Δέκα χρόνια κάθειρξη για το βιασμό 14χρονης Γερμανίδας

Δέκα χρόνια κάθειρξη για το βιασμό 14χρονης Γερμανίδας

Δέκα χρόνια κάθειρξη για το βιασμό 14χρονης Γερμανίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 523 ΦΟΡΕΣ

Και έξι χρόνια σε Βούλγαρο για το βιασμό Αγγλίδας

Σε δέκα χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 44χρονος από την Τυνησία, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό 14χρονης Γερμανίδας πριν από 13 χρόνια στη Ρόδο!

Σε βάρος του αλλοδαπού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για αποπλάνηση ανηλίκου, η οποία όμως παραγράφηκε και έτσι χθες, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία του βιασμού για την οποία δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αν και η πράξη σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση στο ακροατήριο, έγινε το 2001, εντούτοις η σύλληψη του 44χρονου – σήμερα- Τυνήσιου έγινε μόλις το 2013 και έκτοτε είναι στη φυλακή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 3 Σεπτεμβρίου 2001 στις 2 το μεσημέρι στα Κολύμπια της Ρόδου όπου ο 44χρονος φέρεται να οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε την ανήλικη Γερμανίδα ηλικίας τότε 14 ετών με το πρόσχημα να μεταφράσει για λογαριασμό του ένα γερμανικό τραγούδι και εκεί ασέλγησε σε βάρος της, αναγκάζοντάς την σε πεοθηλασμό.

Πάντως απολογούμενος χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο 44χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν με την συγκατάθεση αλλά και προτροπή της ανήλικης αλλοδαπής, η οποία του απέκρυψε την πραγματική της ηλικία.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν είναι all inclusive και πως οι ανήλικοι φορούσαν διαφορετικά «βραχιολάκια» από αυτά των ενηλίκων όμως η νεαρή αλλοδαπή, το είχε αλλάξει και φορούσε των ενηλίκων. Σε κάθε περίπτωση ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε από το δικαστήριο το οποίο με την απόφασή του τον έστειλε πίσω στην φυλακή.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης ο Τυνήσιος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση του θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα και σε δεύτερο βαθμό.

ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ
Ούτε μία ημέρα δεν κατάφερε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή των έξι ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί, 35χρονος αλλοδαπός Βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος χθες βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, κατηγορούμενος για το βιασμό νεαρής Αγγλίδας το καλοκαίρι του 2009 στη Ρόδο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο και διατήρησε την ίδια ποινή που είχε επιβληθεί στον αλλοδαπό τον Μάιο του 2010 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, δηλαδή έξι χρόνια κάθειρξη, στέλνοντας τον στην φυλακή.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Αναστασία Αλεξάνδρου- Καντιτο.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί μετά τη καταγγελία που έκανε σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, η 22χρονη κοπέλα στις 4.30 περίπου τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου 2009.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Αγγλίδα είχε έρθει στο νησί μας για να εργαστεί και διέμενε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Ιαλυσό, όπου στο ίδιο κτίριο και συγκεκριμένα στο απέναντι δωμάτιο διέμενε ο κατηγορούμενος μαζί με έναν συμπατριώτη του. Οι επαφές που είχαν μεταξύ τους η κοπέλα και ο αλλοδαπός περιορίζονταν- όπως και η ίδια κατέθεσε- στα τυπικά.

Ξημερώματα της 9ης Αυγούστου 2009 και ενώ η 22χρονη Αγγλίδα επέστρεψε από διασκέδαση μόλις πήγε να ανοίξει τη πόρτα του διαμερίσματος της, αντιλήφθηκε τον 35χρονο Βούλγαρο να έρχεται από πίσω της, να την πλησιάζει και να της ζητάει να πάνε στο δωμάτιό του.

Εκείνη αρνήθηκε και τότε ο 35χρονος την έπιασε από το χέρι, και με τη βία την οδήγησε στο δωμάτιο του με τα φώτα σβηστά, την έσπρωξε στο κρεβάτι και παρά την έντονη αντίδραση της κοπέλας, η οποία τον έσπρωχνε, τον κλωτσούσε και τον χτυπούσε, ήρθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Μόλις ο 35χρονος ολοκλήρωσε τη πράξη του, μπήκε στο μπάνιο για να πλυθεί και τότε η νεαρή αλλοδαπή βρήκε την ευκαιρία να βάλει πρόχειρα το εσώρουχο της και να βγει από το διαμέρισμα.

Η ίδια βρήκε έναν συμπατριώτη της που διέμενε στον επάνω όροφο και με τη συνοδεία του πήγε στο αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού όπου κατήγγειλε το γεγονός, ενώ λίγες ώρες αργότερα μετέβη και στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου της έγινε ιατροδικαστική εξέταση.

Σημειώνεται πως από τη πρώτη στιγμή, ο 35χρονος αλλοδαπός αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και δηλώνει ότι έκανε έρωτα με την 22χρονη όμως με τη θέλησή της.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο