Υπάρχουν οι δυνατότητες για περισσότερους Κινέζους τουρίστες

Υπάρχουν οι δυνατότητες για περισσότερους Κινέζους τουρίστες

Υπάρχουν οι δυνατότητες για περισσότερους Κινέζους τουρίστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 86 ΦΟΡΕΣ

"Λαμπρό" διαγράφεται το μέλλον της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα στον τουριστικό τομέα, ανάφερε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, από το βήμα του συνεδρίου "The Posidonia Sea Tourism Forum", που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, τονίζοντας ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ωστόσο σημείωσε, ότι καταλυτικός παράγοντας για την άνθιση των τουριστικών σχέσεων αποτελεί η διευθέτηση του ζητήματος των θεωρήσεων Visa, αλλά και η ενδυνάμωση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων των δυο χωρών.

Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Zou Xiaoli πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις προβολής και επικοινωνίας που αν υλοποιήσει η ελληνική πλευρά, θα μπορέσει να αυξήσει σημαντικά τις αφίξεις κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, που για την προηγούμενη χρονιά ανήλθαν σε 100.000.

Συγκεκριμένα, περιέγραψε την επιλογή των Κινέζων να παντρεύονται στην Ελλάδα, ως μια εξαιρετική ευκαιρία προσέλκυσης τουριστών. Ο γαμήλιος τουρισμός, τόνισε ο Κινέζος πρέσβης, ανθεί και η Ελλάδα με τα νησιά της, πρωτοστατούντος της Σαντορίνης, αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης των νέων ζευγαριών.

Εξαιρετική αγορά για την Ελλάδα, συνέχισε ο Κινέζος Πρέσβης, αποτελεί η αγορά των ηλικιωμένων τουριστών. Ειδικότερα, στην Κίνα τα άτομα πάνω από 60 χρονών υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια.

Πρόκειται για άτομα, που όπως τονίστηκε, γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στη χώρα μας.

Τέλος, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης μαθητικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η νεολαία της Κίνας, πρέπει να γνωρίσει από κοντά την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Την ίδια στιγμή αναγκαίες κρίνονται οι κοινές δράσεις προβολής αλλά και η συμμετοχή της χώρας μας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στην Κίνα.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανάφερε, ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού, είναι μεταξύ άλλων η Ελλάδα να γίνει πρώτη επιλογή των Κινέζων για κάθοδο στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό στάθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για απευθείας αεροπορικές συνδέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, αλλά και στα πλεονεκτήματα που έχει η Ελλάδα ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης των Κινέζων.

Το 2014, 100 εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδευσαν στο εξωτερικό, με την κατά κεφαλήν τους δαπάνη να ανέρχεται σε 3,000 δολάρια, την υψηλότερη παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού