Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο

Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο

Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

Με θέμα «ΕΝΕΡΓΕΙΝ στην Εκπαίδευση Νομού Δωδεκανήσου - Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG Ελλάδα - Κύπρος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Ρόδο, το Σάββατο 20 Ιουνίου η ημερίδα με θέμα «ΕΝΕΡΓΕΙΝ στην Εκπαίδευση Νομού Δωδεκανήσου - Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα - Κύπρος»

Η ημερίδα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑI) και την Αναπτυξιακή Εταιρία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο», με ακρωνύμιο ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Το συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβαν το Τμήμα Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Ν. Αιγαίου και το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου δίνει έμφαση στη γνώση και την καινοτομία με την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και την ανάδειξη καλών πρακτικών, όπως μεταξύ άλλων, της ερευνητικής εργασίας-project.

Η ενημέρωση των μαθητών των νησιών μας, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας, η διαμόρφωση γενικότερα μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής νοοτροπίας και πρακτικής, κινητοποιούν και εμπνέουν τους εκπαιδευτικούς τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Μετά την παρουσίαση των δράσεων και των εκπαιδευτικών projects με αντικείμενο την εξοικονόμηση ενέργειας, που υλοποιήθηκαν σε σχολεία της Ρόδου, της Κω, της Χάλκης, της Καλύμνου, των Λειψών και του Αγαθονησίου, η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών του διαδικτυακού μαθητικού διαγωνισμού Enercities.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο