Τραπεζικός “βούτηξε” 925.000 ευρώ από λογαριασμούς πελατών!

Τραπεζικός “βούτηξε” 925.000 ευρώ από λογαριασμούς πελατών!

Τραπεζικός “βούτηξε” 925.000 ευρώ από λογαριασμούς πελατών!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2093 ΦΟΡΕΣ

Μεταξύ άλλων είχε βάλει στο χέρι και επιδόματα του ΟΑΕΔ

Την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσει για ακόμη μία φορά το επόμενο διάστημα 49χρονος που κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού 925.000 ευρώ και πλαστογραφία σε βάρος πελατών της τράπεζας όπου εργαζόταν.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης τον Ιούλιο του 2010 όταν η τράπεζα υπέβαλε μήνυση κατά του 49χρονου, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2012 συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη στον ανακριτή Ρόδου απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. Ωστόσο επειδή όπως διαπιστώθηκε ο 49χρονος είχε απολογηθεί για βαρύτερα αδικήματα από αυτά για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου κηρύσσεται άκυρη η συγκεκριμένη απολογία και έτσι ο 49χρονος θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει εκ νέου εξηγήσεις για τα αδικήματα που τον βαραίνουν.

Για τον κατηγορούμενο η «αντίστροφη μέτρηση» ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου 2009 όταν ιδιώτης κάτοικος Ρόδου πήγε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη από τον λογαριασμό του και διαπίστωσε ότι είχαν πραγματοποιηθεί 4 αναλήψεις συνολικού ποσού 182.000 ευρώ. Μάλιστα η ανάληψη των 2000 ευρώ είχε γίνει μέσω του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Καστελλόριζο!
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι της τράπεζας, οι οποίοι και διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο διάστημα στο Καστελλόριζο βρισκόταν ο 49χρονος τον οποίο και κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις.

Ο 49χρονος ομολόγησε στα στελέχη της τράπεζας ότι ο ίδιος είχε κάνει ανάληψη τα ποσά αυτά και άμεσα ξεκίνησε έλεγχος από τους αρμόδιους υπαλλήλους από τον οποίο και προέκυψε πως οι «αναλήψεις» του κατηγορούμενου είχαν ξεκινήσει από τις 18 Σεπτεμβρίου 2008 οπότε και μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2009 είχε ιδιοποιηθεί παράνομα από λογαριασμό πελάτη της τράπεζας το ποσό των 93.000 ευρώ, πλαστογραφώντας και την υπογραφή του στα παραστατικά αναλήψεως της τράπεζας.

Ο ίδιος από τις 27 Ιανουαρίου 2009 έως και τις 13 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των 650.000 ευρώ από λογαριασμό που αφορά την αγορά επιταγών και την πληρωμή επιδομάτων του Ο.Α.Ε.Δ. νοθεύοντας για το σκοπό αυτό γνήσια παραστατικά. Με τον τρόπο αυτό ο 49χρονος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από την υπηρεσία του το ποσό των 925.000 ευρώ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μετά την ανακάλυψη της όλης υπόθεσης και με πρωτοβουλία του οικογενειακού του κύκλου του 49χρονου, επιστράφηκε στην τράπεζα το ποσό των 182.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του