Η πυρκαγιά του 1955 στην Κάλαθο που προκλήθηκε από ένα... τσιγάρο

Η πυρκαγιά του 1955 στην Κάλαθο που προκλήθηκε από ένα... τσιγάρο

Η πυρκαγιά του 1955 στην Κάλαθο που προκλήθηκε από ένα... τσιγάρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 26 Ιουνίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1252

Ο κ. ΚΑΝΟΝΑΡΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΝ ΓΝΩΜΗΝ
ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΙΝ ΤΗΣ

Κύριε Διευθυντά,
Είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την ευγνωμοσύνην μου εις ολόκληρον την κοινήν γνώμην της Δωδεκανήσου, δια την έκδηλον αγάπην και εκτίμησιν που με περιέβαλε και που με πρωτοφανές ενδιαφέρον παρηκολούθησε και συνεμερίσθη την άδικον δοκιμασίαν ην επωμίσθην αγωνιζόμενος κοινόν αγώνα συνεπεία αχαρακτηρίστου στάσεως του μηνυτού μου.

Εκφράζω τον θαυμασμόν μου προς το πρωτοφανές εις όγκον ακροατήριον που με ιώβιον υπομονήν παρηκολούθησεν επί ποδός τόσας ημέρας την ακροαματικήν διαδικασίαν και που τόσον αυθορμήτως κατά την ώραν της υπό του αξιοτίμου κ. Προέδρου του Σεβαστού Δικαστηρίου των Εφετών αναγνώσεως της αποφάσεως εξεδήλωσε την απέραντον πίστιν του Ελληνικού Λαού για την ευθυκρισίαν της δικαιοσύνης της Πατρίδος μας.

Για τους παραπλανηθέντας πτωχούς οικογενειάρχας, εργάτας βιοπαλαιστάς που προσήλθον ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον μου ουδεμίαν μνησικακίαν έχω, συγχωρώ και αυτούς και τον μηνυτήν μου.

Παράκλησιν θερμήν υποβάλλω προς όλους τους αγαπητούς μου συμπατριώτας, να μιμηθούν το παράδειγμά μου και να επέλθη εις τας ψυχάς όλων μας Χριστιανική αγάπη, για να μπορέσωμεν με ήρεμον διάνοιαν να σκεφθούμε και να πράξωμεν το καθήκον μας για το καλόν του τόπου μας και για την βελτίωσιν των όρων διαβιώσεως των εργαζομένων συνανθρώπων αδελφών συμπατριωτών μας.

Δηλώ ότι όπως μέχρι σήμερον ηγνόησα τα εκάστοτε δυσφημιστικά εναντίον μου δημοσιεύματα ενίων και μελλοντικώς θα τα αγνοήσω.
Ευχαριστώ δια την φιλοξενίαν σας.

Με εκτίμησιν
ΠΑΝΑΓ. ΚΑΝΟΝΑΡΧΟΣ

ΔΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ
ΑΥΛΑΚΩΝ ΕΙΣ ΜΑΛΩΝΑ

Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ρεμπάκος δι’ εγγράφου του προς τον ΟΔΑΠΔ παρεκάλεσε όπως διαταχθή ο ειδικός Μηχανολόγος κ. Οικονομόπουλος και μεταβή εις Κοινότητα Αρχαγγέλου δια την αναπροσαρμογήν της υπαρχούσης μελέτης ηλεκτροφωτισμού της Κοινότητος.

Ομοίως δι’ ετέρου εγγράφου του προς τον ίδιον Οργανισμόν ο κ. Νομάρχης παρακαλεί όπως κατά την κατανομήν των χορηγηθησομένων τσιμέντων έχει υπ’ όψιν του και την περίπτωσιν διαθέσεως εξ αυτών εις την Κοινότητα Μαλώνας προς κατασκευήν αρδευτικών αυλάκων εις θέσιν Λιβάδια.

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΔΙΕΤΑΡΑΣΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΝ ΗΣΥΧΙΑ
Υπό οργάνου της Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου, υπεβλήθη μήνυσις κατά των Μιλάτου Μιχαήλ, ετών 22 και Μόσχου Δημητρίου ετών 30, κατοίκων Ρόδου επί διαταράξει της κοινής ησυχίας.

ΔΕΝ ΕΔΗΛΩΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ
Υπό της υπηρεσίας Τροχαίας Κινήσεως Ρόδου, υπεβλήθη μήνυσις, κατά του Γεωργίου Μακράκου διότι προσκληθείς προφορικώς υπό οργάνου Δημοσίας Ασφαλείας όπως δηλώση τα στοιχεία της ταυτότητός του προς βεβαίωσιν παραβάσεως εις την οποίαν ούτος υπέπεσε σχετικώς με την κυκλοφορίαν ποδηλάτων, ηρνήθη να πράξη τούτο.

ΤΑ ΜΟΤΟΣΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΕΣ
Ωσαύτως υπό της αυτής ως άνω υπηρεσίας υπεβλήθη μήνυσις κατά των Χουσεΐν Μαντάρ του Ιμπραήμ, ετών 25 εκμισθωτού ποδηλάτων και Σάββα Τσαγκάρη ετών 17, κατοίκων Ρόδου αρτοποιού, διότι ο μεν πρώτος την 19-6-55 προέβη εις την εκμίσθωσιν του υπ’ αριθ. 5365 Μοτοσακό εις τον δεύτερον ηλικίας 17 ετών, ο δε δεύτερος την αυτήν κατελήφθη εις την ενταύθα οδόν Βύρωνος να οδηγή τούτο.

ΠΥΡΚΑΪΑ ΕΙΣ ΚΑΛΑΘΟ
Την 22-6-55 εξερράγη πυρκαϊά έξωθι του Καφενείου “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” εν Καλάθου προκληθείσα εξ η ηναμμένου σιγαρέττου ριφθέντος υπό εργάτου εργαζομένου εις τα εκείσε έργα οδοποιΐας, αποτεφρώσασα εν (1) δέμα περιέχον εξ κουβέρτας, τέσσαρες σινδόνας, εν ζεύγος υποδημάτων και ένα αντίσκηνον. Η ζημία ανέρχεται εις 1.500 δρχ.

ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΙΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΡΓΩΝ
Δι εγγράφου του προς τον Νομ/κόν Ρόδου ο κ. Νομάρχης συνέστησεν όπως εισηγηθή αυτώ αρμοδίως την έκδοσιν των αναγκαιουσών αποφάσεων προς ρύθμισιν των κατωτέρω θεμάτων:
1) Αποπεράτωσις διδακτηρίου ημιγυμνασίου Κοινότητος Αρχαγγέλου.
2) Εκτέλεσις αντιπλημμυριακών έργων ποταμών διευθέτησις χειμάρρων) Πλατανερού, Μάκκαρι, Σκουτελιάρη και Γαδουρά.

3) Επισκευή Σχολικού κτιρίου Κοινότητος Μαλώνας.
4) Ισοπέδωσις προαυλίου Δημοτικού Σχολείου Κοινότητος Καλάθου.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"