Κολοσσός: Ένας κορμός για να στηριχθείς!

Κολοσσός: Ένας κορμός για να στηριχθείς!

Κολοσσός: Ένας κορμός για να στηριχθείς!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 143 ΦΟΡΕΣ

Ποιες περιπτώσεις παικτών αξίζουν παραμονής στο ρόστερ των "θαλασσί"

Το θέμα του ρόστερ του Κολοσσού H Hotels θ’ απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα καθώς ήδη ορισμένοι αθλητές έχουν προστεθεί στα σημειωματάρια των προπονητών άλλων ομάδων, εντός κι εκτός συνόρων.

Οι ίδιοι οι «θαλασσί» μπορεί να μπήκαν σε περίοδο …σιέστας ωστόσο είναι σαφές ότι, ανεξαρτήτως από το ποιος θα είναι τελικά στον πάγκο, ο βασικός κορμός είναι απαραίτητο να διατηρηθεί. Κάποιες περιπτώσεις είναι πιο δύσκολες από άλλες όμως τουλάχιστον πέντε – έξι παίκτες πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, αφ’ ενός για να μη χαθεί η καλή χημεία και αφ’ ετέρου για να μην είναι αναγκασμένος ο προπονητής να χτίσει από το μηδέν την ομάδα του νέου πρωταθλήματος.

Οι προφανείς επιλογές είναι οι παρακάτω:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΜΗΣ: Ο αρχηγός του Κολοσσού H Hotels αποτελεί τη σημαία της ροδίτικης ομάδας όμως πέραν των συναισθηματικών λόγων, η παραμονή του στο ρόστερ έχει πολύ μεγάλα αγωνιστικά οφέλη.

Ως πολυσύνθετος παίκτης, προσφέρει σε παραπάνω από ένα τομείς του παιχνιδιού. Σκοράρει, παίζει άμυνα, πασάρει, «κατεβάζει» ριμπάουντ και πονοκεφαλιάζει όλους τους αντίπαλους προπονητές με τις δυναμικές διεισδύσεις του.

Ο ίδιος ο Τσάμης αισθάνεται πολύ καλά στον Κολοσσό και μετά την περσινή μεταβατική περίοδο (από τη Λιμόζ και τον τραυματισμό του πίσω στο ελληνικό πρωτάθλημα) έδειξε (και) φέτος τα προσόντα ενός πραγματικού ηγέτη.

Ο φίλαθλος κόσμος γουστάρει (για να χρησιμοποιήσουμε μια πιο κατανοητή έκφραση) τον Τσάμη κι είναι ένας από τους λόγους που το Βενετόκλειο προσελκύει το ενδιαφέρον τα Σάββατα.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ: Το πόσο εύκολα και γρήγορα οι φίλοι του Κολοσσού ξέχασαν τον πρώτο σκόρερ της Α1, Μάικ Τζέιμς, οφείλεται εξ ολοκλήρου στο «λαβράκι» που λέγεται Ντομινίκ Γουότερς! Ο «Ντομ», στο …μισό πρωτάθλημα που έκανε, εντυπωσίασε τους πάντες και συμπεριλήφθηκε στους κορυφαίους ξένους της κατηγορίας.

Κατά την άποψη πολλών, ο Γουότερς αποδείχθηκε καλύτερος του Τζέιμς αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο ο Άρης Λυκογιάννης και στο πώς προσάρμοσε τον Αμερικανό στο παιχνίδι του Κολοσσού και όχι τον Κολοσσό στο παιχνίδι του Γουότερς.

Η εκπληκτική επαφή του με το καλάθι είναι το σήμα κατατεθέν του αλλά ο 29χρονος πόιντ γκαρντ ξεχώρισε και στο δημιουργικό κομμάτι. Αξιοποίησε τους συμπαίκτες του κατά κόρον, «διάβαζε» γρήγορα το παιχνίδι του αντιπάλου, «έβλεπε» γήπεδο και τράβαγε πάνω του τις άμυνες αφήνοντας ξεμαρκάριστους τους υπόλοιπους.

Συν τοις άλλοις, δεν δημιούργησε προβλήματα στα αποδυτήρια.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ: Στον Άρη ο Δημήτρης Πρίφτης μπορεί να μην είχε θέση γι’ αυτόν και παραχωρήθηκε αλλά για τον Κολοσσό αυτό ήταν μία ευτυχής συγκυρία. Ο νεαρός γκαρντ ήρθε στη Ρόδο για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και ν’ αποκτήσει εμπειρίες. Ο Λυκογιάννης τον εμπιστεύτηκε και ο Λαρεντζάκης ανάγκασε πολλές φορές φέτος τον μπασκετικό κόσμο ν’ ασχοληθεί μαζί του.

Ο υπερβάλλων ενθουσιασμός του (χαρακτηριστικό και της ηλικίας και του γεγονότος ότι πήρε επιτέλους αυξημένες αρμοδιότητες σε μία ομάδα) υπήρξε ορισμένες φορές τροχοπέδη σε αυτά που μπορεί να κάνει αλλά τουλάχιστον ο Λυκογιάννης είχε βρει τα «κουμπιά» του και ήξερε πώς να τον κουμαντάρει.

Επί της ουσίας, ο Λαρεντζάκης – που θα κλείσει τα 22 τον Σεπτέμβριο – ανήκει στη νέα γενιά των ταλαντούχων αθλητών που χρειάζεται μία ομάδα σαν τον Κολοσσό και αντίστροφα. Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα που χρειάζεται ένας νέος παίκτης σαν τον Λαρεντζάκη για ν’ αποκτήσει εμπειρία και ν’ «ανδρωθεί».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Κλασική περίπτωση αθλητή που οι ψυχροί αριθμοί τον αδικούν. Οι μέσοι όροι του φέτος δεν αποδίδουν το ρόλο του μικρού στον Κολοσσό. Όποτε πήρε χρόνο συμμετοχής, φρόντισε να τον αξιοποιήσει όσο μπορούσε ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως δεν έδειξε να φοβάται στο ελάχιστο! Όποιον και να είχε απέναντί του, ήθελε να ακολουθήσει τις οδηγίες του προπονητή του και να τον βγάλει ασπροπρόσωπο. Είτε αφορούσε προσπάθειες κοντά στο καλάθι, είτε μακρινά σουτ, είτε απλώς να εμποδίσει το κατέβασμα της μπάλας από τον αντίπαλο γκαρντ.

ΤΕΪΛΟΡ ΣΜΙΘ: Βασικός σέντερ στον Κολοσσό ήταν ο Τζαμέλ Χάγκινς ωστόσο οι λόγοι για παραμονή του Τέιλορ Σμιθ στο ρόστερ για τρίτη σεζόν είναι πολλοί.

Καταρχάς, είναι ένα πολύ ήσυχο και χαμηλών τόνων παιδί. Με τους Αμερικανούς συχνά οι προπονητές παίρνουν τα ρίσκα τους αφού δεν μπορούν να ξέρουν πώς θα τους βγουν σε χαρακτήρα.

Δεύτερον, μετά από δύο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία και δεν υπάρχουν εμπόδια τύπου «προσαρμογή» και «αφομοίωση φιλοσοφίας».

Τρίτον, για το ύψος του, την ηλικία του και το κασέ του, είναι το δίχως άλλο μία αξιόπιστη λύση στη θέση «5». Ρωτήστε και τους αντιπάλους του. Οι τάπες του ακόμα παίζουν στα χάι λάιτ της σεζόν…

Μόλις δουλέψει και πάνω στις βολές (ένα θεματάκι εκεί το έχει), ο Κολοσσός θα έχει ένα δικό του «Κάιλ Χάινς» για να θωρακίζει τη ρακέτα του.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η θέση «4» στον Κολοσσό φέτος δεν ήταν και το πιο δυνατό του σημείο (του Κολοσσού, όχι του Μανωλόπουλου). Η επιστροφή του Σωτήρη στη Ρόδο και η συνεργασία του με τον Λυκογιάννη είχε αποτέλεσμα καθώς φάνηκε πιο βελτιωμένος από κάθε άλλη σεζόν.

Ανάμεσα στον Τομ Λίντεν (που ξεκινούσε στην πεντάδα) και τον Έλληνα φόργουορντ, η επιλογή είναι μάλλον αναμενόμενη.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τον Χριστόφορο Στεφανίδη στη λίστα και λόγω ήθους και λόγω εμπειρίας. Στα δύο τρίτα της σεζόν, έκανε αρκετές ώριμες και ουσιαστικές εμφανίσεις και βοήθησε πολύ τον Κολοσσό, ειδικά στην περίοδο που τραυματίστηκε ο Τσάμης.

Μόνο που ο Λυκογιάννης προς το τέλος του πρωταθλήματος δεν του έδινε τον ίδιο χρόνο συμμετοχής κι αυτό φάνηκε να τον επηρεάζει.

Διαβάστε ακόμη

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!

Νικητής με απίστευτο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ρόδου ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ

Γ' Εθνική: Μεγάλο παιχνίδι στ’ Αφάντου