Σε εξέλιξη αρκετά έργα στη Νίσυρο

Σε εξέλιξη αρκετά έργα στη Νίσυρο

Σε εξέλιξη αρκετά έργα στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες επισκευής της Ανατολικής πτέρυγας των δημοτικών λουτρών Νισύρου. Στους λουτήρες οι οποίοι έχουν επανασχεδιαστεί, θα τοποθετηθούν καινούργια μάρμαρα και νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Οι υπόλοιποι χώροι ανακαινίζονται πλήρως διατηρώντας την αρχιτεκτονική και τα χρώματα που υπήρχαν από την εποχή της ανέγερσης τους από τους Νισύριους της Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα λουτρά που αποτελούσαν κάποτε το στολίδι της Νισύρου και τα τελευταία χρόνια ήταν σε αθλία κατάσταση δεν θα ανοίξουν εάν δεν τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί υγιεινής και αξιοπρέπειας. Τη μελέτη για την ανακαίνιση την συνέταξε δωρεάν ο Νισύριος αρχιτέκτονας Γιώργος Τσιρώνης ο οποίος και παρακολουθεί το έργο.

ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΛΩΝ
Το μικρό πλοίο με γερανό εκσκαφής βρίσκεται στη Νίσυρο την τελευταία εβδομάδα και εκβαθαίνει την είσοδο της μαρίνας των Πάλων. Χιλιάδες κυβικά άμμου εχουν ήδη αφαιρεθεί και εναποτεθεί στην παραλία των Πάλων με αποτέλεσμα η παραλία σήμερα να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ.

Η είσοδος της μαρίνας μετά την δημιουργία της τεράστιας προβλήτας και την αλλαγή κατεύθυνσης των θαλάσσιων ρευμάτων συσσωρεύει τεράστιες ποσότητες άμμου κάθε χρόνο. Η πρόταση της δημοτικής αρχής στο λιμενικό ταμείο είναι να γίνει νέα μελέτη, να αφαιρεθεί μέρος της προβλήτας και να ανοίξει η μικρή δίοδος στη βόρεια πλευρά της μαρίνας για να υπάρχει συνεχής ανανέωση των υδάτων στη μαρίνα και να μη δημιουργείται η στασιμότητα που παρατηρείται σήμερα.

Το έργο το χρηματοδοτεί το Λιμενικό Ταμείο Κώ-Νισύρου-Αστυπάλαιας.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ
Ξεκίνησαν πριν δυό μέρες, με καθυστέρηση πολλών ετών, οι εργασίες ανακαίνισης του χώρου αναμονής και αναψυκτηρίου στο λιμάνι του Μανδρακίου. Ο χώρος θα ανανεωθεί πλήρως. Θα παραμείνει κλειστός τις επόμενες δύο τουλάχιστον εβδομάδες. Με το πέρας των εργασιών θα αρχίσει η ανακαίνιση του εκδοτηρίου εισιτηρίων στο λιμάνι το οποίο είναι κλειστό τα τελευταία χρόνια λόγω της σχεδόν ολοκληρωτικής του κατάρευσης.
Το έργο το χρηματοδοτεί το Λιμενικό Ταμείο Κώ-Νισύρου-Αστυπάλαιας.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Στο λιμάνι Μανδρακίου έχει πλήρως αποκατασταθεί ο φωτισμός και μετά από πολύ καιρό το λιμάνι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προσκόμματα τη νύχτα. Στη μαρίνα των Πάλων έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του φωτισμού. Στο λιμάνι Μανδρακίου όπως και στη μαρίνα των Πάλων θα αρχίσουν οι εργασίες μπογιατίσματος των μεταλλικών κατασκευών εντός των επόμενων ημερών.

Διαβάστε ακόμη

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Νέα οχήματα παρέλαβε σήμερα ο δήμος Νισύρου