Χ. Κόκκινος: «Να στηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η καινοτομία σε τρόφιμα και ενέργεια»

Χ. Κόκκινος: «Να στηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η καινοτομία σε τρόφιμα και ενέργεια»

Χ. Κόκκινος: «Να στηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η καινοτομία σε τρόφιμα και ενέργεια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 62 ΦΟΡΕΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

O Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος παρέστη στην συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μαζί με τα μέλη του ΕΛΚ της Εθνικής Αντιπροσωπείας, στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα «Κοινωνική καινοτομία στους τομείς των τροφίμων και της ενέργειας, ο δρόμος για τις περιφερειακές επενδύσεις», που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της World Expo 2015.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάγκη καινοτομιών στον κλάδο των τροφίμων για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, το χτίσιμο καινοτόμων και ενεργειακά αποτελεσματικών λύσεων για τις κοινωνίες και τις δυνατότητες πρόσβασης σε χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους κλάδους τροφίμων και ενέργειας.

Στην τοποθέτηση του ο Χ. Κόκκινος επισήμανε "την ανάγκη στήριξης των περιφερειακών επενδύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση της καινοτομίας στους νευραλγικούς κλάδους των τροφίμων και της ενέργειας προκειμένου να βρεθούν λύσεις, τόσο στa προβλήματα επισιτιστικής κρίσης στον πλανήτη όσο και στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος από την ενεργειακή κατανάλωση.

Η εισαγωγή της καινοτομίας, τόσο στον κλάδο των τροφίμων όσο και στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι κομβικής σημασίας ζήτημα για την βιώσιμη ανάπτυξη στον πλανήτη‘’.

To απόγευμα οι σύνεδροι επισκέφθηκαν τους χώρους της διεθνούς έκθεσης Expo 2015 στο Μιλάνο και το βράδυ ο Χ. Κόκκινος επιστρέφει με βραδινή πτήση στη Ρόδο προκειμένου αύριο το πρωί να μεταβεί στο Καστελόριζο όπου θα πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο