Το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου παραμένει κλειστό λόγω αδυναμίας του Δήμου να τοποθετήσει υπάλληλο

Το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου παραμένει κλειστό λόγω αδυναμίας του Δήμου να τοποθετήσει υπάλληλο

Το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου παραμένει κλειστό λόγω αδυναμίας του Δήμου να τοποθετήσει υπάλληλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 185 ΦΟΡΕΣ

Το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου περισσότερο από ένα μήνα παραμένει κλειστό αν και βρισκόμαστε μέσα στη θερινή περίοδο και η κίνηση των επισκεπτών του νησιού μας είναι αυξημένη.

Ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες τουwww.kalymnos-news.gr είναι ότι ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής δεν έχει ακόμη προβεί με απόφαση του στον ορισμό υπαλλήλου, τόσο για την επίβλεψη του χώρου όσο και για την είσπραξη των εισιτηρίων, κάτι που είχε αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Μαίου 2015.

Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας του Δήμου Καλυμνίων να ορίσει υπάλληλο, είναι αφενός το Μουσείο να παραμένει κλειστό και να μην μπορούν να το επισκεφτούν οι επισκέπτες του νησιού μας, αφετέρου καθημερινά να χάνεται ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό εσόδων από τα εισιτήρια , που θα μπορούσε να διατίθεται για τα λειτουργικά έξοδα και τη συντήρηση του Μουσείου.

Να θυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου την Παρασκευής 22 Μαίου 2015 συζητήθηκε το θέμα: :«Έγκριση λειτουργίας Εκθετηρίου Ναυτικής & Σπογγαλιευτικής Παράδοσης, ορισμός υπαλλήλου και καθορισμός τιμής εισιτηρίου».

Στη συνεδρίαση αυτή κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε:

Α. Η έγκριση μετονομασίας του τίτλου και λειτουργίας Εκθετηρίου Ναυτικής & Σπογγαλιευτικής Παράδοσης (Ναυτικό Μουσείο).

Β.Ο ορισμός της τιμής των εισιτηρίων στα 2,00 ευρώ ανά άτομο με εξαιρέσεις ως κάτωθι:

1. Άτομα κάτω των 12 ετών

2. Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών

3. Οι έχοντες Κάρτα ελευθέρας Εισόδου.

Γ. Ορίστηκαν ως ώρες λειτουργίας : Kαθημερινά 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ από Δευτέρα έως και Σάββατο και την Κυριακή 11:00 π.μ. - 13:00 μ.μ.

Δ. Ο ορισμός υπαλλήλου τόσο για την επίβλεψη του χώρου όσο και για την είσπραξη των εισιτηρίων του Εκθετηρίου θα γίνει με απόφαση Δημάρχου.

Αν και από τότε που αποφασίστηκαν τα παραπάνω, πέρασε ένας ολόκληρος μήνας , το Ναυτικό Μουσείο παραμένει κλειστό, επειδή ο Δήμαρχος δεν έχει προχωρήσει στον ορισμό του υπαλλήλου.

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Φίλων του Ναυτικού Μουσείου έχει εκφράσει την πρόθεση του για τη διάθεση μελών του, σε εθελοντική βάση για την ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο, αναμένονατς πότε ο Δήμος Καλυμνίων θα ορίσει υπάλληλο. Επίσης να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλυμνίων ΦΕΚ.293/τ.Β΄/10-2- 2014, η λειτουργία του Ναυτικού Μουσείου Καλύμνου εντάσσεται πλέον στην λειτουργία του Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τέλος να πούμε ότι το Λαογραφικό Μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων που στεγάζεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, παραμένει και αυτό κλειστό μετά την αλλαγή του καθεστώτος ,αφού τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε μαζί με το Ναυτικό Μουσείο με κοινό εισιτήριο.

Δυστυχώς δύο αξιόλογοι χώροι με μοναδικά εκθέματα στο κέντρο του λιμανιού, που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαν σημεία αναφοράς για τους επισκέπτες του νησιού μας,παραμένουν κλειστοί.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμη

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή