Φέτος το καλοκαίρι, πάμε Ελλάδα

Φέτος το καλοκαίρι, πάμε Ελλάδα

Φέτος το καλοκαίρι, πάμε Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η έγκριτη δίγλωσση ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης “Greek News” αναλαμβάνει εκστρατεία για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, υπενθυμίζοντας στους Ελληνοαμερικανούς και τους φιλέλληνες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ότι και “Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα”.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκδότης της εφημερίδας, Αποστόλης Ζουπανιώτης, η αγάπη για την Ελλάδα είναι δεδομένη και την εκδηλώνουν, όταν η πατρίδα χρειάζεται τους ομογενείς, όπως αυτή την ώρα.

“Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πολιτικούς, Έλληνες κι Αμερικανούς, προσωπικότητες, οι οποίοι θα ενώνουν μαζί μας τη φωνή τους προσκαλώντας όλους να επισκεφθούν την Ελλάδα, παράγοντες της αγοράς με ιδέες κι εκτιμήσεις για τον τουρισμό και προβολή τουριστικών προορισμών” τονίζει ο κ. Ζουπανιώτης.

Οι λόγοι για να επισκεφθεί ένας οποιοσδήποτε Αμερικανός την Ελλάδα είναι πολλοί, επισημαίνει ο εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας και τους παρουσιάζει αναλυτικά σε κάθε τεύχος της, με πλούσια ρεπορτάζ, πλαισιωμένα από υπέροχες φωτογραφίες.

“Η πολυποίκιλη ομορφιά της Ελλάδας, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός αιώνων, η σύγχρονη κουλτούρα που συνεχίζει παραδόσεις αιώνων και 'δένει' με όμορφα ήθη, έθιμα και μια φιλοξενία που είναι μέρος του DNA των Ελλήνων, τέκνων του Ξένιου Δία, είναι μέρος των επιχειρημάτων που παρουσιάζουμε στους φίλους αναγνώστες μας για να επισκεφθούν τη γενέτειρα” τονίζει ο καταγόμενος από τον Βόλο εκδότης της “Greek News” Αποστόλης Ζουπανιώτης.
“Σε αυτά -συμπληρώνει- να προσθέσουμε ότι, φέτος, σε σύγκριση με πέρυσι, το κόστος των διακοπών για έναν επισκέπτη από την Αμερική θα είναι περί τα 20% μικρότερο, εξαιτίας της υψηλότερης τιμής του δολαρίου έναντι του ευρώ, ενώ θα είναι ευκολότερο να βρει εισιτήρια, καθώς έχουν προστεθεί περισσότερες θέσεις προς την Αθήνα από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες”.

“Μας έχει ανάγκη η πατρίδα”

Βέβαια, για έναν Αμερικανό ελληνικής καταγωγής, πέραν των προαναφερθέντων, η επίσκεψη στην Ελλάδα είναι προσκύνημα, ανανέωση των δεσμών με τη γενέτειρά του και τη χώρα καταγωγής των γονιών και παππούδων του.

“Όλα αυτά μπορούσαμε να τα πούμε πριν από τη μεγάλη οικονομική κρίση που χτύπησε το 2010 της Ελλάδα και θα μπορούμε να τα λέμε εσαεί, όταν η γενέτειρα βγει απ’ αυτή” τονίζει ο κ. Ζουπανιώτης.
“Σήμερα, όμως, έχουμε έναν ακόμη λόγο, που κάνει την εφημερίδα μας, τη 'Greek News', για έκτη συνεχή χρονιά, να πραγματοποιεί την εκστρατεία ενίσχυσης του ελληνικού Τουρισμού, την οποία ξεκινήσαμε τον Μάιο του 2010, όταν ακόμη άχνιζαν τα αποκαΐδια της Marfin και οι ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό ερχόταν καταιγιστικά. Οι Έλληνες της Αμερικής έχουν αποδείξει διαχρονικά, ότι αγαπούν την Ελλάδα κι ότι τη στηρίζουν στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της. Μια επίσκεψη στη Ελλάδα, το καλοκαίρι, για τις διακοπές μας, είναι ο ευκολότερος τρόπος να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας, να ενισχύσουμε με τα χρήματα που θα ξοδέψουμε την ελληνική οικονομία, δίνοντας δουλειές σε ανθρώπους.

Τέλος, ο εκδότης της “Greek News” τονίζει ότι η πρωτοβουλία της δεν έχει πολιτικό, οικονομικό ή άλλο ιδιοτελές κίνητρο, καθώς ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου, συνεχίστηκε με τις κυβερνήσεις του Λουκά Παπαδήμου (2012), του Αντώνη Σαμαρά (2013-2014) και τώρα του Αλέξη Τσίπρα.

“Είναι απλά η έκφραση του πατριωτισμού της Ομογένειας, που πρέπει να πονά για την Ελλάδα, να την αγαπά και να τη στηρίζει στα καλά και τα δύσκολα, όποια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία” καταλήγει ο κ. Ζουπανιώτης.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη