Εκδήλωση για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας

Εκδήλωση για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας

Εκδήλωση για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 350 ΦΟΡΕΣ

Με έμφαση στο Ροδίτικο ελαιόλαδο και κρασί

Την Πέμπτη, 21/05/2015, η οικογένεια Πασσάλη είχε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τα μέλη της Διεθνούς Ακαδημίας Μελετών Τουρισμού (International Academy for the Study of Tourism) στο εστιατόριο-delicatessen RODI Pure Deli, στο Θεολόγο. Ανάμεσα στα μέλη της πολυεθνικής Ακαδημίας που παρέστησαν ήταν οι καθηγητές Δημήτριος Μπούχαλης, Alastair Morrison, Ανδρέας Παπαθεοδώρου, Μαριάννα Σιγάλα, Pauline Sheldon, Θεόδωρος Σταυριανούδης, Larry Dwyer, Alison Gill και πολλοί άλλοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Εκτός από την ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, μέσα σε μια ανάλαφρη και ζεστή ατμόσφαιρα, η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας, με έμφαση στο Ροδίτικο ελαιόλαδο και κρασί.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η ομάδα του RODI Pure Deli σε συνεργασία με τον πολιτιστικό λαογραφικό σύλλογο Θεολόγου ‘Ο Μόδεστος’, τους παραγωγούς ελαιολάδου Αλέξανδρο Πασσάλη (Alexandros Olive Grove) και Σταύρο Κάλλα (Natura Rodos), τον Οινοποιό Ιωάννη Κουννάκη (Kounakis Wines), καθώς και με άλλους παραγωγούς τοπικών προϊόντων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με γευσιγνωσία ελαιολάδου, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε γευστική δοκιμή επιλεγμένων ελαιολάδων της Ρόδου. Ακολούθησε παρουσίαση Ροδίτικων κρασιών η οποία υποστηρίχθηκε από παραδοσιακά τοπικά εδέσματα όπως Ροδίτικα γιαπράκια, πιταρούδια, καπαμάς σε ξυλόφουρνο κα. Όλες οι γαστρονομικές δημιουργίες βασίστηκαν σε επιλεγμένα ροδίτικα προϊόντα και πρώτες ύλες. Θερμότατης υποδοχής έτυχαν και τα επιδόρπια που ήταν γλυκό τριαντάφυλλο με τοπικό γιαούρτι και ολόφρεσκη Μαριτσενή μυζήθρα με εκλεκτό μέλι, απλωμένα πάνω σε ωραίο Θολοενό ψωμί.

Οικοδεσπότες και καλεσμένοι, τόνισαν με έμφαση ότι η τοπική γαστρονομία πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, όπως και κάθε προορισμού άλλωστε και μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο, καθώς ο ιδιαίτερος συνδυασμός των γεύσεων και η αυθεντικότητα τους, τα καθιστά ξεχωριστά.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές