρουσία τους, κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει άμεσα, αφού δεν επαρκούν πλέον τα ιδιόκτητα αεροπλάνα που διαθέτουν.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Alborante έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να διερευνήσει τη δυνατότητα τα διευρυνθούν τα πακέτα υπηρεσιών της Ryanair. Επιπροσθέτως του άρεσε η ιδέα να επαναφέρει στον χάρτη τις μαθητικές εκδρομές προς τη Ρόδο που τις περασμένες δεκαετίες είχαν γίνει παράδοση για την μαθητική κοινότητα όλης της χώρας και πλέον έχουν εκμηδενιστεί.

Έδειξε δε ενήμερος για το γεγονός ότι με τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες είναι πιο ακριβή η μετάβαση από την Αθήνα στη Ρόδο, παρά από την Αθήνα στο Μιλάνο για παράδειγμα και άρα θεωρεί λογικό οι μαθητές να έχουν στραφεί προς προορισμούς του εξωτερικού. Γι’ αυτό για τον ίδιο ο υγιής ανταγωνισμός μπορεί να έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και για το νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου