Προφυλακίστηκε ο 47χρονος για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 374 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 47χρονος από τα Τρίκαλα που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο Αθηναίοι συγκατηγορούμενοι του ηλικίας 39 και 40 ετών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν διαδοχικά χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν, όπου και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 47χρονος από τα Τρίκαλα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 39χρονος και ο 40χρονος από την Αθήνα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης επίσκεψης στη Ρόδο.
Αυτός από την Κοζάνη καθώς και 40χρονος κάτοικος Αφάντου, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία και η υπόθεση έχει διαχωριστεί και θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο τους επόμενους μήνες.

Επίσης ξεχωριστή δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του 40χρονου Αθηναίου και ενός 53χρονου επιχειρηματία για τις πιστωτικές κάρτες «κλώνους» οι οποίες χρησιμοποιούνται για τραπεζικές απάτες.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι στις 20 Μαΐου 2015 συνέλαβαν μετά από καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή της Αρχίπολης, τους πέντε κατηγορούμενους.

Στην κατοχή των δραστών εντοπίστηκαν εκτός από το χασίς , μικρή ποσότητα κοκαΐνης αλλά και «κλώνοι» πιστωτικών καρτών με τις οποίες γίνονταν εξαπατήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθε η πληροφορία πως ο 47χρονος με τους δύο συγκατηγορουμένους του από την Αθήνα είχαν έρθει στο νησί μας και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες τους, εντόπισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι τρεις άνδρες και προχθές παρουσία δικαστικού λειτουργού διενήργησαν έρευνα στα δωμάτια τους όπου και βρήκαν σε αυτό του 47χρονου από τα Τρίκαλα: μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας) μικτού βάρους 185,1 γραμ., μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 10,8 γραμ., μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17,4 γραμ., μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα ψαλίδι, έξι κενές πλαστικές συσκευασίες, δύο κινητά τηλέφωνα και τα αποκόμματα των εισιτηρίων με τα οποία ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ρόδο ο 39χρονος και ο 40χρονος στις 18 Μαΐου 2015.

Επίσης στο δωμάτιο του 39χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις κάρτες πόρτας ξενοδοχείου, μία κάρτα τηλεφωνικής σύνδεσης και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στο δωμάτιο του 40χρονου εντοπίστηκε μία πιστωτική κάρτα και πέντε κάρτες «κλώνοι» πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούνται για απάτες με τραπεζικές συναλλαγές.
Από τις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης προέκυψε πως οι τρεις εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους το οποίο και εντόπισαν στην περιοχή των Επτά Πηγών εγκαταλελειμμένο με τα κλειδιά επάνω.

Συνεχίζοντας τις έρευνες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι τρεις άνδρες βρίσκονταν στο σπίτι του 44χρονου στην ίδια περιοχή το οποίο και προσέγγισαν. Μόλις όμως έγιναν αντιληπτοί από τους εμπλεκόμενους και οι τέσσερις βγήκαν από την αυλή του σπιτιού και προσπάθησαν να κρυφτούν μέσα στη βλάστηση στην πλαγιά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι. Οι αστυνομικοί όμως κατάφεραν να συλλάβουν αρχικά τον 44χρονο ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά και στη συνέχεια και τους άλλους τρεις άνδρες. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 47χρονος, ο 39χρονος και ο 40χρονος κατά την σύλληψή τους επιχείρησαν να την αποφύγουν χτυπώντας και απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς όμως επιτυχία. Σε έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε στον 40χρονο. Επίσης σε σωματική έρευνα που έγινε στον 47χρονο βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ, ενώ άλλα 650 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή του 39χρονου καθώς και το ενοικιαστήριο του αυτοκινήτου αλλά και η κάρτα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Σωματική έρευνα έγινε και στον 40χρονο στον οποίο και εντοπίστηκαν: το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ, μία κάρτα αεροπορικής εταιρείας, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και ένα αποδεικτικό – παραστατικό για συναλλαγή που έγινε στο κατάστημα του 53χρονου στις 19 Μαΐου 2015 περίπου στις 11 το πρωί ύψους 3.850 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη μέρα από την σύλληψη των εμπλεκομένων οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και μία ζυγαριά ακριβείας τα οποία ήταν τοποθετημένα σε ένα τσαντάκι μέσης που βρέθηκε κρυμμένο πίσω από λουλούδια, λίγα μέτρα από το σημείο όπου είχε γίνει η σύλληψη του 47χρονου από τα Τρίκαλα και των δύο Αθηναίων ηλικίας 39 και 40 ετών. Το πιστόλι στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο