Συνελήφθη διευθυντής τράπεζας για υπεξαίρεση 1.118.000 ευρώ

Συνελήφθη διευθυντής τράπεζας για υπεξαίρεση 1.118.000 ευρώ

Συνελήφθη διευθυντής τράπεζας για υπεξαίρεση 1.118.000 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2158 ΦΟΡΕΣ

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών, αλλά...ήταν ελεύθερος

Στην Κω συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Λακκί της Λέρου, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού 1.118.000 ευρώ και έχει καταδικαστεί για την πράξη αυτή σε κάθειρξη έξι ετών.

Η πράξη για την οποία κατηγορείται ο 65χρονος, είχε «αποκαλυφθεί» από κλιμάκιο της τράπεζας που διενήργησε έλεγχο για το σκοπό αυτό, τον Σεπτέμβριο του 2008 και η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 10 Ιουλίου 2009.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην διευθυντή με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ΄εξακολούθηση και για υπεξαίρεση με σκοπό όφελος άνω των 73.000 ευρώ επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 4 ετών για τη κάθε πράξη, και κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την ποινή αυτή ο πρώην διευθυντής διατήρησε το Νοέμβριο του 2013 στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του σε δεύτερο βαθμό, όμως δεν είχε συλληφθεί για να την εκτίσει.

Έτσι την περασμένη Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν στην πόλη του νησιού, τον 65χρονο πρώην διευθυντή και τον συνέλαβαν.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, αφορμή για να αποκαλυφθεί η υπόθεση αποτέλεσε η προκαταβολή του μισθού του που έλαβε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2008 ο πρώην διευθυντής από τη τράπεζα, χωρίς όμως προηγουμένως να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την έγκριση αυτού.

Ακολούθησε η επίσκεψη κλιμακίου της τράπεζας στη Λέρο αλλά και η αυτοβούλως παράδοση μέσω υπαλλήλου της τράπεζας σε ανώτερα στελέχη, δύο φακέλων του πρώην διευθυντή. Στους φακέλους αυτούς υπήρχαν διάφορα πλαστά παραστατικά για τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει αλλά και μία ιδιόχειρη επιστολή του πρώην διευθυντή, με την οποία παραδεχόταν τις πράξεις του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρώην διευθυντής απολογούμενος ανέφερε πως έφθασε στη θέση αυτή, εξαιτίας της οικονομικής καταστροφής που υπέστη με τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου στο οποίο είχε επενδύσει πάρα πολλά χρήματα. Προκειμένου λοιπόν να καλύψει το «άνοιγμα» που είχε άρχισε να παίρνει χρήματα από πελάτες.
Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του και είχε ζητήσει συγνώμη για τις ενέργειες του αυτές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο πρώην διευθυντής από τον Οκτώβριο του 2001 έως και τον Αύγουστο του 2008, χρονικό διάστημα κατά το οποίο κατήρτιζε με γραφομηχανή πλαστούς προθεσμιακούς τίτλους και πλαστά αποδεικτικά προθεσμιακών καταθέσεων για τους τίτλους αυτούς.

Στη συνέχεια τα χορηγούσε σε πελάτες της τράπεζας με τους οποίους νωρίτερα είχε έρθει προσωπικά σε συναλλαγή, προκειμένου να ανοίξουν προθεσμιακούς λογαριασμούς.
Με τον τρόπο αυτό ο πρώην διευθυντής κατάφερε να υπεξαιρέσει συνολικά 1.118.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο