Απαγορεύονται οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στις παραλίες

Απαγορεύονται οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στις παραλίες

Απαγορεύονται οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στις παραλίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3585 ΦΟΡΕΣ

Κινδυνεύουν όσοι το κάνουν με πρόστιμα, προειδοποιεί ο Δ. Μπελντέκος

Σε καμία παραλία της περιοχής μας δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Μπορεί η χρήση αιγιαλού και παραλίας να έχει εκχωρηθεί στους δήμους, όμως η όλη διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα κάποιοι που βιάζονται να τοποθετήσουν τις ξαπλώστρες και τα λοιπά αντικείμενά τους, να κινδυνεύουν με πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης από την αρμόδια υπηρεσία! Για το θέμα, δηλώσεις έκανε ο υπεύθυνος του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Δωδεκανήσου Δημήτρης Μπελντέκος ο οποίος και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να εγκριθούν μισθώσεις που θα προκύψουν από δημοπρασίες ή απευθείας μισθώσεις του Δήμου Ρόδου σε επιτηδευματίες που αυθαίρετα έχουν εγκατασταθεί στους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού και παραλίας του δημοσίου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπελντέκος είπε για το θέμα:
«Με την αριθμ.Πρωτ. ΔΔΠ005159/568Β ΕΞ2015/7-4-2015 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης εγκρίθηκε η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας στους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού. Ο Δήμος Ρόδου βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εφαρμογής της Κ.Υ.Α. για τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ρόδου, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ρητά αναφέρεται στην προαναφερθείσα Κ.Υ.Α. ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση ιδιωτών στον κοινόχρηστο χώρο πριν τη σύναψη μίσθωσης του χώρου με το Δήμο και το Δημόσιο. Επειδή τις τελευταίες μέρες πολλοί επιτηδευματίες έχουν εγκατασταθεί σε τμήματα του κοινοχρήστου δια της ανάπτυξης ομπρελών, καθισμάτων θαλάσσης κ.λπ. αυθαίρετα και παράνομα ενημερώνουμε ότι για τις αυθαιρεσίες αυτές έχει κινηθεί διαδικασία λήψεως μέτρων προστασίας δια της επιβολής αποζημιώσεων αυθαίρετου χρήσης.

Ενημερώνουμε επίσης ότι δεν θα εγκριθούν μισθώσεις που θα προκύψουν από δημοπρασίες ή απευθείας μισθώσεις του Δήμου Ρόδου σε επιτηδευματίες που αυθαίρετα έχουν εγκατασταθεί στους κοινόχρηστους χώρους Αιγιαλού και παραλίας του Δημοσίου».

Διαβάστε ακόμη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έδειρε τον Βασίλη Γραμμένο (Εικόνες)

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού.

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα