Οι παρεμβάσεις των ξένων στην Ελλάδα

Οι παρεμβάσεις  των ξένων στην Ελλάδα

Οι παρεμβάσεις των ξένων στην Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 85 ΦΟΡΕΣ

Διαβάζοντας κανείς την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, ιδιαίτερα από το 1821 που ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες για να απαλλαγούν από τον Οθωμανικό ζυγό και από την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα, θα διαπιστώσει ότι πολλά δεινά στη χώρα μας οφείλο-νται σε ενέργειες και παρεμβάσεις ξένων παραγόντων με συμφωνία φυσικά και συνεργασία Ελλήνων ηγετών, κυβερνητών κ.λπ.

Καταδίκη Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα ως υπαιτίων εσχάτης προδοσίας, δολοφονία του Κυβερνήτη Καποδίστρια, βασιλεία των βαυαρών Όθωνα και Αμαλίας, εγκατάσταση Δυναστείας των Γλύξμπουργκ, απόπειρα δολοφονίας Ελευθερίου Βενιζέλου, Μικρασιατική καταστροφή, εμφύλιος πόλεμος 46-49, καθαίρεση Πλαστήρα από Πρωθυπουργία, απόρριψη προσφυγής Παπάγου στον ΟΗΕ για αυτοδιάθεση του Κυπριακού Λαού, σφαγιασμός την περίοδο 1955-60 από τους Άγγλους εκατοντάδων Κυπρίων ακόμη και μαθητών Γυμνασίου, εκδίωξη Γ. Παπανδρέου από την Πρωθυπουργία και ανάθεση της εξουσίας σε Κυβερνήσεις των ονομασθέντων αποστατών, ανάλογη της εξουσίας, από ομάδα Ελλήνων Συνταγματαρχών, κατάληψη της μισής Κύπρου από τον Τουρκικό στρατό και τέλος εφαρμογή μνημονίων και υποταγή της Ελλάδας στις βουλήσεις και εντολές της Τρόικας ή των εταίρων δανειστών μας.

Από την τελευταία αυτή παρέμβαση των δανειστών (εταίρων μας και όχι έτερων) με την εφαρμογή των μνημονίων και τη λήψη μέτρων για μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη κατάργηση και άρση κάθε προστασίας των εργαζομένων (αλήθεια γιατί καταργήθηκε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας που αντιμετώπιζε κατά μεγάλο μέρος τις στεγαστικές ανάγκες των εργαζομένων, και σε τι ωφελήθηκε το Κράτος και η Εθνική Οικονομία) για υπερφορολόγηση και γενικά για τη λήψη μέτρων λιτότητας, πέτυχαν να καταστρέψουν την Εθνική μας Οικονομία και να φέρουν τους Έλληνες σε κατάσταση τέτοιας φτώχειας ώστε να προκύψει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα...

Και τώρα επιμένουν στην επιβολή υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις για να αυξηθεί το κόστος και να γίνει ο τουριστικός κλάδος μη ανταγωνίσιμος και να στραφεί το τουριστικό ρεύμα, προς άλλες χώρες στις οποίες έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τουριστικές επιχειρήσεις συμφερόντων των εταίρων μας.

Και ενώ αρνούνται την προστασία του κατωτάτου ορίου μισθών και την απαγόρευση, των ομαδικών απολύσεων για την επιτυχία ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μας υποχρεώνουν να δεχτούμε την επιβολή του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στον τουρισμό που είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος που εισφέρει στην Εθνική Οικονομία.

Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω, εύλογα γεννάται το ερώτημα; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Η πρέπουσα απάντηση ίσως είναι αυτή που έδωσε μια Ελβετίδα Καθηγήτρια της Φιλοσοφίας σε σχετικό ερώτημα η οποία και είπε:
«Αν υπάρχει στον Κόσμο μια φυλή που κυριολεκτικά μισώ, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες».

Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας:
«Από τα Γυμνασιακά μας χρόνια ένιωθα καταπιεσμένη, γιατί οι Καθηγητές μας δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη ανακαλύψει ή τεκμηριώσει ή γελωτοποιήσει οι Αρχαίοι Ελληνες. Κι αν κάποτε ανέφεραν οι καθηγητές μας κανένα άλλο συγγενή της γνώσης και της Σοφίας που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η γνώση και η σοφία του, ήταν βασισμένη επάνω στη σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου. Σιγά - σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Αυτά καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας σε ένα φλογερό μίσος για κάθε τι το Ελληνικό».

Αργότερα, για την Ελβετίδα, στο πανεπιστήμιο η κατάσταση έγινε δραματική.
«Ο Ασκληπιός από δω, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη. Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη. Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός το απόγευμα. Παύλος Αιγινίτης από δω, Στέφανος ο Αθηναίος απ’ εκεί».

Κι η Ελβετίδα συνεχίζει:
«Δεν μπορούσα ν’ ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, χρήσιμη ή έξυπνη, μια όμορφη μια μεστωμένη λέξη που να μην ήταν Ελληνική. Όλες Ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμιών, Ελληνικής κι αυτές προέλευσης. Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό.

Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Ελληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία, χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος, ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί οι Έλληνες, πάλι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες που μας εξώσαν από τη ζωώδη υπόσταση και μας ανέβασαν στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα.

Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι με Αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της Γης.

Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να εξολεύσουμε.
Η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε».

Αυτά είπε η Ελβετίδα φιλόσοφος. Μήπως άραγε και τα όσα μας κάνουν σήμερα οι εταίροι μας, έχουν την αυτή αιτία και τον αυτό σκοπό;

Γράφει ο Μιχάλης Χατζηνικόλας

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...