Κοινά πακέτα διακοπών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Κοινά πακέτα διακοπών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Κοινά πακέτα διακοπών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 517 ΦΟΡΕΣ

Θα προωθηθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με κοινά πακέτα διακοπών σε Ελλάδα και Τουρκία, θα προσπαθήσει να καλύψει μέρος των απωλειών της τουριστικής περιόδου το επόμενο χρονικό διάστημα η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων χάθηκε πολύτιμος χρόνος και σημειώθηκαν μεγάλες απώλειες στον τουρισμό με αποτέλεσμα να παρατηρείται υστέρηση στις κρατήσεις και ανησυχία για το μέλλον.
Η περιφερειακή αρχή καταβάλλει προσπάθεια να βρει εναλλακτικές λύσεις ώστε να καλύψει τα κενά όσο αυτό είναι εφικτό τουλάχιστον για την περιοχή μας που γειτνιάζει με την Τουρκία, φέρνοντας τουρίστες ακτοπλοϊκώς προς τη Ρόδο και την Κω.

Πρόκειται για τουρίστες εκτός σαιζόν δηλαδή στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής, στα οποία υστερούμε. Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να πάρουμε ένα μερίδιο από τους 80.000 τουρίστες που φέρνουν αυτό το διάστημα τα τουριστικά γραφεία στη γείτονα χώρα, ξεκινώντας από ένα ποσοστό 3% έως 5%.

«Η περιφέρεια επειδή πληρώνει την πολιτική αβεβαιότητα με νούμερο ένα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια (ήδη υπάρχουν πολλές ακυρώσεις περισσότερο από τις δυτικές χώρες που ανήκουν στην ευρωπαϊκή ένωση ) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην οποιαδήποτε δυσκολία σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε ανοίγει δρόμο από την Τουρκία» δήλωσε στη «Ρ» η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου τονίζοντας ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τουρ οπερέιτορς οι οποίοι βγάζουν πακέτα μία εβδομάδα Ελλάδα και μία εβδομάδα Τουρκία με λιμάνια το Φετιγιέ και το Μαρμαρίς, καλύπτοντας περισσότερο τη Ρόδο και την Κω.

«Οι χώρες αυτές είναι μέχρι στιγμής επτά, τα γραφεία είναι έξι, και λόγω των πολλών πτήσεων που υπάρχουν στην Τουρκία ευελπιστούμε ότι αυτό το νέο πακέτο θα είναι κάτι το πρωτοποριακό. Θα ανοίξει μία νέα προοπτική για τα νησιά μας.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει ξεκινήσει ήδη μία πρώτη φάση , και μάλιστα πολύ νωρίς. Το Φεβρουάριο-Μάρτιο είχαμε γύρω στα 300 άτομα. Τώρα πάμε για το Νοέμβριο-Δεκέμβριο για 3.000 έως 5.000 άτομα και μετά του χρόνου Φεβρουάριο- Μάρτιο ελπίζουμε να ανέβουμε παραπάνω. Οι επαφές έχουν αυτή τη στιγμή σχεδόν ολοκληρωθεί και περιμένουμε τα αποτελέσματα τα οποία περισσότερο είναι για αρχή και τέλος της σαιζόν.
Δηλαδή Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο δε φοβόμαστε, αλλά Απρίλιο Μάιο και Μάρτιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο θα ενισχυθούμε με αυτά τα πακέτα.

Ήδη απέναντι στο Μαρμαρίς και το Φετιγιέ ο κόσμος που κατεβαίνει αυτούς τους μήνες είναι γύρω στα 80.000 άτομα. εμείς από το πακέτο σε πρώτη φάση επιδιώκουμε το 3% με 5% αλλά μπορούμε να φτάσουμε και πολύ παραπάνω.

Είναι ουσιαστικά η εναλλακτική λύση σε περίπτωση που συμβεί κάτι στα αεροδρόμιά μας ή ακόμα και αν δε συμβεί κάτι είναι μία λύση, καθώς επειδή δε βάζουν αεροπλάνα σε μας αρχή και τέλος της σαιζόν λόγω του ότι είναι ρίσκο γι’ αυτούς, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε αυτή την αγορά» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού.
Όπως διευκρίνισε στους τουρίστες αυτούς δε συμπεριλαμβάνονται Ρώσοι. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να πουλάμε στους Ρώσους μία εβδομάδα Τουρκία μία εβδομάδα Ελλάδα, είμαστε περισσότερο στις δυτικές αγορές.

Η Ρωσία είναι μία αγορά που θα πάρει μόνη της το δρόμο της. δεν μπορούμε να αλλάξουμε εύκολα την πορεία της. αυτό θα εξαρτηθεί από το ρούβλι, και κατά πόσο θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είναι κατευθυνόμενη αγορά.

Αυτό που προσπαθούμε εμείς να κάνουμε είναι να ανοίξουμε νέες αγορές. Και εκεί υπάρχουν δύο τρόποι: ή με απευθείας πτήσεις στη Ρόδο είτε μέσω Αθηνών και μέσω Τουρκίας. Περισσότερο το βλέπω μέσω της Κωνσταντινούπολης που ήδη υπάρχουν συμφωνίες» κατέληξε η κ. Παπαβασιλείου.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επίσκεψη κλιμακίου από το CNN στη Ρόδο με σκοπό τη συζήτηση για ενδεχόμενη συμφωνία προβολής και διαφήμισης της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι απεσταλμένοι του δικτύου αναμένονται στη Ρόδο στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο πριν μερικές μέρες παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

«Από το CNN θα υπάρξουν προτάσεις για το πώς η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου θα μπορέσει να προβληθεί παγκόσμια. Εμείς θα επιλέξουμε κάποια από αυτές θα τη συζητήσουμε και θα κλείσει η συμφωνία, αφού έρθει στην επιτροπή τουρισμού και στο περιφερειακό συμβούλιο για έγκριση. Μετά θα στείλουν δημοσιογράφους και τους ειδικούς που θα ασχοληθούν» δήλωσε η κα Παπαβασιλείου που συνόδευσε τον περιφερειάρχη στην πρώτη συνάντηση με τα στελέχη του δικτύου και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Με το CNN θα είναι μία εξάμηνη διαφήμιση, θα προβάλλεται η περιφέρεια για διάστημα έξι μηνών. Η διαφήμιση θα ξεκινήσει άμεσα Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, γιατί θέλουμε να είμαστε μαζί τους στην έκθεση του Λονδίνου το Νοέμβριο».

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank