Τέσσερις νεαροί τσιγγάνοι στο εδώλιο για κλοπές και διαρρήξεις στο νησί μας

Τέσσερις νεαροί τσιγγάνοι στο εδώλιο για κλοπές και διαρρήξεις στο νησί μας

Τέσσερις νεαροί τσιγγάνοι στο εδώλιο για κλοπές και διαρρήξεις στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 624 ΦΟΡΕΣ

Ο ένας τιμωρήθηκε με επίπληξη, ο άλλος αθωώθηκε και οι δύο απαλλάχθηκαν

Ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων βρέθηκαν χθες τέσσερις αθίγγανοι που μαζί με έναν 30χρονο ομόφυλό τους είχαν συλληφθεί το καλοκαίρι του 2013 κατηγορούμενοι για τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων με κλεμμένο αυτοκίνητο από σπίτια της περιοχής μας.

Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς ηλικίας τότε 18, 17, 14, 15 ετών για τους οποίους η υπόθεση διαχωρίστηκε από αυτήν του 30χρονου και χθες εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων, το οποίο επέβαλε την ποινή της επίπληξης στον 17χρονο, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 18χρονο, ενώ σε ότι αφορά τον 14χρονο και τον 15χρονο, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι πράξεις τους δεν είναι ποινικά κολάσιμες.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο τότε 17χρονος, έχει πλέον ενηλικιωθεί και ήδη βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή εκτίοντας ποινή κάθειρξης 5 ετών για κλοπές.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε στις 11 Μαΐου 2013 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε αυτήν κατηγορούνταν συνολικά πέντε αθίγγανοι ηλικίας 18, 17, 14, 15 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαφορετική σύνθεση και ρόλους (τσιλιαδόρου-μπουκαδόρου) κατά περίπτωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στο νησί της Ρόδου.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, διερευνώντας σχετική καταγγελία εντόπισαν στις 08-05-2013 το απόγευμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επιμελώς κρυμμένο σε ακατοίκητη οικοδομή πλησίον του καταυλισμού, στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.

Όπως διαπιστώθηκε, το εν λόγω όχημα είχε κλαπεί την 27/28-04-2013 το βράδυ και χρησιμοποιούνταν από τους κατηγορημένους για τη διάπραξη κλοπών, οι οποίες εξιχνιάστηκαν.

Συγκεκριμένα:
• Την 29-04-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην Κρεμαστή Ρόδου, όπου διέρρηξαν εξοχική οικία και αφαίρεσαν χρήματα

• Την 30-04-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα μετέβησαν στην Ιαλυσό Ρόδου, όπου διέρρηξαν εξοχική οικία και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα

• Την 02-05-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα μετέβησαν στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, όπου μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα

Επιπλέον κατά τον έλεγχο που έγινε στις 11 Μαΐου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο από τους κατηγορούμενους, πριν την προσαγωγή τους, βρέθηκε ένα usb stick, το οποίο αποτελεί προϊόν κλοπής που έγινε σε οικία στην πόλη της Ρόδου τον Αύγουστο του 2012, ενώ το συγκεκριμένο όχημα κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι ένας από τους κατηγορούμενους (ο 18χρονος) αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από παθόντα.
Το κλεμμένο όχημα και το usb stik, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα νησιά μας την περασμένη εβδομάδα

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Σύλληψη 38χρονου στην Κάλυμνο

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου