«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο Κάπτεν Ηλίας»

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο Κάπτεν Ηλίας»

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο Κάπτεν Ηλίας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, με 5 οχήματα και 13 άνδρες, απέτρεψε τα χειρότερα στην φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Κάπτεν Ηλίας» στη Λάμπη που φιλοξενεί προσωρινά τους Σύριους πρόσφυγες.

Όπως είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω Γιώργος Τσιάμης, μιλώντας στο stathmosnet .gr, η κινητοποίηση ήταν άμεση. «Η κλήση που δεχθήκαμε για τη φωτιά ήταν στις 12:30 και η πλήρης κατάσβεσή της σημειώθηκε στις 13:30» δήλωσε.

Όταν τον ρωτήσαμε εάν έχει βρεθεί η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά μας είπε ότι το ανακριτικό συλλέγει στοιχεία και θα βγάλει το πόρισμά του. «Το σίγουρο είναι ότι ξεκίνησε από τον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου» τόνισε.

Η πυρκαγιά απλώθηκε σε όλο τον αύλειο χώρο, καίγοντας στρώματα, κουβέρτες και σκηνές, επεκτάθηκε στη ρεσεψιόν και στο σαλόνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι κινδύνεψε να καεί το σπίτι που γειτονεύει με το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Τσιάμης, ενώ η φωτιά με τη βοήθεια του αέρα πέρασε και στο απέναντι χωράφι. Όμως χάρις στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών δεν πήρε διαστάσεις.

«Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς αφού υπήρξε άμεση εκκένωση του ξενοδοχείου» μας είπε ο κ. Τσιάμης συμπληρώνοντας ότι «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα αφού στο ξενοδοχείο διαμένουν πολλές γυναίκες και πολλά μικρά παιδιά». Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με μία πρόχειρη εκτίμηση του διοικητή, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο πρέπει να βρίσκονταν περίπου 300 πρόσφυγες.

Πηγή: stathmosnet.gr

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου