Η άγονη γραμμή γόνιμη με το STUDIO OPERA της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Πάτμο

Η άγονη γραμμή γόνιμη με το STUDIO OPERA της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Πάτμο

Η άγονη γραμμή γόνιμη με το STUDIO OPERA της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Πάτμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Aπό το PatmosTimes

Mια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το χειμώνα και υλοποιήθηκε το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε με την συναυλία του STUDIO OPERA της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης στην Πάτμο.

Στην συναυλία συμμετείχαν η κ. Ιωάννα Κοκοβίτα (mezzo-soprano), η κ. Ερωφίλη Παπαδόγια (soprano), η κ. Χριστίνα Ασημακοπούλου (soprano), o κ. Νίκος Χατζηγιάννης (tenor) και η κ. Μαρία Λεοφυτίδου (πιανίστας). Διοργανωτές του προγράμματος ήταν η πρόεδρος του πνευματικού κέντρου κ.Νομική Μαύρου και η μη κερδοσκοπική οργάνωση, "Άγονη Γραμμή Γόνιμη".studio-opera6

Κατά την ομιλία της η κ. Νομική Μαύρου ευχαρίστησε την κ. Κατερίνα Αγγέλου και την κ. Κλειώ Αποστολάκη που ήταν υπεύθυνες της διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού ελληνικού ρεπερτορίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και το ότι συνεχίζουν και επιθυμούν η Πάτμος να συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Άγονης Γραμμής Γόνιμης.

Λίγο πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, η κ. Κατερίνα Αγγέλλου επισήμανε ότι η Άγονη Γόνιμη Γραμμή δραστηριοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Πάτμο, ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από διακόσιες επισκέψεις σε 32 νησιά άγονης γραμμής.

Το πρόγραμμα ξεκινάει κατά την διάρκεια του χειμώνα όπου το νησί δεν έχει την ίδια ζωντάνια όπως το καλοκαίρι. Έτσι έρχονται φοιτητές εργαστηρίων και πραγματοποιούνε εργαστήρια από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο και στο τέλος παρουσιάζουν τα παιδιά την δουλειά τους.

Η λήξη αυτού του προγράμματος φέτος έγινε με την συναυλία του STUDIO OPERA της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και την παρουσίαση των εργασιών του Εργαστηρίου κοσμήματος παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας του, του Γυμνασίου Πάτμου και ενηλίκων και του εργαστηρίου ρομποτικής των μαθητών του Γυμνασίου Πάτμου.

Τέλος η κ. Κατερίνα Αγγέλου σε συνέντευξη που της δόθηκε απάντησε στην ερωτήσεις,( ποιο είναι το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης και γιατί επιλέξατε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο ιερό νησί της Αποκάλυψης, στην Πάτμο).

Απαντώντας είπε ότι θέλουνε να δημιουργήσουνε ερεθίσματα τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους και να προσφέρουνε εμπειρίες που δεν είναι τόσο οικείες ή συχνές όπως στην Αθήνα. studio-operaΕπομένως σκοπός τους είναι να προωθήσουνε τέτοιου είδους εμπειρίες για τα μικρά παιδιά και για τους μεγάλους και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστική.

Επίσης σημαντικός είναι όπως υποστηρίζει και ο χώρος που επιλέχθηκε να γίνει αυτή η εκδήλωση που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία λόγω του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης.

Τελειώνοντας η συναυλία μίλησε ο δήμαρχος της Πάτμου, κ Γρηγόρης Στόικος ο οποίος είπε ότι τέτοιου είδους προγράμματα είναι πολύ σημαντικά για τα μικρά νησιά. Όπως είπε, πολλοί ήταν οι φορείς που βοήθησαν στη υλοποιήση του προγράμματος.

Μερικοί από αυτούς ήταν οι συντονιστές κ. Κατερίνα Αγγέλου, η Ιερά Μονή που φρόντισε για την παραχώρηση του χώρου και η πρόεδρος του πνευματικού κέντρου κ. Νομική Μαύρου.

Διαβάστε ακόμη

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους