Προσβλέπει ψηλότερα η Πιννή

Προσβλέπει ψηλότερα η Πιννή

Προσβλέπει ψηλότερα η Πιννή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 184 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί με το 13.56 να πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. μ’ εμπόδια του Γκαλά της Φιλοθέης, αλλά η αθλήτρια του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου είναι σε θέση να πετύχει πολύ καλύτερους χρόνους

Στο στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης" έγινε προχθές το 16ο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης, μια διοργάνωση όπου παραδοσιακά μετέχουν κορυφαίες αθλήτριες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ατομικό ρεκόρ της Αλεξούλη στο μήκος, η επανεμφάνιση της Παπαχρήστου στο τριπλούν και η παρουσία των Πέτροβα και Μασινίστοβα, ήταν από τις κορυφαίες στιγμές του απογεύματος.

Στην πρώτη της εμφάνιση στη σεζόν στα 100 μ. εμπ., η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν νικήτρια με 13.49, σε μια κούρσα όπου έδειξε πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου φαίνεται πως θα είναι σε θέση να κυνηγήσει άμεσα μια επίδοση κάτω από τα 13.27, που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Δεύτερη της κούρσας ήταν η Μαρία Πιννή από τον ΓΑΣ Υγεία Ρόδου, που, όπως και στους Διασυλλογικούς Αγώνες, πέτυχε 13.56 και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε ύστερα από τρία χρόνια η Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος. Η 24χρονη άλτρια «προσγειώθηκε» στα 6,42 μ. στην 4η προσπάθεια της, στο ντεμπούτο της στη σεζόν. Νικήτρια στο αγώνισμα ήταν η Ρωσίδα Γελένα Μασινίστοβα με άλμα στα 6,67 μ., στην πρώτη της εμφάνιση μακριά από τη χώρα της.

Τον εαυτό της προσπαθεί να βρει η Βούλα Παπαχρήστου, που δείχνει πως στη διάρκεια της σεζόν θα είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις ανάλογες του αγωνιστικού επιπέδου της. Η 26χρονη ήταν δεύτερη στο τριπλούν με καλύτερο άλμα στα 13,46 μ., από την τρίτη της προσπάθεια. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γκαμπριέλα Πέτροβα (Βουλγαρία) με άλμα στα 14,46 μ., που είναι η πέμπτη επίδοση στον κόσμο και νέο ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό.
Πολύ καλή εμφάνιση από την Κλειώ Σάντα στα 100 μ. εμπ. Κορασίδων, καθώς διένυσε την απόσταση σε 14.38 (0,1) και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Η νεαρή θα κυνηγήσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της (14.15).

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Δέσποινα Μαλταμπέ στο ύψος και με άλμα στα 1,77 μ. εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων. Η αθλήτρια της Παλλήνης είχε ρεκόρ 1,76 μ. από την περασμένη εβδομάδα. Δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Τόνια Στεργίου, που προσπαθεί να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό ύστερα από τα προβλήματα τραυματισμών, που αντιμετώπισε.

Στα 100 μ. η Κύπρια Ραμόνα Παπαϊωάννου ήταν νικήτρια με 11.45, με την Παναγιώτα Βενιέρη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12.06, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ. Στο επί κοντώ νικήτρια ήταν η Λορέλα Μάνου με καλύτερο άλμα στα 4,20 μ. και δεύτερη η Γεωργία Στεφανίδη με 3,85 μέτρα.

Τα αποτελέσματα στα 100μ. μ’ εμπόδια:
(0,2) (Γ) : Πεσιρίδου (Ελλάδα) 13.49, Πιννή (Ελλάδα) 13.56, Χλαβάτα (Τσεχία) 13.90, Χριστοφή (Κύπρος) 14.37, Γεωργοπούλου (Ελλάδα) 14.95, Σκεύη (Ελλάδα) 15.58.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους