Θα απομακρυνθούν τα τουριστικά λεωφορεία από την Κολώνα

Θα απομακρυνθούν τα τουριστικά λεωφορεία από την Κολώνα

Θα απομακρυνθούν τα τουριστικά λεωφορεία από την Κολώνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 666 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με όσα διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Με τη σύμφωνη γνώμη των τουριστικών φορέων, αναμένεται να απομακρυνθούν τα τουριστικά λεωφορεία από την περιοχή της «Κολώνας» μια και αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι επιδεινώνεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο εκεί κατά τους θερινούς μήνες.

Το παραπάνω έγινε γνωστό έπειτα από τη συνάντηση που είχε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στο γραφείο του, με τους Προέδρους των τουριστικών πρακτόρων, των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων καθώς και των οδηγών των λεωφορείων.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, κ. Κώστας Κατσίβας, η συνάντηση αφορούσε κυρίως στο θέμα του πάρκινγκ των τουριστικών λεωφορείων στη Μεσαιωνική Πόλη και κατέληξαν σε μία κοινή θέση η οποία θα δουν πότε θα υλοποιηθεί.

Το πρώτο είναι ότι τα τουριστικά λεωφορεία θα σταματούν στην πόρτα μαρίνα μόνο για στάση πλέον και όχι για στάθμευση, δηλαδή δεν θα γίνεται ούτε αποβίβαση, ούτε επιβίβαση εκεί.

Όσο αφορά στην «Κολώνα», καταργείται για τα τουριστικά λεωφορεία αφού, πλέον, δεν θα σταματούν καθόλου εκεί αλλά θα κάνουν αποβίβαση στην πύλη Ντ’ Αμπουάζ, όπως γινόταν πάντα, και θα παίρνουν τους τουρίστες από την είσοδο της τάφρου. Πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία αναμένεται να διαμορφωθεί στο αρχαίο στάδιο και στα σφαγεία.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσίβα, τα τουριστικά γραφεία συμφωνούν με το να γίνει το πάρκινγκ στα σφαγεία ενώ συμφωνούν και να φύγουν από την «Κολώνα» αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα λεωφορεία πρέπει να φύγουν από το σημείο εκείνο».

Έτσι, τώρα ο Δήμος θα προβεί σε κάποιες διαμορφώσεις τόσο στην τάφρο, όπου θα πρέπει να κοπούν κάποια κλαδιά και στο αρχαίο στάδιο όπου θα πρέπει να τοποθετηθεί φωτισμός.

Όσο για τις αντιδράσεις που υπήρξαν παλαιότερα όταν είχε κατατεθεί πάλι η πρόταση να φύγουν τα λεωφορεία από την «Κολώνα», ο κ. Κατσίβας είπε ότι το επιχείρημα ότι οι τουρίστες δεν μπορούν να περπατήσουν στα χοχλάκια, δεν ευσταθεί αφού είναι πιο εύκολο για τον τουρίστα να περπατήσει κατευθείαν στο λιμάνι απ’ ότι να περιμένει το λεωφορείο κάτω.

Προβληματισμός για τη σεζόν
Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την πορεία της σεζόν ο κ. Κατσίβας. Καταρχήν, ερωτηθείς για την πορεία του θαλάσσιου τουρισμού είπε ότι δεν είναι καλά τα μηνύματα και είμαστε πιο κάτω από πέρυσι ενώ home-port…δεν έχουμε.

Όσο για το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας, αυτή την περίοδο είναι στάσιμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές της σεζόν έδειχναν μια άνοδο αλλά τώρα υπάρχει καθίζηση που οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει συμφωνία του Κράτους με τους δανειστές και ο κόσμος είναι επιφυλακτικός.

Πάντως, ακυρώσεις συμβολαίων δεν έχουμε προς το παρόν, ωστόσο αυτό θα φανεί όταν θα αρχίσουν να υπογράφονται τα καινούργια συμβόλαια.

Όσο για τα νέα φορολογικά μέτρα, είπε χαρακτηριστικά ότι θα «είναι καταστροφή για τον τουρισμό, θα το δείτε και στη πορεία», γιατί δεν είναι μόνο το ΦΠΑ που αυξάνεται αλλά ως νησιά δεν μας στηρίζει κανείς.

Μάλιστα, λέει ακόμη ότι εδώ θα υπάρχουν συμβόλαια τετραετίας-πενταετίας και ποιος θα μπορέσει να απορροφήσει αυτά τα ποσά. Φέτος θα περάσει επειδή είναι λίγο αργά αλλά του χρόνου που έχουν υπογραφεί συμβόλαια τριετίας ποιος θα τα δικαιολογήσει και πως θα τα εισπράξει ο τουρίστας και ο τουριστικός πράκτορας, τονίζει.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου