ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 74 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τετάρτη 18 Μαΐου 1955 Αριθ. Φύλλου 1218

ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΑΞΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Δια του ατμοπλοίου της γραμμής αφικνείται σήμερον εις Ρόδον η Α.Σ. ο Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου κ. Απόστολος.
Η Α.Σ. θα συναντηθή μετά της Α.Σ. του Μητροπολίτου Ρόδου κ. Σπυρίδωνος και εν συνεννοήσει και μετά των άλλων Μητροπολιτών Δωδεκανήσου να καθωρίσουν τον τόπον και χρόνον της Ιεράς Συνάξεως των Μητροπολιτών Δωδεκανήσου.

Η ως άνω Ιερά Σύναξις θα λάβη χώραν το τελευταίον δεκαήμερον του τρέχοντος μηνός ή τας αρχάς του Ιουνίου.
Κατά πληροφορίας, ως πιθανώτερος τόπος δια την Σύνταξιν, θεωρείται η Πάτμος.

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ κ. ΕΜΜ. ΖΑΝΝΗ
Εις την συνεδρίασιν της Βουλής της παρελθούσης Παρασκευής 13ης τρέχ. επί ερωτήσεως αφορώσης την τιμήν του ηλεκτρικού ρεύματος ο βουλευτής κ. Ζαννής εζήτησε να εξισωθή ή τουλάχιστον να συμπλησιάση η τιμή ρεύματος των νήσων προς την των Αθηνών και λοιπής Ελλάδος ούτως ώστε να υπάρξη ενιαία τιμή ρεύματος.

Ενώ η Κυβέρνησις, είπε, υποστηρίζει την βιομηχανίαν δεν προσπαθεί να ελαττώση την τιμήν ρεύματος προς βλάβην της βιομηχανίας αλλά και των αγροτών διότι καθίσταται το κόστος των βιομηχανικών προϊόντων υψηλόν εις τρόπον ώστε τα προϊόντα ταύτα να είναι απρόσυτα εις τους αγρότας και γενικώς εις τας πτωχάς τάξεις.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ
Προχθές το εσπέρας εις το Δημοτικόν Θέατρον οι σπουδασταί και αι σπουδάστριαι της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, επανέλαβον εις το Δημοτικόν Θέατρον την παράστασιν “Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ” με εξαιρετικήν επιτυχίαν. Το όλον πρόγραμμα, περιλαμβάνον απαγγελίας και χορούς διαφόρων περιοχών της Ελλάδος, εξετελέσθη κατά τρόπον άψογον και υπό τας συνεχείς επευφυμίας και ζωηρά χειροκροτήματα των θεατών.

Η εξαιρετική επιτυχία της παραστάσεως μαρτυρεί το συντελούμενον εις την Π.Α.Ρ. αξιέπαινον έργον, πράγμα το οποίον τιμά τους διδάσκοντας και τους τροφίμους αυτής. Την παράστασιν ετίμησαν, δια της παρουσίας των ο βουλευτής κ. Κωτιάδης μετά της συζύγου του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών υποτροφιών ναύαρχος, ε.α. κ. Φωκάς και ο Γ. Επιθεωρητής Μαθηματικών κ. Καραγιανόπουλος.

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΩΤΑ
Υπό του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, υπεβλήθη μήνυσις κατά του Καλαϊντζή Μεχμέτ ετών 32, κατοίκου Ρόδου διότι την 15-5-55 και περί ώραν 20.00 κατελήφθη εν τη ενταύθα οδώ Ερυθρού Σταυρού επιβαίνων Μοτοσυκλέττας στερουμένης φωτός

ΕΠΙ ΕΞΥΒΡΙΣΕΙ
Εις το Γ’ Αστυνομικόν Τμήμα Ρόδου υπεβλήθη μήνυσις υπό του Πιλάτου Θεοδώρου κατά των Καδή Ογλού Μεμέτ ετών 22 κατοίκου Ρόδου, και Καδή Ογλού Χαντιέ συζύγου Ιμπραήμ, ετών 50 επί εξυβρίσει και απλή σωματική βλάβη.

ΑΛΛΗΛΟΫΒΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ... ΑΛΛΗΛΟΜΗΝΥΘΗΣΑΝ
Εις το Β’ Αστυνομικόν Τμήμα υπεβλήθη μήνυσις, υπό του Κουβάρη Μιχαήλ κατοίκου Ρόδου κατά του Βασιλείου Χαντζηδάκη κατοίκου Ρόδου επί απλή σωματική βλάβη.
Εις την αυτήν ως άνω υπηρεσίαν υπεβλήθη μήνυσις υπό του Χαντζηδάκη Βασιλ. του Μιχαήλ, κατά του Μιχαήλ Κουβάρη κατοίκου Ρόδου επί απλή σωματική βλάβη.


ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΙΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Το υπουργείον Δημοσίων Εργων δια τηλεγραφήματός του γνωρίζει ότι απεφασίσθη η επί συμβάσει πρόσληψις διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων και Μηχανολόγων δια τας σεισμοπλήκτους περιοχάς καλούνται δε πάντες οι επιθυμούντες να προσληφθώσι όπως υποβάλωσι σχετικάς αιτήσεις μέσω του Γραφείου Νομομηχανικού Ρόδου.

Η μηνιαία αντιμισθία των προσληφθησομένων καθωρίσθη ως εξής:
Α’ μέχρι 6.000 δρχ. δια διπλωματούχους 1951 και νεωτέρων.
Β’ μέχρι 6750 δρχ. δια διπλωματούχους 1947 μέχρι 1950.
Γ’ μέχρι 7.500 δρχ. δια διπλωματούχους 1944 μέχρι 1946
και Δ’ μέχρι 9.000 δρχ. δια διπλωματούχους 1943 και παλαιότερον.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"