«Εναλλακτικό» πιλάφι!

«Εναλλακτικό» πιλάφι!

«Εναλλακτικό» πιλάφι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 108 ΦΟΡΕΣ

Συστατικά:

400 γρ. πράσα
3 κ.σ. λάδι
200 γρ. πλιγούρι
50 ml λευκό κρασί
400 ml ζωμό λαχανικών
λίγα κλωνάρια θυμαριού
2 σκ. παχουλές σκόρδο , κομμένες
3 κ.σ. κουκουνάρι
100 γρ. φέτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το πράσο , κρατώντας όλες τις σκούρες πράσινες κορυφές του. Το ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει. Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. λάδι και το πράσο. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει. Όταν μαγειρευτούν, μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε σε κρύο νερό. Αφήνουμε να στεγνώσει.

Προσθέτουμε το πλιγούρι μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ωστόσο, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κουκουνάρι και το σκόρδο.

Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μαζί με το κουκουνάρι και το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και τη μέντα μέσα στην κατσαρόλα με το πλιγούρι. Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή όρεξη!

Γράφει το My Oxygen Health Club

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου