Η Πάτμος παρουσιάζει το ελληνικό πρωινό της

Η Πάτμος παρουσιάζει  το ελληνικό πρωινό της

Η Πάτμος παρουσιάζει το ελληνικό πρωινό της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 610 ΦΟΡΕΣ

Η γαστρονομία και ειδικότερα οι διατροφικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου πέραν του ότι αποτελούν μία “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας” κατά την Unesco, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εποχή μας στην προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και κυρίως τουριστών που προέρχονται από το εξωτερικό. Είναι πραγματικότητα πλέον ότι ο κόσμος επιλέγει τον τουριστικό προορισμό του όχι μόνο για να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας, αλλά και για να βιώσει και γευτεί νέες εμπειρίες μέσα από μία ποικιλία δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό και με τον σκοπό αφενός να αξιοποιηθεί ο γαστρονομικός πλούτος της χώρας μας και αφετέρου να εμπλουτιστεί το πρωινό που προσφέρεται από τα ελληνικά ξενοδοχεία, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ήδη από το 2010 με μεθοδικότητα υλοποιεί το Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Μετά από πλήθος ελληνικών νησιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Σίφνος, η Κως και η Ρόδος, ακολουθεί η σειρά της Πάτμου να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και εδέσματά της, να φέρει σε επαφή προμηθευτές και καταναλωτές και να προβάλλει με αυτόν τον τρόπο το φυσικό και γαστρονομικό της πλούτο, συμμετέχοντας στο «Ελληνικό Πρωινό».

Η Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου, τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής της Πάτμου και το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, παρουσία του υπευθύνου του Προγράμματος, κου Γεωργίου Πίττα, σας προσκαλούμε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου «Patmos Aktis» και ώρα 5 μ.μ. στην παρουσίαση του Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου, το οποίο θα προβληθεί και στην επόμενη γνωστή πλέον σε όλους μας έκθεση HO.RE.CA. (12 - 15 Φεβρουαρίου 2016).

Προσκαλούμε όλους τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, που σύντομα θα μπορούν κι εκείνοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να προσέλθουν προκειμένου αφενός να έρθουν σε επαφή με ντόπιους παραγωγούς και αφετέρου να ενημερωθούν αναλυτικώς για τις δυνατότητες συμμετοχής στο «Ελληνικό Πρωινό» και στη σπουδαιότητα της ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας. Επιπλέον καλούμε όλους τους επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης προκειμένου όλοι μαζί να πάρουμε ιδέες, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συμμετάσχουμε σε αυτήν την «γιορτή» της τοπικής μας γαστρονομίας, ώστε εν συνεχεία να εφαρμόσουμε και να αναδείξουμε αυτήν την ιδιαίτερη πολιτιστική – γαστρονομική πλευρά της Πάτμου, η οποία αφενός μπορεί να αποτελέσει έναν νέο πυλώνα προσέλκυσης τουριστών στον τόπο μας και αφετέρου να αναβαθμίσει το προϊόν που προσφέρουμε.

Εάν κάποιος παραγωγός – προμηθευτής του νησιού μας θέλει να παρουσιάσει τα τοπικά προϊόντα στον μπουφέ του Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου θα είναι μεγάλη μας χαρά να τον έχουμε κοντά μας για αυτό και τους παρακαλούμε να μας ειδοποιήσουν έως 20 Μαΐου 2015, ώστε να μπορέσουμε να συντονίσουμε την παρουσίαση. Αυτό θα είναι και μία μοναδική ευκαιρία, ώστε οι προμηθευτές του νησιού μας να έρθουν σε άμεση επαφή με τους άμεσα ενδιαφερόμενους καταναλωτές στον χώρο του τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό