Χωρίς άγχος και προβλήματα η πρώτη μέρα των εξετάσεων στη Ρόδο

Χωρίς άγχος και προβλήματα η πρώτη μέρα των εξετάσεων στη Ρόδο

Χωρίς άγχος και προβλήματα η πρώτη μέρα των εξετάσεων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Αναμενόμενο, προσιτό, εύκολο στην ανάπτυξη αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων την πρώτη μέρα, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο διαγωνίστηκαν 1.420 μαθητές από όλα Δωδεκάνησα.

Όπως δήλωσε μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης δεν παρουσιάστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα στην λειτουργία των εξεταστικών κέντρων και όλα κύλησαν ομαλά.

Καθυστέρηση παρουσιάστηκε σε ότι αφορά την μετάδοση των θεμάτων σε ορισμένα από τα εξεταστικά κέντρα, αλλά ωστόσο ο χρόνος που δόθηκε στην συνέχεια στους μαθητές ήταν ανάλογος του προβλεπόμενου.

Βατό και σχετικά εύκολο στην ανάπτυξη, χαρακτήρισαν το θέμα της Έκθεσης και οι ίδιοι οι μαθητές του εξεταστικού κέντρου στο 1ο Λύκειο της Ρόδου σημειώνοντας ότι ήταν στα θέματα εκείνα που είχαν διδαχθεί και περίμεναν.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με τα μαθήματα (Γενικής Παιδείας) της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Ιστορίας.

Χαμόγελα και αγκαλιές χθες το μεσημέρι από μαθητές και γονείς έξω από το εξεταστικό κέντρο του Βενετοκλείου

Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.
Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ρόδου
Επίσκεψη στα σχολεία της Ρόδου και συγκεκριμένα στο Βενετόκλειο, το Καζούλειο και το σχολείο της Καπνοβιομηχανίας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, χθες πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων, προκειμένου να τους ευχηθεί δια ζώσης «καλή επιτυχία».

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι, «θα συνεχισθεί και φέτος η παράδοση που θέλει τους μαθητές της Ρόδου να έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις, σε πανελλαδικό επίπεδο».
Παράλληλα, μιλώντας με μαθητές και γονείς χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχολογία των παιδιών», συγχαίροντας τους γονείς και τους διδάσκοντες για τη συμπαράσταση και τη στήριξη που προσφέρουν στα παιδιά, ζώντας μαζί τους τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον.

Το μήνυμα του Δημάρχου
«Για μια ακόμα χρονιά εσείς οι μαθητές μπαίνετε στο στίβο των πανελληνίων εξετάσεων για να διεκδικήσετε μία θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Χωρίς άγχος συνεχίστε τον αγώνας σας, να δημιουργήσετε, να φθάσετε ψηλά για ένα καλύτερο αύριο, που θα φέρει τη σφραγίδα του καθενός.

Πιστεύουμε ότι η προκοπή ενός τόπου, έγκειται στους ίδιους τους ανθρώπους του, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που αποτελούν φυτώριο νέων ιδεών, πολιτισμού και ανάπτυξης.
Η εποχή είναι δύσκολη. Η χώρα χρειάζεται όλους εσάς τους νέους, μορφωμένους και εφοδιασμένους με γνώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. Σε σας στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον. Ατενίστε το μέλλον με αισιοδοξία και γενναιότητα.

Είμαστε υπερήφανοι που ο τόπος αυτός έχει να επιδείξει παιδιά και νέους που τιμούν τον τόπο τους, αλλά και γονείς και εκπαιδευτικούς που σας στηρίζουν και συμπαραστέκονται στον αγώνα σας.
Σας εύχομαι και πάλι καλή δύναμη και καλή επιτυχία”.

Ο δήμαρχος Ρόδου έξω από το εξεταστικό κέντρο συνομιλεί με γονείς και μαθητές.

Το μήνυμα του Ν. Σαντορινιού
“Αυτές τις μέρες ξεκινά ο αγώνας των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου των νησιών μας. Εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη από καρδιάς σε όλους του υποψηφίους που συμμετέχουν. Ψυχραιμία και καρτερία για τους γονείς και τους καθηγητές των μαθητών μας.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι από τις πρώτες «μάχες», που καλείται ένα παιδί να δώσει στη ζωή του. Θα ήθελα όλοι και όλες να πιστέψουν πως δεν είναι ο προορισμός παρά η αρχή ενός ταξιδιού. Είναι μια αφετηρία για οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών.

Οι μέρες που έρχονται χρειάζονται υπομονή και προσήλωση στο στόχο, μα πάνω απ’ όλα πίστη στις δυνάμεις σας. Ο τελικός σκοπός είναι να διαμορφώσετε τη ζωή σας έτσι όπως εσείς την έχετε ονειρευτεί.
Εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία σε σας και στις οικογένειες σας υγεία, κουράγιο για να σας στηρίζουν σε όλες σας τις επιλογές, δύναμη για να παλέψετε όσα επιθυμείτε”.

Το μήνυμα του Δ. Γάκη
Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, δήλωσε:
«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ξεκίνησε η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, όπου χιλιάδες νέοι και νέες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν μία θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας. Σ’ αυτή τους την προσπάθεια, η συνέπεια, η μεθοδικότητα, οι κόποι και οι αγώνες των υποψηφίων και των οικογενειών τους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου θα πρέπει να ανταμειφθούν.

Η μόρφωση και η αναζήτηση της νέας γνώσης είναι μια συνεχής διαδικασία, η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια πρώτη μάχη, ένα σημαντικό βήμα στη ζωή, που απαιτεί σοβαρή προετοιμασία, πολύπλευρη στήριξη, θέληση και τόλμη. Εύχομαι, από την καρδιά μου σε όλα τα νέα παιδιά της Δωδεκανήσου Καλή Επιτυχία σε αυτή τη σημαντική εκπαιδευτική δοκιμασία και να γνωρίζουν ότι πάντοτε οι δοκιμασίες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας κάνουν πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση, δύναμη και επιμονή και στο μέλλον”.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών