Μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή με τοπικά προϊόντα

Μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή με τοπικά προϊόντα

Μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή με τοπικά προϊόντα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 515 ΦΟΡΕΣ

Mε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή υποδέχονται το καλοκαίρι 2015 το Πολιτιστικό Περιοδικό «ΛΩΤΟΣ» κι ο Οδηγός Εστίασης “FOOD ME”. Ένα συναρπαστικό τριήμερο με πρωταγωνιστές τα τοπικά μας προϊόντα, για όλους όσους αγαπούν το καλό φαγητό, γλυκό και ποτό.

Επαγγελματίες και κοινό, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δημιουργήσουν σχέσεις με τοπικούς παραγωγούς του νησιού μας, σε μία χαρούμενη και φιλική ατμόσφαιρα, όπου θα πρωταγωνιστεί η Γεύση σα στοιχείο Πολιτισμού της καθημερινότητας.

Ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια μιας επαγγελματικής έκθεσης, σ’ αυτή τη γαστρονομική γιορτή ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, να γνωρίσει και να συζητήσει με τον ίδιο τον παραγωγό, να ενημερωθεί για τη διατροφή του και να παρακολουθήσει διαλέξεις διατροφολόγων, να δει και να γευτεί νέες συνταγές από μάγειρες, ζαχαροπλάστες και foodbloggers, να ακούσει μουσική, να γνωρίσει και άλλους ομοϊδεάτες καλοφαγάδες και στο τέλος να φύγει έχοντας διασκεδάσει με τους φίλους του σε μία έξοδο που τα έχει όλα: φαγητό, γλυκό, ποτό και ωραία μουσική!

Στόχος αυτού του φεστιβάλ είναι να φέρει σε άμεση επαφή παραγωγούς και καταναλωτές, να προβάλει και να αναδείξει τα προϊόντα της περιοχής μας ώστε να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία πώλησης και ταυτόχρονα να ψυχαγωγήσει τον επισκέπτη μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες ειδικών της γαστρονομίας, art de la table, γευσιγνωσία και οινογνωσία, ιεροτελεστία του καφέ και του τσαγιού, βότανα και αφεψήματα, γνωριμία και συζήτηση με συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, εκπλήξεις και πολλά δώρα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 29/5, 17.00-22.00

18.00: «Φάγαμ’ εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα». Έκθεση με σκίτσα και συνταγές μαγειρικής του Βαγγέλη Παυλίδη

18.30: «Η συμβολή του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη της Ρόδου. Υπάρχουσες καλλιέργειες και εναλλακτικές λύσεις.» Ομιλία Απ. Κωνσταντάκη (γεωπόνος, ζωοτέχνης, επίτιμος Δ/ντής Σταθμού Αγροτικής Έρευνα Ρόδου)

19.00: «Φαρμακευτικά βότανα φυσικής καλλιέργειας» Ομιλία του Μιχάλη Δραμουντανή (παραγωγού φαρμακευτικών και αρωματικών βοτάνων)
21.00: «Τραγούδια που ανοίγουν την όρεξη»!... live μουσικό πρόγραμμα

Σάββατο 30/5, 12.00-21.00
19.00: Η Βέφα Αλεξιάδου παρουσιάζει και υπογράφει το νέο της βιβλίο
21.00: Live μουσικό πρόγραμμα

Κυριακή 31/5, 12.00-21.00
17.00: Παρουσίαση βιβλίου “Μακριά μυρωδιά” από τον τεχνολόγο τροφίμων-chef, foodblogger και ιδρυτή των «Dirty Dishes» Δημήτρη Κονταράτο
18.00: ΒΟΟΚ ΙΝ Διαγωνισμός διηγήματος*
19.00: ΒΟΟΚ ΙΝ Κουΐζ «Γεύση στη Λογοτεχνία»**20.00: Dirty Dishes «Από τη σύλληψη και την ιδέα στην εκτέλεση» από τον ιδρυτή της ομάδας Δημήτρη Κονταράτο
21.00: Live μουσική - Γιάννης Παπαθεοδώρου, Γιάννης Γιακουμάκης, Κ. Κοντόπουλος
Δημιουργίες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ!


*Επίσης η ομάδα βιβλίου "Βook IN", σας καλεί να γράψετε ένα μικρό διήγημα με θέμα τη γεύση, τα αρώματα των τοπικών προϊόντων και τα εδέσματα της παράδοσης.
Το διήγημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τις 120 λέξεις.


Ολα τα διηγήματα θα αναρτηθούν στο φεστιβάλ γεύσης σε σημεία όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να τα διαβάσουν και να τα απολαύσουν. Οι τρεις ιστορίες που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες προτιμήσεις, θα δημοσιευτούν στην επόμενη έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού Λωτός. Ο πρώτος θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Μακριά μυρωδιά" των Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό διηγήματος μπορούν να το αποστείλουν με μήνυμα στη σελίδα της ομάδας Βook IN στο -->www.facebook.com/bookinrhodes?fref=ts έως και την Πέμπτη 28 Μαΐου.

**Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 31/5, θα διεξαχθεί κουίζ με θέμα τη γεύση στη λογοτεχνία. Δοκιμάστε τις γνώσεις σας και διεκδικήστε ένα απολαυστικό δώρο έκπληξη!


ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
29, 30 & 31 ΜΑΙΟΥ 2015
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.00-22.00, ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00-21.00
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 22410 26177, 6945906044

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα