Η ροδίτικη εταιρεία που επεκτάθηκε και στην Αθήνα!

Η ροδίτικη εταιρεία που  επεκτάθηκε και στην Αθήνα!

Η ροδίτικη εταιρεία που επεκτάθηκε και στην Αθήνα!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5893 ΦΟΡΕΣ

Τα σάντουιτς Τάκης έσπασαν τον κλοιό της Ρόδου και ξετρελαίνουν και τους Αθηναίους

Όταν κάποιοι κλείνουν άλλοι επεκτείνονται! Έτσι είν΄ η ζωή ή μάλλον έτσι είναι οι άνθρωποι.
Η εταιρεία Takis Taste, με τα ονομαστά σάντουιτς του Τάκη, λειτουργεί τρία καταστήματα στη Ρόδο και πριν λίγο καιρό άνοιξε το τέταρτο στην Αθήνα! Καθόλου συνηθισμένο αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι ο Ροδίτης δεν κάνει ανοίγματα σε άλλες περιοχές!
Τα ωραιότατα σάντουιτς, φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα είναι ποια ένα προϊόν που το βρίσκουν οι Ροδίτες φοιτητές, κι όσοι άλλοι ενδιαφέρονται στον πεζόδρομο του Παντείου Πανεπιστημίου και με την επιτυχία που έχουν ποτέ δεν ξέρεις που αλλού μπορεί να βρεθούν.
Ο Παναγιώτης Αντωνάτος ο Τάκης δηλαδή και ο Χριστόφορος Κάτρης όταν άλλωστε ξεκινούσαν από το προσωπικό τους μεράκι, αφού δηλώνουν «άρρωστοι με το σάντουιτς» δεν σχεδίαζαν επεκτάσεις και νέα ανοίγματα!

Πότε ανοίξατε το κατάστημα στην Αθήνα;
Το μαγαζί στην Αθήνα το ανοίξαμε στις 17 Μαρτίου και βρίσκεται στον πεζόδρομο του Πάντειου Πανεπιστημίου στην Καλλιθέα. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το σημείο είναι γιατί το προϊόν μας απευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό στη νεολαία.

Η συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία θα μπορούσε να σας έχει σταματήσει, αυτό δεν έγινε όμως!
Ήταν στα επιχειρηματικά μας σχέδια, δεν μας σταμάτησε το γεγονός ότι διάγουμε περίοδο κρίσης, άλλωστε έχουμε διαπιστώσει ότι το δικό μας προϊόν αποτελεί καινοτομία ακόμα και για τα δεδομένα των Αθηνών, αφού προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα σε ιδιαιτέρως προσιτές τιμές.

Ποια χρονιά ξεκινήσατε την Takis Taste στη Ρόδο;
Το 2001 όταν ανοίξαμε την πρώτη μας επιχείρηση στην περιοχή Ζέφυρος.

Με τα σάντουιτς πως σας προέκυψε;
Ήταν το ενδιαφέρον μας για κάτι διαφορετικό, για την καλή πρώτη ύλη και τη σύσταση. Εμείς και ειδικά εγώ ο Τάκης είμαστε άρρωστοι με το σάντουιτς, θα φάμε κάθε μέρα. Ξεκίνησε από το προσωπικό μου ενδιαφέρον και τις δημιουργίες που έκανα στο σπίτι μου, για την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Ήθελα να τρώμε καλά, να περνάμε καλά, κι αυτό σιγά-σιγά μετά κι από την παρότρυνση των γύρω μου, έγινε επιχείρηση η οποία επεκτάθηκε και έφτασε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

  Οι δύο επιχειρηματίες, Χριστόφορος Κάτρης αριστερά και ο Παναγιώτης Αντωνάτος, ο Τάκης που χαμογελούν πλατιά κάνοντας ένα ακόμα πετυχημένο βήμα
Οι δύο επιχειρηματίες, Χριστόφορος Κάτρης αριστερά και ο Παναγιώτης Αντωνάτος, ο Τάκης που χαμογελούν πλατιά κάνοντας ένα ακόμα πετυχημένο βήμα

Γιατί πιστεύετε ότι λένε: «πάμε να πάρουμε σάντουιτς από τον Τάκη…»;
Γιατί ο πελάτης πλέον έχει αντίληψη και επιλογές. Δεν είναι τυχαίο το ότι γινόμαστε μια από τις πρώτες επιλογές του. Του δώσαμε μια μεγάλη ποικιλία, νοστιμιά με φρέσκα προϊόντα και διαφορετικές εντελώς γεύσεις, αλλά και εξειδίκευση στο χώρο του σάντουιτς. Ο πελάτης έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πάρα πολλές σως οι οποίες παράλληλα σέβονται τις ιδιαιτερότητες του καθένα (δίαιτα, νηστεία κ.ά), ανάμεσα σε ποικιλία κρεατικών, φρέσκων επώνυμων αλλαντικών όπως είναι η γαλοπούλα χωρίς γλουτένη. Και πολλά άλλα. Και βέβαια η επιλογή μπιφτέκι burger στο καταστήματά μας από νωπό κιμά που κόβεται καθημερινά, κάνει τη διαφορά.

Η επιχείρηση μεγάλωσε και στη Ρόδο, πρώτα εδώ την επεκτείνατε!
Μετά από 10 χρόνια πείρας, το 2010 ανοίξαμε τη δεύτερή μας επιχείρηση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Άννης Μαρίας) όπου παράλληλα με τα προϊόντα υψηλής ποιότητας προσθέσαμε τον καφέ και εξελίξαμε τα υπάρχοντα.

Τελικά ο Έλληνας τρώει ό,τι κι αν συμβαίνει με την οικονομική του κατάσταση;
Ο Έλληνας τρώει, είναι καλοφαγάς, δεν τρώει ό,τι κι ό,τι γνωρίζει πλέον να διακρίνει την ποιότητα και επιβραβεύει αυτόν που τον σέβεται.

Το τρίτο σας κατάστημα στη Ρόδο πού το λειτουργήσατε;
Το ενδιαφέρον που υπήρχε για τα προϊόντα μας, μας έκανε να θέλουμε να καλύψουμε μια ακόμη περιοχή με αποτέλεσμα να ανοίξουμε ένα ακόμα κατάστημα Takis Taste στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού.

Υπάρχει συνταγή για την επιτυχία;
Αυτό που μας έκανε να αντέξουμε στο χρόνο, κι όχι μόνο αυτό, αλλά να έχουμε και ανοδική πορεία είναι που αυτό που θα θέλαμε εμείς οι ίδιοι να φάμε το δίνουμε στους πελάτες μας, κι αυτό τα λέει όλα. Αξίζει επίσης να τονίσουμε εδώ πως όπως φροντίζουμε να είμαστε κοντά στους πελάτες μας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είμαστε κοντά στο προσωπικό μας το οποίο εργάζεται με κέφι, κι αυτό περνάει στον πελάτη με το που θα μπει στο καθένα από τα καταστήματά μας.

Το άνοιγμα μιας επιχείρησης στην Αθήνα τέτοιες εποχές δεν σας φόβισε;
Η δική μας εμπειρία από το τι προσφέρεται στην Αθήνα και από το τι μας λένε οι Ροδίτες φοιτητές, μας έκανε να προχωρήσουμε . Εμείς οι ίδιοι θέλουμε να φάμε οπωσδήποτε σάντουιτς καθημερινά και δεν βρίσκαμε κάτι να μας ικανοποιήσει στην Αθήνα. Λείπει το καλό και ποιοτικό σάντουιτς!

Στην Αθήνα ποιοι είναι οι πελάτες σας;
Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στις γύρω επιχειρήσεις, οι διερχόμενοι… άλλωστε πρόκειται για πεζόδρομο. Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε τους Ροδίτες φοιτητές στην Αθήνα που μόλις έμαθαν για το άνοιγμά μας εκεί γέμισαν το μαγαζί, μας στήριξαν από την πρώτη μέρα και μας στηρίζουν ερχόμενοι απ΄ όλα τα σημεία της Αττικής. Και να πούμε επίσης πως εκτός από το κομμάτι των προϊόντων και της ποιότητας η επιχείρηση καινοτομεί και στον τομέα της μηχανοργάνωσης, με δική της εφαρμογή Custom Made «κατά παραγγελίαν» και μεγάλη παρουσία στα Social Media. Ειδικότερα την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε mobile εφαρμογή online παραγγελιο-ληψείας όπου θα μπορεί πλέον ο πελάτης να παραγγέλνει από το κινητό του τηλέφωνο.

Καλές δουλειές λοιπόν!
Σας ευχαριστούμε και κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον κάθε Ροδίτη και την κάθε Ροδίτισσα για τη συνεχή υποστήριξή τους.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος