Πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής

Πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής

Πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 174 ΦΟΡΕΣ

Του
Δημήτρη Κρεμαστινού
Βουλευτή Δωδεκανήσου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα:

"Η όλη εικόνα της χώρας είναι τραγική.
Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός ο οποίος καταγγέλλεται από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανειλημμένως ότι ψεύδεται, ακόμα και για τη γνησιότητα του κειμένου που έφερε στη Βουλή και επί του οποίου αποφασίστηκε το δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα που οι σοβαρότεροι συνταγματολόγοι ψέγουν ως αντισυνταγματικό.

Έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος αναμένει την Πρόεδρο της Βουλής στις 4 το πρωί για να μη χάσει χρόνο να υπογράψει την προκήρυξη του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος που αμφισβητήθηκε από όλη την αντιπολίτευση, εν είδει δημοσίου υπαλλήλου σε υπηρεσία.

Ένα δημοψήφισμα προσχηματικό, αστήρικτο που ακόμα και το αποτέλεσμά του θα είναι ασαφές για αυτούς που θα θέλουν να το αναγνώσουν. Και εννοώ, φυσικά,τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μεν Πρωθυπουργός ζητά από τον κόσμο να πει ένα «όχι» για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και εθνικού μεγαλείου, παρασύροντας φυσικά όσους καταφέρει να παρασύρει. Αντίθετα, εμείς ψηφίζουμε «ναι» λέγοντας ότι δεν λέμε «ναι» σε αυτό που λέει το δημοψήφισμα, δηλαδή «ναι» στα μέτρα που προτείνει η Τρόικα, αλλά «ναι» στο Ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.

Οι βουλευτές, αντί να βρίσκονται στη Βουλή και να συζητούν το πού βρίσκεται η χώρα σήμερα και τι λέγεται διεθνώς όσον αφορά τη χώρα, περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι διαπληκτιζόμενοι μεταξύ τους, προκαλώντας την οργή του κόσμου.

Η ίδια η Βουλή σήμερα συζητά νομοσχέδιο για τα ΑμεΑ, αντί να συζητά το πραγματικό πρόβλημα της χώρας το οποίο συζητείται σε όλα τα κοινοβούλια της Ευρώπης. Αντί να συζητά πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης όχι μόνο για το πού έχει καταντήσει τη χώρα αλλά και για το τι μπορεί να συμβεί στη χώρα ακόμα και όσον αφορά την αρτιμέλειά της, δηλαδή ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τους γείτονές της.

Μια χώρα οικονομικά κατεστραμμένη και απομονωμένη διεθνώς, χωρίς ουσιαστικούς συμμάχους δεν μπορεί να προασπίσει ούτε τον εαυτό της. Και ενώ η εικόνα είναι αυτή που περιγράφω, υπάρχει εκ μέρους του κ. Σαμαρά η άποψη ότι δεν πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής μήπως θεωρηθεί ότι η αντιπολίτευση είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο των τραπεζών και την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών εις βάρος της χώρας, με όλα τα συνακόλουθα.

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ με την κοινοβουλευτική δύναμη που διαθέτει δεν μπορεί να υποβάλει πρόταση μομφής σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Δηλαδή, με όλα αυτά, έχουμε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που καταρρέει και αναζητά Μεσσία, όπως το 74. Όμως, η λύση πρέπει να έρθει από τη Βουλή ύστερα από πρόταση μομφής που πρέπει να υποβληθεί. Άλλωστε, η πρόταση μομφής διατυπώνεται καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο από τους βουλευτές μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η πρόταση μομφής μέσα στη Βουλή θα είναι αξιοπρεπέστερη."

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa