Η πορεία μιας κορυφαίας αθλήτριας από τη Ρόδο

Η πορεία μιας κορυφαίας αθλήτριας από τη Ρόδο

Η πορεία μιας κορυφαίας αθλήτριας από τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 858 ΦΟΡΕΣ

Από τα «Ζαχαριάδεια» και τα «Χανιά 2015» ξεκινάει φέτος η Άλκηστις Γεωργίου την προσπάθεια επίτευξης χρόνου κάτω από τα 14 δευτερόλεπτα στα 100μ. μ’ εμπόδια

Την περασμένη περίοδο εντυπωσίασε με την…έκρηξη στις εμφανίσεις της και ουσιαστικά απέδειξε πως βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες εμποδίστριες πανελληνίως. Η Άλκηστις Γεωργίου είχε καλύτερη επίδοση στα 100μ. μ’ εμπόδια 14.06, χρόνο που αποτελούσε όριο και πρόκριση βάσει της IAAF στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Γιουτζίν. Φέτος, ανήκοντας στην κατηγορία νέων γυναικών, η αθλήτρια του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου στοχεύει σ’ έναν χρόνο κάτω από τα 14 δευτερόλεπτα που θα την κάνει να διεκδικήσει ακόμη και μια θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Ταλίν από 9 έως και 12 Ιουλίου.

Το ερχόμενο Σάββατο η 20χρονη αθλήτριά μας θα λάβει μέρος στα «Ζαχαριάδεια» στο Καυτανζόγελιο και στις 6 Ιουνίου θα βρεθεί στην Κρήτη για τα «Χανιά 2015» μαζί με τη Μαρία Πιννή από τον ίδιο σύλλογο αλλά και τη Νεφέλη Ράμμου, εκπρόσωπο του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στη διοργάνωση. Μαζί τους και η Ελισάβετ Πεσιρίδου του ΓΣ Κηφισιάς.

Οι φίλοι του στίβου περιμένουν τη συγκεκριμένη κούρσα με πολλή αγωνία, όταν και θα γίνει άλλο ένα βήμα για τον…τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς, σ’ ένα από τα δυσκολότερα αγωνίσματα, που κρίνεται το μετάλλιο αλλά και η…τελευταία θέση σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Χθες, άλλη μια σημαντική στιγμή για την Άλκηστις Γεωργίου ήταν η βράβευσή της στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής ως κορυφαίας αθλήτριας με βάση τις επιδόσεις της μέσα στο 2014.

Η διάκριση αυτή δεν αφορά μόνο όσους κι όσες ασχολούνται με το στίβο αλλά έχει να κάνει με τις διακρίσεις συνολικά στον αθλητισμό. Φέτος η Άλκηστις Γεωργίου ήταν ,ουσιαστικά, η σημαντικότερη αθλήτρια του τμήματος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι αυτό είναι ακόμη σημαντικότερο.
Η όλη εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο πλαίσιο του φοιτητικού πρωταθλήματος στο στάδιο της Κομοτηνής, όπου η Άλκηστις Γεωργίου είχε συμμετοχή στα 100μ. απλά.

Περισσότερα για τα Ζαχαριάδεια 2015 όπου θα συμμετάσχει η Άλκηστις Γεωργίου
Ο ΜΑΣ Αετός σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου του Ηρακλή, προκηρύσσουν τους 6ους Αγώνες Στίβου στη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη το Σάββατο 30 Μαΐου.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΑΝΔΡΩΝ: 100μ., 400μ., 800μ., 1.500μ., 3.000μ ΦΕ, Τριπλούν, Άλμα επί Κοντώ, Σφαίρα, Σφύρα, 4x100μ.
ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100μ., 400μ.,1.500μ., 100μ. εμπ., Μήκος, Άλμα επί Κοντώ, Σφύρα, Σφαίρα , 4x100μ.
ΠΑΙΔΩΝ : Ακοντισμός
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ : Ακοντισμός

ΗΛΙΚΙΕΣ:
α) ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: έτος γέννησης 1997 και νωρίτερα
β) ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ: έτος γέννησης 1996 και 1997
γ) ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: έτος γέννησης 1998 και 1999
Η συμμετοχή σε μεγαλύτερες αγωνιστικές κατηγορίες, επιτρέπεται σύμφωνα με τις Τεχνικές Διατάξεις , που προβλέπονται από την Γενική Προκήρυξη του ΣΕΓΑΣ, για την Αγωνιστική περίοδο του 2015.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
α. Έχουν οι αθλητές/τριες που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ. Κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στους αγώνες, με απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών σε κάθε αγώνισμα.
β. Κάθε αθλητής-τρια μπορεί να δηλωθεί και να συμμετάσχει το ανώτερο σε δύο (2) ατομικά αγωνίσματα και μία σκυταλοδρομία, σύμφωνα με την κωδικοποίηση των Τεχνικών Διατάξεων του ΣΕΓΑΣ 2014.
γ. Οι αθλητές-τριες της κατηγορίας, Ε – Ν και Π – Κ, μπορούν να δηλωθούν σε δύο (2) ατομικά αγωνίσματα ή ένα (1) ατομικό και μία σκυταλοδρομία.

δ. Απαγορεύεται η δήλωση των αθλητών-τριών σε περισσότερα από δύο (2) αγωνίσματα. Δήλωση Αθλητή/τριας σε περισσότερα αγωνίσματα θα θεωρείται ως μη γενόμενη (για όλα τα αγωνίσματα).
ε. Επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών αθλητών που δεν ανήκουν σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ, μόνον μετά από σχετική έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ :
α. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί στίβου 2014-15.
β. Σε όλα τα δρομικά αγωνίσματα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα διεξαχθούν σε Τελικές Σειρές. Ειδικά στα 100 μέτρα , Α – Γ, θα διεξαχθούν μέχρι 5 σειρές.

γ. Στα αγωνίσματα του Άλματος Επί Κοντώ, των Α & Γ, θα γίνει επιλογή, από τις 8 καλύτερες επιδόσεις του 2015,από τον Κλειστό και Ανοικτό Στίβο.
δ. Οι αθλητές-τριες πρέπει να οριστικοποιούν τη συμμετοχή τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στη γραμματεία των αγώνων 60΄ πριν την έναρξη του αγωνίσματος. Το πινάκιο θα κλείνει 30΄ πριν την έναρξη του αγωνίσματος.

ε. To οριστικό πρόγραμμα των αγώνων, καθώς και οι Τελικές Λίστες Συμμετοχής, θα γνωστοποιηθεί την Πέμπτη 28-05-15 από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης καθώς και από τις ηλεκτρονικές σελίδες: www.segas.gr .
στ. Ό, τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων, τον Αλυτάρχη των Αγώνων και τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο