Και όμως σε πολλές περιοχές της Ευρώπης ισχύει μειωμένος ΦΠΑ

Και όμως σε πολλές περιοχές της  Ευρώπης ισχύει μειωμένος ΦΠΑ

Και όμως σε πολλές περιοχές της Ευρώπης ισχύει μειωμένος ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 697 ΦΟΡΕΣ

Την ίδια ώρα που ζητούν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ από τα νησιά μας, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης ισχύουν κανόνες εξαίρεσης και αντίστοιχα μειωμένοι συντελεστές σε περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Δανίας, της Ιταλίας και της Αυστρίας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας «Τα Νέα» οι μειωμένοι συντελεστές ως καθεστώς εφαρμόζεται ήδη σε πάρα πολλές περιοχές της Ευρώπης, όπως έχει καθοριστεί από τις κυβερνήσεις τους, για αντίστοιχα ειδικούς λόγους που ισχύουν στις περιοχές αυτές.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, σε πολλές περιοχές της Νότιας Ευρώπης, ισχύουν φορολογικοί παράδεισοι αφού οι μειωμένοι συντελεστές συγκριτικά με τους υπολοίπους που εφαρμόζονται στην ίδια χώρα, είναι μειωμένοι ακόμα και κατά 5 μονάδες. Η ίδια η Γερμανία, έχει μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στο νησί ΕΛΙΓΟΛΑΝΔΗ που κατοικείται από 1500 κατοίκους και μάλιστα θεωρείται ως ένα από τα πιο γνωστά Duty Free νησιά στην Ευρώπη, καθώς τα πλοία περνούν μέσα από τα διεθνή ύδατα. Υπάρχει επίσης πόλη 1500 κατοίκων με μηδενικό ΦΠΑ που είναι και το Πρίσιγνκεν στα γερμανοελβετικά σύνορα.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο