Προβληματισμός για την Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Ρόδου

Προβληματισμός για την Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Ρόδου

Προβληματισμός για την Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Προβληματισμός επικρατεί από χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου αλλά και τους ίδιους τους πρώην δημοτικούς αστυνόμους για το πώς θα επιστρέψουν στο Δήμο από την ΕΛ.ΑΣ. μια και υπέβαλαν αίτηση 33, αριθμός κατώτερος των προσδοκιών για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου, χθες το μεσημέρι, είχε συνάντηση με τους πρώην δημοτικούς αστυνόμους που υπέβαλαν αίτηση να επιστρέψουν στο Δήμο, κυρίως από την ΕΛ.ΑΣ. όπου είχαν μετατεθεί 68 ενώ ανάμεσά τους είναι και 7 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν είχαν πάει σε κάποια υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Ρόδου είχαν μείνει 10 δημοτικοί αστυνόμοι οι οποίοι, όμως, απορροφήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και δεν είναι σίγουρο ότι θα θέλουν να επανατοποθετηθούν στη Δημοτική Αστυνομία, εφόσον, βέβαια, ο Δήμος επανασυστήσει την υπηρεσία.

Εκείνο που διαπιστώθηκε από τη χθεσινή, πρώτη, συνάντηση του Αντιδημάρχου με τους πρώην δημοτικούς αστυνόμους, είναι ότι η Κεντρική Διοίκηση με το νόμο έχει αφήσει αρκετά “κενά”, με αποτέλεσμα ουδείς αυτή τη στιγμή να γνωρίζει απολύτως πως θα λειτουργήσει αυτή η υπηρεσία τώρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός έγκειται στο ότι επειδή αυτοί που υπέβαλαν αίτηση είναι κάτω από 50 άτομα, είναι 33, οι αρμοδιότητες που θα μπορούν να ασκούν περιορίζονται στις 19. Αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, δεν θα μπορούν να ελέγχουν, όπως πριν, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά ούτε και να συνδράμουν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Δηλαδή, από τις αρμοδιότητες «αιχμής» που είχαν παλαιότερα στο Δήμο, απομένουν ο έλεγχος των κοινοχρήστων χώρων, της ελεγχόμενης στάθμευσης, η επιβολή του κανονισμού καθαριότητας, ο έλεγχος στις λαϊκές αγορές και γενικά της εφαρμογής των κανονισμών λειτουργίας, όπως και η φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης.

Σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή αποφασίσει ότι δεν θα επανασυσταθεί Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο, οι αρμοδιότητες θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο σε πέντε-έξι και οι 33 αυτοί πρώην δημοτικοί αστυνόμοι θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες του Δήμου που τις ασκούν.

Ο κ. Διακοσταματίου, πάντως, χθες, τους ξεκαθάρισε ότι εφόσον επανασυσταθεί η υπηρεσία «να ξεχάσουν το πριν» και τους τόνισε ότι εκείνο που ζητά είναι «συνεργασία και αποτελεσματικότητα», διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα βρουν τρόπο να λειτουργήσουν.

Ο Αντιδήμαρχος αναμένεται να έχει ακόμα μία συνάντηση μαζί τους και τις επόμενες ημέρες, προφανώς έπειτα από συζήτηση και με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, θα αποφασίσουν ποια πρόταση θα καταθέσουν στο δημοτικό συμβούλιο, εάν δηλαδή θα επανασυσταθεί ή όχι η νευραλγική αυτή υπηρεσία των Δήμων.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια