Προφυλακίστηκε ο 57χρονος για τα όπλα, τα φυσίγγια και τα εκρηκτικά

Προφυλακίστηκε ο 57χρονος για τα όπλα, τα φυσίγγια και τα εκρηκτικά

Προφυλακίστηκε ο 57χρονος για τα όπλα, τα φυσίγγια και τα εκρηκτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 409 ΦΟΡΕΣ

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 57χρονος που κατηγορείται για τα όπλα, φυσίγγια και τις εκρηκτικές ύλες που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 57χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή εφοδιασμό ομάδων και χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Μηνά Τσέρκη πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ειδικότερα, αποδέχτηκε την πλημμεληματική κατηγορία της κατοχής των όπλων όχι όμως την επιβαρυντική διάταξη του νόμου που τον βαραίνει. Ο ίδιος προσκόμισε και σχετικά έγγραφα με τα οποία αποδεικνύονταν οι ισχυρισμοί του ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως και για τα δύο όπλα κατείχε νόμιμη άδεια. Σε ότι αφορά βίντεο που υπάρχει στην δικογραφία και στο οποίο φαίνεται ο 57χρονος να βλέπει όπλα μαζί με έναν ακόμη άνδρα, ο κατηγορούμενος έδωσε και για αυτό εξηγήσεις στην ανακρίτρια τονίζοντας πως όλα έγιναν για συγκεκριμένο σκοπό.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 57χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η υπόθεση – σύμφωνα με πληροφορίες- άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας μετά την καταγγελία που έκανε η σύζυγός του δια της συνηγόρου της κ. Βάσιας Παπαγεωργίου στην αστυνομία, με αφορμή τον ξυλοδαρμό που υπέστη τόσο η ίδια όσο και τα τρία παιδιά της (τα δύο είναι ανήλικα) το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν το Σάββατο το πρωί (6 Ιουνίου 2015) στοχευμένο έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών βαλιτσάκι με κωδικό ασφάλειας, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων:
• Δυο (2) πιστόλια των 7,65 των χιλιοστών με γεμιστήρες
• Χίλια είκοσι οκτώ (1.028) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων
• Βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 1,80 μέτρων
• Ασύρματη κάμερα με δυο δέκτες
• Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας προσώπου που έχει αποβιώσει

Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού σε γραφείο επιχείρησης του 57χρονου, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα
• Ένα (1) περίστροφο
• Τετρακόσια (400) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων
• Τριάντα οκτώ (38) κάλυκες φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων
• Εκρηκτική ύλη «ΤΝΤ», βάρους 385 γραμμαρίων
• Καθαριστικά όπλων

Όλα τα ανευρεθέντα στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν και ο παράνομος οπλισμός θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εξετάσεις. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος του και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 10 Ιουνίου 2015 οπότε και εξετάστηκε μόνο το μέρος που αφορούσε την ενδοοικογενειακή βία, καθώς για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες διαχωρίστηκε καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις καταθέσεις των αστυνομικών προέκυψαν στοιχεία τέτοια τα οποία και οδήγησαν το δικαστήριο στην απόφαση να διαχωριστεί η υπόθεση για να γίνει περαιτέρω διερεύνηση από την ανακρίτρια Ρόδου.

Η δικογραφία της υπόθεσης παραπέμφθηκε στην ανάκριση προκειμένου ο 57χρονος να κληθεί στο πλαίσιο τακτικής ανάκρισης και να απολογηθεί. Ωστόσο στις 24 Ιουνίου 2015 η ανακρίτρια Ρόδου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 57χρονο καθώς μετά από πληροφορίες, φέρονταν ύποπτος φυγής.

Ο 57χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθη.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς