Ο Δήμος Καρπάθου διόρισε νέο Δ.Σ. στον πολιτιστικό οργανισμό της Ολύμπου

Ο Δήμος Καρπάθου διόρισε  νέο Δ.Σ. στον πολιτιστικό  οργανισμό της Ολύμπου

Ο Δήμος Καρπάθου διόρισε νέο Δ.Σ. στον πολιτιστικό οργανισμό της Ολύμπου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 218 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o
Γιώργος Η. Ζωγραφίδης

Με την εκπνοή του 2014 και ύστερα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου, η σκυτάλη του Πολιτιστικού Οργανισμού της Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου, παραδόθηκε σε νέο διοικητικό συμβούλιο και ήδη πρόεδρός του είναι ο δικηγόρος Γιάννης Μηνά Μηνατσής. Ευχόμαστε από καρδιάς στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στον πρόεδρό του να έχουν υγεία και γόνιμη θητεία.


Αυτονόητη θεωρούμε την συνεργασία τους με τη Δημοτική Κοινότητα Ολύμπου, τον Δήμο Καρπάθου, τους Τοπικούς συλλόγους, τα Παροικιακά Σωματεία, το Επαρχείο Καρπάθου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και με τα πρόσωπα εκείνα που έχουν διαχρονικά τεκμηριωμένη άποψη για τον λαϊκό πολιτισμό της Ολύμπου.

Ύστερα από έναν τιτάνιο γραφειοκρατικό αγώνα, το νέο Δ.Σ αναλαμβάνει τον Οργανισμό αυτό με ξεκάθαρη νομική μορφή, έναν οργανισμό που σαν κι’ αυτόν δεν διαθέτει καμιά άλλη Τοπική Κοινότητα της Δωδεκανήσου. Τα οικονομικά του από τον Δήμο Καρπάθου δεν θα είναι ευκαταφρόνητα, επομένως στο χέρι του Δ.Σ θα είναι να πορευτούν ποιοτικά και δημιουργικά. Στην προσπάθειά τους , πιστεύουμε ότι θα βρουν πολλούς συμπατριώτες μας αρωγούς και συμπαραστάτες, γιατί μηδ’ ενός εξαιρουμένου όλοι διακατέχονται από σεβασμό στη συλλογική πολιτισμική ετερότητας της Ολύμπου.
Θέλω να πιστεύω ότι τα μέλη του νέου Δ.Σ δεν θα αρνηθούν να στηρίξουν κινήσεις για την διοικητική αυτοτέλεια της Ολύμπου, αν κατά τη θητεία τους προκύψουν κατάλληλες πολιτικές ευκαιρίες και ότι ο χαρακτηρισμός της Ολύμπου σε « (πρωτεύουσα) πόλη του ζώντος λαϊκού Πολιτισμού της Δωδεκανήσου», θα τους δεσμεύει για να τον επιβεβαιώνουν με άρτιες και σοβαρές δράσεις πολιτισμού.

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν ενώναμε τη φωνή μας με την πλειονότητα των συμπατριωτών μας που επαινούν δημόσια την μέχρι τώρα πλούσια και ποιοτική πορεία του Οργανισμού αυτού.
Η φιλική μου σχέση με τα μέλη του απελθόντος Δ.Σ και ειδικότερα η εξ’ αίματος σχέση μου προς τον Πρόεδρό του, ας μην εκληφθεί ως αφορμή για μεροληπτική φιλοφρόνηση προς αυτόν ή ως ευκαιρία για βερμπαλιστικούς επαίνους και μεγαλοστομίες, στοιχεία, άλλωστε, που δεν συνάδουν με την ανθρώπινη και την πολιτική μου υπόσταση.

Είναι γεγονός ότι όλοι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν ότι χωρίς την πίστη και την επιμονή του μεθοδικού και πεισματάρη Γιώργου Νικ. Τσαμπανάκη, Αυτόνομος Ολυμπίτικος Πολιτιστικός Οργανισμός, δεν θα υπήρχε, τελεία και παύλα.-

Η ιδέα για την ίδρυσή του, ήταν δική του έμπνευση. Δική του ήταν η έγγραφη εισήγηση που έγινε από την τότε Τοπική Κοινότητα ,προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου . Το έργο που επιτελέσθηκε από το 2007 έως το 2014 , αποτελεί ήδη σοβαρή κληρονομιά για τον Οργανισμό.
Αφού επισημάνουμε ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Οργανισμού δεν διαχειρίστηκαν ποτέ χρήματα, να θυμηθούμε ενδεικτικά μερικές από τις δράσεις του Πολιτιστικού μας Οργανισμού:
Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Όλυμπο και το Διαφάνι στις 5 Ιουνίου 2007.
Τιμητική εκδήλωση στην Όλυμπο για τον συμπατριώτη μας καθηγητή της γλωσσολογίας Κωστή Μηνά, τον Ιούλιο 2007.

Διεθνείς συναντήσεις άσκαυλου Καρπάθου, στις 26-27- Ιουλίου 2007, 31-1-Ιουλίου 2010 και 27-28 Ιουλίου 2012.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικών έργων του Ολυμπίτη ήρωα της Δωδεκανησιακής Αντίστασης Μανωλή Ν. Παπαμανώλη, τον Αύγουστο 2008.

Τα αποκαλυπτήρια του πιστού α-ντιγράφου του «Δωρικού ψηφίσματος Καρπάθου» στη Βρουκούντα, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βαθέως Σάμου τον Αύγουστο του 2008.

Την παρουσίαση του βιβλίου, «Άλα πούππα να πάμε στη Σαρία» του γράφοντος, στις 10-8-2008 και του Λευκώματος του Συλλόγου Ολύμπου Διαφανίου Βαλτιμότης ΗΠΑ, στις 12-8-2008.
Την αδελφοποίηση της Κοινότητας Ολύμπου με το Δήμο Βαθέως Σάμου, στις 26, 27 Ιουνίου 2009.
Την εκδήλωση στην Όλυμπο για την πανηγυρική ανακήρυξη της Ολύμπου ως της «(πρωτεύουσας) πόλις του λαϊκού πολιτισμού της Δωδεκανήσου», 8-8-2008.
Τους εορτασμούς των επετείων της νικηφόρου ναυμαχίας του Λάμπρου Κατσώνη του 1788, στο Διαφάνι τον Αύγουστο του 211, 2012, 2013.

Την ξεκάθαρη θέση όλου του Δ.Σ του Οργανισμού στον αγώνα για τη διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειας της Ολύμπου, θέση που δυστυχώς δεν στήριξαν άνθρωποι με ευγενείς κατά τα άλλα φιλοδοξίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α΄βαθμού.

Την εκδήλωση για τον Κevin Andrews στο Διαφάνι, τον Αύγουστο του 2011.
Την εκδήλωση τον Αύγουστο του 2112 για τα 90 χρόνια των πατριωτικών επεισοδίων που έγιναν με αφορμή τη διεξαγωγή της απογραφής του πληθυσμού της Ολύμπου από τους Ιταλούς το 1922.
Την παρουσίαση του βιβλίου του γράφοντος «Αλίκτυπα του Αιγαίου» και του βιβλίου του Νίκου Μακρή «Λαογραφικά Ολύμπου Καρπάθου» τον Αύγουστο του 2013. Πρόθεσή μου δεν ήταν να σας κουράσω. Ευχές σ’ αυτούς που θα διοικήσουν τον Οργανισμό ήθελα να δώσω και επαίνους με δωρικό μέτρο, σ’ εκείνους που έγραψαν τις πρώτες του σελίδες.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"