Βαρομετρικό χαμηλό στον τουρισμό της Τουρκίας - μεγάλες απώλειες στα παράλια

Βαρομετρικό χαμηλό στον τουρισμό της Τουρκίας - μεγάλες απώλειες στα παράλια

Βαρομετρικό χαμηλό στον τουρισμό της Τουρκίας - μεγάλες απώλειες στα παράλια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 556 ΦΟΡΕΣ

Η μείωση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία και την Ευρώπη καθώς και οι ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στην Τουρκία διατηρούν βαρομετρικό χαμηλό στον τουρισμό της γειτονικής χώρας αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για ουσιαστικά ανύπαρκτη υποστήριξη από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, οι πληρότητες των ξενοδοχείων συνεχίζουν αρνητικά εξαιτίας της μείωσης του αριθμού Ρώσων και Ευρωπαίων τουριστών, λόγω του μήνα κατά τον οποίο γιορτάζεται το Ραμαζάνι οπότε τουρίστες που προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας προτιμούν να κάνουν έξοδα στην πατρίδα τους και λόγω των συνεχιζόμενων ασυνήθιστα χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την κατάσταση για την προσέλκυση περισσότερων Ρώσων τουριστών, όμως ως εκπρόσωποι του κλάδου δεν γνωρίζουν αν η βοήθεια αυτή έχει στην πραγματικότητα προσφερθεί ή θα έχει αποτέλεσμα, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων της Τουρκίας, TÜROFED, Sururi Çorabatır.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην Ομοσπονδία μειώθηκε από 450 πέρυσι σε 350 εξαιτίας της μειωμένης τουριστικής κίνησης, τόνισε, αναφέροντας ότι «Μπορεί να τους περιορίσουμε σε 300, εκτός αν βελτιωθεί η κίνηση».

Από την ευρωπαϊκή αγορά, «έχουμε καταγράψει 300.000 λιγότερους τουρίστες στα παράλια της Αττάλειας σε σχέση με πέρυσι», τόνισε ο πρόεδρος της TÜROFED, Osman Ayık. Η ίδια εικόνα συναντάται και στους προορισμούς στα παράλια του Αιγαίου, επισημαίνουν οι αντιπρόσωποι του κλάδου. Στο Μπόντρουμ καταγράφεται μείωση 12% το Μαϊο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην Κωνσταντινούπολη είναι γύρω στο 80%, όμως στα παράλια βρίσκεται στο 70%. Επιπλέον, ο αριθμός των ιταλών τουριστών που επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη κατά το πρώτο πεντάμηνο, εμφανίζεται μειωμένος κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, οι ρώσοι έχουν μείωση 16% και οι Ισπανοί κατά 8%. Οι ιρανοί τουρίστες, ωστόσο, έχουν αυξηθεί κατά 35% από πέρυσι, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρών Ξενοδοχείων, Ömer Faruk Boyacı.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή