Εκδήλωση για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 350 ΦΟΡΕΣ
Με έμφαση στο Ροδίτικο ελαιόλαδο και κρασί
Την Πέμπτη, 21/05/2015, η οικογένεια Πασσάλη είχε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τα μέλη της Διεθνούς Ακαδημίας Μελετών Τουρισμού (International Academy for the Study of Tourism) στο εστιατόριο-delicatessen RODI Pure Deli, στο Θεολόγο. Ανάμεσα στα μέλη της πολυεθνικής Ακαδημίας που παρέστησαν ήταν οι καθηγητές Δημήτριος Μπούχαλης, Alastair Morrison, Ανδρέας Παπαθεοδώρου, Μαριάννα Σιγάλα, Pauline Sheldon, Θεόδωρος Σταυριανούδης, Larry Dwyer, Alison Gill και πολλοί άλλοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.
Εκτός από την ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, μέσα σε μια ανάλαφρη και ζεστή ατμόσφαιρα, η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας, με έμφαση στο Ροδίτικο ελαιόλαδο και κρασί.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η ομάδα του RODI Pure Deli σε συνεργασία με τον πολιτιστικό λαογραφικό σύλλογο Θεολόγου ‘Ο Μόδεστος’, τους παραγωγούς ελαιολάδου Αλέξανδρο Πασσάλη (Alexandros Olive Grove) και Σταύρο Κάλλα (Natura Rodos), τον Οινοποιό Ιωάννη Κουννάκη (Kounakis Wines), καθώς και με άλλους παραγωγούς τοπικών προϊόντων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με γευσιγνωσία ελαιολάδου, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε γευστική δοκιμή επιλεγμένων ελαιολάδων της Ρόδου. Ακολούθησε παρουσίαση Ροδίτικων κρασιών η οποία υποστηρίχθηκε από παραδοσιακά τοπικά εδέσματα όπως Ροδίτικα γιαπράκια, πιταρούδια, καπαμάς σε ξυλόφουρνο κα. Όλες οι γαστρονομικές δημιουργίες βασίστηκαν σε επιλεγμένα ροδίτικα προϊόντα και πρώτες ύλες. Θερμότατης υποδοχής έτυχαν και τα επιδόρπια που ήταν γλυκό τριαντάφυλλο με τοπικό γιαούρτι και ολόφρεσκη Μαριτσενή μυζήθρα με εκλεκτό μέλι, απλωμένα πάνω σε ωραίο Θολοενό ψωμί.
Οικοδεσπότες και καλεσμένοι, τόνισαν με έμφαση ότι η τοπική γαστρονομία πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, όπως και κάθε προορισμού άλλωστε και μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο, καθώς ο ιδιαίτερος συνδυασμός των γεύσεων και η αυθεντικότητα τους, τα καθιστά ξεχωριστά.