Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο εφοριακός για τη δολοφονία

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο εφοριακός για τη δολοφονία

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο εφοριακός για τη δολοφονία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 433 ΦΟΡΕΣ

Επειδή είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 67%

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων και ο κατοίκον περιορισμός, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 56χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία του 46χρονου ομογενή Αλβανού, αδελφού της φίλης του, τον οποίο και τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας τον με κυνηγετική καραμπίνα, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Λάμπη της Κω!

Ο ίδιος τραυμάτισε και την 39χρονη φίλη του και αδελφή του θύματος, ενώ στη συνέχεια έπλυνε τα ρούχα που φορούσε και πέταξε την καραμπίνα στην θάλασσα!


Για τις πράξεις αυτές σε βάρος του 56χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απλή σωματική βλάβη, οπλοχρησία και διατάραξη οικιακής ειρήνης και χθες προσήχθη στην ανακρίτρια Κω για να απολογηθεί, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Κώστα Ασλάνη.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 56χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής ποσού 10.000 ευρώ ως εγγυοδοσία και του κατοίκον περιορισμού του καθώς σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 67%.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ήταν περίπου 5 το πρωί στις 25 Ιουνίου 2015, όταν ο 56χρονος κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα πήγε στο σπίτι όπου διέμεναν ο 46χρονος ομογενής και η 39χρονη αδελφή του.
Όταν έφθασε εκεί, έριξε με το όπλο του δύο φορές στην κλειδαριά της κεντρικής εισόδου του σπιτιού, και αφού παραβίασε την πόρτα μπήκε μέσα στο σπίτι.

Εκεί αρχικά συνάντησε στο πρώτο υπνοδωμάτιο τον 46χρονο να είναι ξαπλωμένος και να κοιμάται. Τότε άρχισε να τον πυροβολεί! Στην συνέχεια ο δράστης πάντα με το όπλο στο χέρι προχώρησε προς το επόμενο υπνοδωμάτιο εκεί βρήκε την 39χρονη φίλη του η οποία από τον θόρυβο και τους πυροβολισμούς είχε σηκωθεί. Ο 56χρονος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, της έβαλε την κυνηγετική καραμπίνα στην κοιλιά και η 39χρονη άρχισε να τον εκλιπαρεί να την αφήσει ήσυχη! Ο 56χρονος τότε την χτύπησε με το κοντάκι του όπλου στον αγκώνα και τράπηκε σε φυγή!
Άμεσα στο σημείο του περιστατικού έσπευσαν αστυνομικοί αλλά και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο της Κω.

Αν και αρχικά η κατάσταση της υγείας του 46χρονου ομογενή από την Αλβανία φαινόταν καλή, μέσα σε λίγη ώρα άρχισε να χειροτερεύει και έτσι προχθές το μεσημέρι μεταφέρθηκε επειγόντως στην Αθήνα στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού όπου λίγες ώρες αργότερα (το απόγευμα της 25ης Ιουνίου 2015) υπέκυψε στα τραύματά του.
Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του ο 56χρονος έσπασε την κυνηγετική καραμπίνα στα δύο και την πέταξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζηπάρι και Τιγκάκι στην Κω, ενώ ο ίδιος πήγε σπίτι του όπου αφού άλλαξε ρούχα, τα έπλυνε και κλειδώθηκε μέσα στην οικία του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω που τον αναζητούσαν κατάφεραν να τον εντοπίσουν την ίδια μέρα το μεσημέρι, τον προσήγαγαν στο τμήμα και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του άτυχου 46χρονου ομογενή από την Αλβανία.
Από τον τόπο του εγκλήματος συλλέχθηκαν μεταξύ άλλων εννέα κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, όμοια με αυτό που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, αλλά και ένα ακόμη όπλο το οποίο μαζί με αυτό που πυροβόλησε κατείχε νόμιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 56χρονος ομολόγησε την πράξη του, και μάλιστα ήταν αυτός που υπέδειξε το σημείο στο οποίο είχε πετάξει στην θάλασσα την σπασμένη καραμπίνα μέρος της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί και να την ανασύρουν από τον βυθό.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος τα τελευταία δύο χρόνια διατηρούσε σχέση με την 39χρονη ομογενή από την Αλβανία, η οποία σχέση τους το τελευταίο διάστημα φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα για τα οποία φέρεται ο κατηγορούμενος να θεωρούσε υπεύθυνο τον 46χρονο αδελφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο δράστης ήταν Εφοριακός και είχε έρθει στα Δωδεκάνησα για να υπηρετήσει στην Δημόσια Οικονομική Εφορία εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Υπηρέτησε για πολλά χρόνια επίσης σε πολιτικό γραφείο υπουργού και βουλευτή, εκτός Δωδεκανήσου.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, για διάφορες καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, αλλά επρόκειτο να επανέλθει στην υπηρεσία του μέσα στο προσεχές διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο