Αφιέρωμα της FIBA χωρίς τον Τολιόπουλο

Αφιέρωμα της FIBA χωρίς τον Τολιόπουλο

Αφιέρωμα της FIBA χωρίς τον Τολιόπουλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 159 ΦΟΡΕΣ

Ανέλυσε την εθνική εφήβων αλλά δεν ανέφερε τον ταλαντούχο πόιντ γκαρντ του Κολοσσού H Hotels

Σε περίπου ένα μήνα θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης το Μουντομπάσκετ των εφήβων και τη Δευτέρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινάει την προετοιμασία του, με 18 αθλητές στην προεπιλογή. Ανάμεσά τους ο 18χρονος Βασίλης Τολιόπουλος ο οποίος έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Κολοσσού H Hotels.

Η FIBA έκανε αφιέρωμα στην εθνική Ελλάδας και ανέλυσε το ρόστερ της χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια αναφορά στον γκαρντ των «θαλασσί»!
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο 16χρονος γκαρντ Μιχάλης Λούντζης έχει μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία και, συγχρόνως, την υπέρτατη πρόκληση. Να αγωνιστεί απέναντι στους καλύτερους του κόσμου, στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 της FIBA.

Ο νεαρός πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή του εθνικού κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου και θα συμμετάσχει στην προετοιμασία ενόψει του σπουδαίου τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τις 27 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου.
Ο Παπαθεοδώρου κάλεσε και τους 12 παίκτες που συμμετείχαν στην περσινή Εθνική Ελλάδας U18 στη φετινή προεπιλογή των 18 παικτών. Η τριπλέτα του Παναθηναϊκού με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Αντώνη Κόνιαρη και Γιώργο Παπαγιάννη μαζί με τον γκαρντ του Ολυμπιακού, Βασίλη Μουράτο έπαιξαν και στα δυο τουρνουά πέρσι και σίγουρα θα είναι οι ηγέτες της διοργανώτριας Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι, στην Κρήτη.

Ο Διονύσης Σκουλίδας επρόκειτο να αγωνιστεί στο περσινό Παγκόσμιο U17 ωστόσο έσπασε το χέρι του κατά τη διάρκεια του περσινού EuroBasket U18, όπου η Ελλάδα τερμάτισε τέταρτη. Ο Παπαθεοδώρου θα έχει, επίσης, στη διάθεσή του τους Έλληνες ψηλούς που συμμετέχουν στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Τον Γιώργο Τσαλμπούρη του Iowa και τον Κώστα Μήτογλου του Wake Forest. Στην προετοιμασία θα συμμετάσχει ο γκαρντ του Πανιωνίου, Δημήτρης Σταμάτης.
Στο μεταξύ, ο κόουτς Παπαθεοδώρου συμπεριέλαβε έξι νέους παίκτες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην τελική 12αδα που θα συμμετάσχει στο Group D, μαζί με τις Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία και Νότια Κορέα.


Τρεις από αυτούς, ο Γιάννης Μιχαλούτσος, ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς και ο Θανάσης Ντουζίδης ήταν ρολίστες στο Παγκόσμιο U17 που διεξήχθη πέρσι στο Ντουμπάι. Εκτός του Μιχάλη Λούντζη, ο Παπαθεοδώρου θέλει να τσεκάρει κι άλλο ένα σπουδαίο ταλέντο της γενιάς του '98. Ο λόγος για τον σέντερ (2μ.06) Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος είχε 13.9 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 1.3 κοψίματα μ.ό. στο EuroBasket U16 του 2014.
O μοναδικός παίκτης που κλήθηκε στην προετοιμασία και δεν έχει προηγούμενη διεθνή εμπειρία είναι ο σέντερ του Ηρακλή, Αλέξανδρος Σταματογιάννης».

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!