Προσκοπικές Δραστηριότητες

Προσκοπικές Δραστηριότητες

Προσκοπικές Δραστηριότητες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 418 ΦΟΡΕΣ

Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Ενωμοτιών της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου 2015 στο πανέμορφο δάσος του Αγίου Σίλα με κατάφυτα πανύψηλα πεύκα. Οι 80 Πρόσκοποι των 11 Ενωμοτιών για άλλη μια φορά έβαλαν τα δυνατά τους.

Προετοίμασαν το υλικό, το διαιτολόγιο και σχεδίασαν τις γωνιές των Ενωμοτιών τους για το διήμερο. Με σύμμαχο τον καιρό, το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μαΐου έκαναν πορεία με χάρτες προς το χώρο του δάσους, έστησαν τις γωνιές τους, μαγείρεψαν, έπαιξαν και τραγούδησαν με δικό τους πρόγραμμα στην προσπάθειά τους να πετύχουν τους στόχους της άμιλλας, συμπληρώνοντας το δικό τους προσκοπικό gourmet μενού. Το βράδυ της ίδιας μέρας με παρουσιαστές τους Βαθμοφόρους τους διασκέδασαν όλοι μαζί στην «Προσκοβίζιον». Την Κυριακή 10 Μαΐου οι Βαθμοφόροι ανέλαβαν δράση… Ζωηρά παιχνίδια, Ενωμοτιακό Πρωτάθλημα στο δάσος, Παιχνίδι Κυκλοφοριακής Αγωγής στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του χώρου όπου έγραψαν μηνύματα προς κάθε οδηγό για την ευαισθητοποίησή τους με κεντρικό σύνθημα Save Kids Lives. Αρχηγός της παραπάνω δράσης ήταν ο Έφορος Κλάδου Προσκόπων κ. Νεσφυγές Γιώργος με τους συνεργάτες του τους 12 Βαθμοφόρους Ομάδων Προσκόπων. Η 2η Συνάντηση των Ενωμοτιών της Π.Ε. έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο… στόχος η 3η Συνάντηση Ενωμοτιών.
Η Π.Ε. Δωδεκανήσου το Σαββατοκύριακο 9 έως 10 Μαίου 2015 πραγματοποίησε εκδρομή – εξερεύνηση Δάφνης σε εφαρμογή του ετήσιου προγράμματός της ανάμεσα στα κυπαρίσσια και στα πεύκα του βουνού του Προφήτη Ηλία.

Σκοπός της εκδρομής ήταν να αποδείξουν οι Ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών) που συμμετείχαν ότι τόσο ατομικά όσο και σε συνεργασία μεταξύ τους, να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τις γνώσεις και ικανότητες υπαίθρου, να είναι οργανωμένοι, αυτάρκεις, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και μπορούν να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια στην εξερεύνηση που περιλαμβάνει διαβίωση στην ύπαιθρο με διανυκτέρευση σε άγνωστο φυσικό περιβάλλον.
Πρόεδρος της επιτροπής εξερεύνησης ήταν ο Έφορος του κλάδου Ανιχνευτών κ. Παπουρδάνος Θάνος και οι Α.Κ.Α των συμμετεχόντων Ανιχνευτών.

Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) της Ρόδου γιόρτασαν με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο τη Γιορτή της Μητέρας. Έστειλαν τα δικά τους μηνύματα αγάπης προς αυτές, παρακινώντας τες να οδηγούν με ασφάλεια οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο χρησιμοποιούν για να είναι πάντα καλά τόσο αυτές όσο και τα παιδιά τους.Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου με κεντρικό σύνθημα Save Kids Lives την Κυριακή 10 Μαΐου, οι Βαθμοφόροι των Αγελών οργάνωσαν παιχνίδια σχετικά με την οδική ασφάλεια παίζοντας σε αυτά όσο τα Λυκόπουλα όσο και άλλα παιδιά που βρίσκονταν εκεί. Τραγούδησαν με συνοδεία ορχήστρας σχετικά τραγούδια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου για τη συνεργασία και για την παροχή υλικών για την πραγματοποίηση των παιχνιδιών.

Tο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κρεμαστής διοργάνωσε για 12η συνεχή χρονιά ανοιξιάτικη Γιορτή Λουλουδιών, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου μπροστά από την βιβλιοθήκη Κρεμαστής.
Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Παραδεισίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 8η Γιορτής Φράουλας την Κυριακή 10 Μαΐου στο Παραδείσι.

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρόδου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της παγκόσμιας ημέρας του Ερυθρού Σταυρού την Παρασκευή 8 Μαΐου.
Το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μαΐου 40 άτομα από το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λέρου ξεκίνησαν με 2 ταχύπλοα σκάφη, με προορισμό την Κάλυμνο. Εκεί τους παρέλαβε πούλμαν όπου επισκέφτηκαν το Βαθύ, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα όπου προσκύνησαν και οι Μοναχές τους μίλησαν για τον βίο του Αγίου Σάββα, το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα και περιπλανήθηκαν στην πόλη της Καλύμνου.

Ο καιρός με το μέρος τους, γεμάτοι όρεξη και κέφι 110 Λυκόπουλα και 20 Βαθμοφόροι Αγελών Λυκοπούλων της Ρόδου συγκεντρώθηκαν στο πανέμορφο δάσος του Αγίου Σίλα την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.Οι Βαθμοφόροι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλα τα παιχνίδια-σταθμούς που είχαν αναλάβει. Τα Λυκόπουλα έπαιξαν, τραγούδησαν και έφτιαξαν τις φωλιές τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα θάλασσας τα μέλη του 4ο Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου προχώρησαν σε καθαρισμό και εξωραϊσμό του αθλητικού κέντρου Καλλιπάτειρα.
Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι οι Βαθμοφόροι των Προσκοπικών Συστημάτων της Δωδεκανήσου ετοιμάζονται πυρετωδώς για το αποκορύφωμα όλης της Προσκοπικής χρονιάς. Για τις Προσκοπικές κατασκηνώσεις των Λυκοπούλων, των Προσκόπων και τις Μεγάλες Δράσεις των Ανιχνευτών.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου