Η Swiss Approval αναβαθμίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Η Swiss Approval αναβαθμίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Η Swiss Approval αναβαθμίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Ο τουρισμός αποτελεί τη… βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας και η Swiss Approval International μπαίνει δυναμικά στην ελληνική αγορά, με στόχο να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας.

Η είσοδος της Swiss Approval International (Επιθεωρήσεις / Πιστοποιήσεις) στη χώρα μας, πραγματοποιείται μέσω της Swiss Approval Hellas. Αποτελεί μία εξέλιξη ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η ελβετική εταιρεία έχει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικές λύσεις για την πιστοποίηση των ξενοδοχείων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών φιλοξενίας γενικότερα.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η τουριστική βιομηχανία έχει τον πρώτο λόγο στους δείκτες ανάπτυξης, η SWISS APPROVAL έρχεται να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Η πιστοποίηση των ξενοδοχείων με το πρότυπο «HSTAR» δίνει την δυνατότητα στους πελάτες των μονάδων φιλοξενίας να αισθάνονται ασφαλείς έναντι οποιουδήποτε κινδύνου σχετίζεται με την επείγουσα νοσηλεία, από ατύχημα ή άλλο ειδικότερο λόγο.

Ο χαρακτηρισμός ενός Ξενοδοχείου ως BLUE HOTEL, είναι η μεγαλύτερη διάκριση μιας μονάδας φιλοξενίας σε θέματα ασφάλειας των επισκεπτών. Περίπου το 1% των τουριστών υπολογίζεται ότι θα αναζητήσει υπηρεσίες υγείας κατά την διάρκεια της διαμονής του στην Χώρα μας, δηλαδή περισσότεροι από 170.000 επισκέπτες κατ’ έτος θα αισθανθούν ενοχλήσεις, από τα πολύ απλά περιστατικά όπως ηλίαση, κόπωση, ελαφρά τροφική δηλητηρίαση, έως και ατυχήματα κατά την διάρκεια σπορ είτε ιώσεις είτε άλλα έκτακτα περιστατικά.

Τα λεγόμενα BLUE HOTELS διασφαλίζουν ότι οι φιλοξενούμενοι επισκέπτες θα έχουν στην διάθεσή τους ένα δομημένο σύστημα αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών, πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο HSTAR, δίνοντας την αίσθηση ασφάλειας που απαιτείται να έχει κάθε στιγμή ο επισκέπτης στην χώρα μας.

Δεν είναι μάλιστα λίγα τα ελληνικά ξενοδοχεία που έχουν ήδη εντάξει στις υπηρεσίες τους μόνιμο ή συμβεβλημένο ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των φιλοξενουμένων. Η αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης δεν αποτελεί νοσηλεία, είναι απλά μια υπηρεσία ασφάλειας και σεβασμού σε κάθε επισκέπτη.

Ο χαρακτηρισμός ενός Ξενοδοχείου ως BLUE HOTEL από την SWISS APPROVAL, είναι μια καινοτόμος ενέργεια από πλευράς της ελληνικής φιλοξενίας με στόχο την συνολική αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Πηγή: bluebirds.gr

Διαβάστε ακόμη

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού

Στις τρεις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ξενοδοχειακές επενδύσεις η Ελλάδα το 2023