Ελεύθερος για τα δενδρύλλια κάνναβης ο 65χρονος

Ελεύθερος για τα δενδρύλλια κάνναβης ο 65χρονος

Ελεύθερος για τα δενδρύλλια κάνναβης ο 65χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 557 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 65χρονος που συνελήφθη στη Ρόδο να κατέχει ποσότητα χασίς και να καλλιεργεί τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης.

Όπως είναι γνωστό ο 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση (υπό τη μορφή της αγοράς και της καλλιέργειας) ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανούς.

Χθες ο 65χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Ειρήνη Χατζηαντωνίου προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 65χρονος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ισχυρίστηκε πως εδώ και αρκετά χρόνια είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως οι ποσότητες που βρέθηκαν στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ο ίδιος είπε πως αν και έχει προσπαθήσει εντούτοις του είναι αδύνατον να απεξαρτηθεί για αυτό και ζήτησε την συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να το καταφέρει. Σε ότι αφορά την ζυγαριά ακριβείας, δήλωσε ότι βρέθηκε μέσα στο σπίτι και ανήκει στην σύντροφο του η οποία την προμηθεύτηκε από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και την χρησιμοποιεί η ίδια στην μαγειρική.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για τον κατηγορούμενο όλα ξεκίνησαν στις 18 Μαΐου 2015 το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν στην περιοχή του Λαδικού κοντά στο Φαληράκι τον 65χρονο και διενήργησαν έλεγχο καταρχήν στο αυτοκίνητο του και στη συνέχεια στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 19,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και 4 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε στην κατοικία του.

Επίσης, κατείχε και μια ζυγαριά ακριβείας, η οποία κατασχέθηκε μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες και τα δενδρύλλια.

Διαβάστε ακόμη

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς